Sirkuskoulu

Sorin Sirkus aloitti Taiteen perusopetuksen tarjoamisen ensimmäisten joukossa Suomessa vuonna 1993. Sorin Sirkus on profiloitunut korkeatasoiseksi sirkustaiteen ja nuorisokulttuurin kehittäjäksi. Sirkuskoulussamme on tällä hetkellä yli 500 oppilasta. Sorin Sirkus on tarjonnut kymmenille nuorille ponnahduslaudan ulkomaisille sirkusareenoille ja sirkusalan oppilaitoksiin, ja sadoille lapsille ja nuorille sirkus on ollut ja on upea harrastus!

Taiteen perusopetus

Toimintamme ydin on erityisesti lasten ja nuorten sirkustaiteen harrastuksen edistämisessä, ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Tällä hetkellä Sorin Sirkuksen sirkuskoulussa on yli 500 oppilasta, joiden perehdyttäminen sirkuksen ihmeelliseen maailmaan lepää ammattitaitoisen henkilökuntamme harteilla. Sirkustaiteen perusopetuksen oppilaat pääsevät tutustumaan kansainväliseen ilmapiiriin vierailevien opettajien ja esitysten kautta.

 

Opetuksen tavoitteet

Opetuksen tavoitteet perustuvat taiteen perusopetuksesta annetun lain (633/98) valtakunnallisiin opetussuunnitelmien perusteisiin, joita sovelletaan paikallistasolla. Taiteen perusopetus Sorin Sirkuksessa on järjestetty yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Sirkustaiteen perusopetuksessa yhdistyvät oivasti liikunta- ja taidekasvatus, sosiaalinen ja henkinen kehitys sekä taiteidenvälisyys. 

Esiintyvät

Sirkuskoulun oppilaiden keskuudesta sirkustirehtööri Taina Kopra valitsee esiintyvät -ryhmän. Ryhmä edustaa Sorin Sirkusta Suomessa ja ulkomailla. Esiintyvät harjoittelevat ympäri vuoden, 42 opintoviikkoa: viikossa 12-30 oppituntia; vuodessa 504-1260 oppituntia. Heidän etuoikeutenaan on harjoitella paljon, monipuolisesti ja huippuohjaajien kanssa. 

Sirkuskoulun toiminta

Sorin Sirkuksen sirkuskouluun otetaan oppilaita etupäässä syyslukukauden alussa. Varhaisiän sirkuskasvatuksen (4-8 -vuotiaat) sekä yleisen oppimäärän (yli 9-vuotiaat) vapaille oppilaspaikoille oppilaat valitaan arpomalla. Vapaat paikat arvotaan ensisijaisesti sirkuskoulun kesäleireille osallistuneiden kesken.

Laajaan oppimäärään (yli 9-vuotiaat) haettaessa painotetaan oppilaan motivaatiota sitoutua pitkäjänteiseen harrastukseen. Valinnoissa pyritään huomioimaan oppilaan aiempi kokemus sekä harrastustausta. Vapaat paikat arvotaan ottaen huomioon oppilaan tausta.

Kesäleirin käyminen antaa oppilaalle mahdollisuuden kokeilla sirkusta itse, jolloin voi myös tietää, haluaako harrastuksen aloittaa. Kiinnostus oppilaspaikkaan ilmoitetaan kesäleirin aikana lomakkeella. Oppilaspaikat arvotaan, kun kaikki leirit ovat loppuneet, yleensä heinäkuun alussa.

Oppilaaksi voi hakeutua myös ilman kesäleiriä. Täytämme vapautuvia paikkoja myös kesken vuoden, etupäässä kesäleirin käyneiden, paikkaa vaille jääneiden oppilaiden listalta.

Poikkeuksen edellä mainittuun tekevät muista sirkuskouluista siirtyvät oppilaat, tai jotain muuta lajia pitkään harrastaneet, yli 10-vuotiaat oppilaat, joiden oppilaspaikoista päätetään aina erikseen.

Haku sirkuskouluun tästä.

Hinnasto

Lukuvuodessa on syys- ja kevätlukukausi, joilta molemmilta peritään lukukausimaksu. Sisaralennus on 18 euroa per lapsi. Tämän lisäksi on jäsenmaksu 43 euroa, joka maksetaan kerran vuodessa. Hinnat on ilmoitettu sitoumuksetta.

