Kevätsirkus on Aikamoinen matka!

Kevät on vihdoinkin tullut ja Sorin Sirkuksella se tarkoittaa Kevätsirkusta! Tänä vuonna maneesin täyttävät sadat sirkuskoulun oppilaat seikkailevat ja temppuilevat aikamatkustuksen parissa! Kevätsirkus nimeltään Aikamoinen matka esitetään neljä kertaa maanantaista torstaihin 13.–16. toukokuuta.

Lennokkaan hauskan scifidraaman ovat kirjoittaneet ja ohjanneet Sorin Sirkuksen opettajat Jarmo Humalajärvi ja Jani Suihkonen. Heidän tarinakehyksensä sisällä sirkuskoulun oppilaat ja kokonaiset oppilasryhmät taituroivat sirkuslajeissa, jotka loksahtelevat tarinaan ja vievät juonta eteenpäin. Muut opettajat ovat valmistelleet ja harjoittaneet ryhmiensä kanssa sirkusnumerot, ja pääohjaajien vastuulle jää sitten koota palaset yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Jokaisessa  näytöksessä on parisen sataa esiintyjää, ja kun kokoonpanotkin vaihtuvat joka päivä, riittää ohjaajilla pitelemistä, että kaikki langat pysyvät käsissä. Jani ja Jarmo kiittelevätkin opettajakollegoitaan, että omien ryhmiensä harjoittamisen lisäksi nämä ovat myös tiiviisti pitämässä huolta, että oikeat esiintyjät ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kevätsirkus todellakin on koko Sorin Sirkuksen yhteinen ponnistus.

Jani Suihkonen ja Jarmo Humalajärvi suunnittelupalaverissa.

Viimeisellä viikolla pidetyissä kenraaliharjoituksissa on käyty kokonaisuus läpi, huomattu epäkohtia ja viilattu asioita. Esityksen nimen mukaisesti prosessi on ollut aikamoinen matka, kunnes kaikki on saatu siihen kuntoon, että maanantaista alkaen täydet katsomot saavat silmien ja sylin täydeltä huimaa nuorisosirkusta.

Aikamoinen matka kuljettaa katsojan tulevaisuudesta menneisyyteen. Vuonna 2424 tekoäly hallitsee ihmiskuntaa, jonka avuksi saapuu mystinen aikamatkaaja. Matkaaja kokoaa seurueen pelastusoperaatioon, jonka avulla menneisyydestä käydään hakemassa varaosa tekoälylle, jotta se saadaan kuntoon ja jälleen ihmiskunnan kontrolloitavaksi. Mutta kuinka kauas menneisyyteen pitää palata? Miten sumerilaisten keksinnöt vaikuttavat tulevaisuuden ihmisten elämään? Kuka oli Philip Astley ja mitä hän tekee scifidraamassa? Ja miksi edesmennyt presidentti Kekkonen on juonessa mukana? Kevätsirkuksen katsomalla kaikki nämäkin asiat selviävät.

Lavasteet odottavat jo. Aikakonekin on latauksessa!
Ennakkomyynti ollut vilkasta

Sirkuskoulun oppilaiden vuotuinen kevätsirkus on opintovuoden päätöstapahtuma, jossa esiintyvät taiteen perusopetuksen yleisen ja laajan oppimäärän sekä varhaisiän sirkuskasvatuksen ryhmät. Esityksiä on neljä ma–to 13.–16.5. klo 18. Esiintyjäkokoonpanot vaihtuvat esityspäivän mukaan. Huom! Esitys väliaikoineen kestää yhteensä noin 2,5 tuntia.

Kevätsirkusnäytösten lipunmyynti on ennakkoon ollut tuttuun tapaan hyvin vilkasta. Maanantain ensimmäinen esitys näyttää Tiketin myynnissä jo loppuun varattua. Kuten aiempinakin vuosina, pyrimme ovimyynnissä kuitenkin saamaan jokaisen asiakkaan tavalla tai toisella maneesin katsomoon. Peruutuspaikkojakin saattaa vielä tulla, joten toivomme kärsivällisyyttä niitä tai muita katsomopaikkaratkaisuja odottaessa.

Kevätsirkuksen liput myy Tiketti

Kevätsirkus 2024: Aikamoinen matka

Käsikirjoitus ja ohjaus: Jarmo Humalajärvi ja Jani Suihkonen
Pukusuunnittelu: Kitte Klemettilä
Valosuunnittelu: Ville Finnilä
Äänisuunnittelu: Jarkko Keinänen

The following two tabs change content below.

Tero Aalto

Kirjoittaja on Sorin Sirkuksen viestintävastaava