Circus Sabokin Virtahepo Sorin Sirkuksella 14.10.

Baltialaisen nykysirkusryhmä Circus Sabokin tuore, Tallinnassa syyskuun alussa ensi-iltansa saanut Virtahepo nähdään Sorin Sirkuksella perjantaina 14.10. Virtahepo (Jõehobu) on abstrakti nykysirkusesitys, joka käsittelee sirkuksen kautta ihmisen persoonallisuudessa ilmeneviä häpeällisiä ja piiloteltuja puolia, ja siinä esiintyvät Saana Leppänen (FI) ja Kert Ridaste (EE).

Sirkusta ja videotaidetta poikkitaiteellisesti yhdistelevä esitys kertoo myös voimaantumisesta ja itsensä hyväksymisestä. Virtahepo yhdistelee koreografista pariakrobatiaa ja dynaamisen ilmaköyden tanssillisuutta käsitellessään nykyihmiselle herkkiä aiheita. Esitys rakentaa vuorovaikutusta katsojiin etsien kosketusta jokaisen sisällä olevaan huolettomaan, leikkisään ja rakkautta etsivään lapseen. Lavalla kaksi hahmoa vievät katsojan läpi akrobatiantäyteisen ja emotionaalisen matkan, jättäen samalla taakseen menneisyyden taakat.

Esityksen interaktiivisesta videosuunnittelusta vastaa Taavi Varm (EE) ja monipuolisesta, elektronisesta- sekä folk- ja rock-soundeihin taipuvasta musiikista Thibaud Rancoeur (FR). Esityksen valosuunnittelu ja tekninen toteutus on Chris Kirsimäenin (EE) käsialaa ja pukusuunnittelijana sekä ison kiivettävän valkokankaan suunnittelussa ja toteutuksessa on toiminut Anni Veskimäe (EE). Esityksen dramaturgiaa ovat konsultoineet läpi taiteellisen tutkimus- ja harjoitusprosessin Sade Kamppila (FI) ja Julien Auger (FR).

Circus Sabokin Kert Ridaste ja Saana Leppänen ovat valmistuneet Tukholman sirkuskorkeakoulusta DOCH:sta vuonna 2018. He ovat esiintyneet useissa ryhmissä, joita ovat olleet Cirkus Cirkör, Circo Aereo, Cirkus Nikolajeff, High Bling, Sirkum Polaris ja Tanssiteatteri Minimi. Molemmat kuuluvat myös nykysirkusryhmään Circus I love you, joka muun muassa kiersi viisi kuukautta Suomessa ja Virossa vuoden 2019 aikana tavoittaen noin 25 000 katsojaa. 

Virtahepo on tällä hetkellä Taidetestaajien lukuvuoden 2022–2023 taide-elämyksenä Sorin Sirkuksella, ja esitykset kahdeksasluokkalaisille päättyvät 12.10.2022. Lippuja perjantain 14.10. näytökseen myy Lippu.fi.     

Median akkreditointipyynnöt:
Pertti Huovinen, pertti.huovinen@sorinsirkus.fi, p. +358 44 736 3067

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.

Latest posts by Pertti Huovinen (see all)