Lataa lukuvuoden 2019-2020 hinnasto (pdf)


Vapaaoppilaspaikat

Sorin Sirkuksen arvoihin kuuluu keskeisesti ajatus sirkusharrastuksen mahdollistamisesta kaikille. Sorin Sirkus voi myöntää jokaiselle lukukaudelle viisi vapaaoppilaspaikkaa pienituloisten perheiden oppilaille. Vapaaoppilaspaikkoja haetaan kirjallisesti Sorin Sirkuksen hallitukselta. Hakemuksesta tulee selvitä perheen taloudellinen tilanne ja sen mahdollinen muutos. Paikka voidaan myöntää samalle oppilaalle kahdesti, mutta ei peräkkäisille lukukausille. Hakemukset ovat vapaamuotoisia ja ne tulee toimittaa sirkuskoulun rehtori Merja Koskiniemelle (etunimi.sukunimi@sorinsirkus.fi) ennen lukukauden alkua (syyskausi 31.7 tai kevätkausi 31.12. mennessä). Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja tapauskohtaisesti.

Oppilaaksi ottamisesta, tai muuten sirkuskouluun liittyvistä asioista voi aina kysellä sirkuskoulun toimistolta osoitteesta sirkuskoulu@sorinsirkus.fi.

Lukukausi 2019-2020

Haku sirkuskoulun varsinaiseksi oppilaaksi on avoinna. Varhaisiän ryhmät (4-6-vuotiaat) ovat täysiä, mutta sitä vanhempia mahtuu vielä mukaan. Voit lukea valintaprosessista lisää ja ilmoittautua täältä.

Sirkuskoulun tärkeitä päivämääriä

 • Sirkuskoulun syyslukukausi 19.8. – 5.12.2019.
 • Syysloma vko 42, (14.-20.10.) – ei opetusta.
 • Joulushown ensi-ilta pe 22.11.2019
 • Syyslukukausi päättyy viikolla 49
 • Kevätlukukausi alkaa viikolla 2 eli ti 7.1.2020
 • Hiihtoloma vko 9 (24.2.–1.3.2020) – ei opetusta
 • Lopputyöfestivaali Sorifest 18.4.2020
 • Kevätlukukausi päättyy 20.5.2020 (Kevätsirkus 15.5 – 18.5.)

Taikurikerho, kaikille yli 10-vuotiaille

Taikurikerhossa opiskellaan laajasti taikuuden perusteita korttitempuista suuriin illuusioihin ja mentalismista lähitaikuuteen. Kerho on tarkoitettu kaikille yli 10-vuotiaille taikuudesta kiinnostuneille, on sitten vasta-alkaja, harrastaja tai ammattilainen. Kerhoon voi tulla myös yhdessä vanhemman kanssa. Kerhon vetäjänä toimii useasti palkittu taikuri Pasi Hyvärinen

 • Kurssilla opetellaan muun muassa:
 • lukemaan ihmisen ajatuksia
 • taikomaan esineitä kadoksiin ja näkyviin
 • monistamaan, katkaisemaan ja ehjäämään esineitä
 • leijuttamaan esineitä
 • tekemään erilaisia taikoja arkipäivän esineillä ja asioilla

Taikurikerho kokoontuu maanantaisin klo 19.15-20.45.

Sorin sirkuskoululaisille taikurikerho on opetussuunnitelmaan kuulumaton lisätunti ja sen hinta on 48 € syyslukukausi ja 51 € kevätlukukausi. Merikarhuille ja sirkuskoulun ulkopuolisille osallistujille Taikurikerhon hinta on 179 € syksy ja 193 € kevät. (Huom. Kurssimaksu ei sisällä vakuutusta)

Otamme uusia taikuudesta kiinnostuneita mukaan läpi lukuvuoden. Ilmoittautumiset sirkuskoulun toimistoon, opintosihteeri Annukka Nevalaiselle, etunimi.sukunimi@sorinsirkus.fi. 

Lukuvuosi 2019—2020

Lukuvuodessa on syys- ja kevätlukukausi, joilta molemmilta peritään lukukausimaksu. Sisaralennus on 18 euroa per lapsi. Tämän lisäksi on jäsenmaksu 43 euroa, joka maksetaan kerran vuodessa. Hinnat on ilmoitettu sitoumuksetta.

Lukuvuoden 2019-2020 hinnasto, pdf-tiedostona täältä.

Peruutukset

Toisen opetusviikon perjantaihin kello 16 mennessä tehdystä peruutuksesta peritään 40 euroa. Täysi lukukausimaksu peritään, mikäli peruutusta ei ole tehty edellä mainittuun määräaikaan mennessä. Oppilaan huoltajan on tehtävä ilmoitus eroamisesta sirkuskoulun toimistoon tai kirjallisesti sähköpostilla osoitteeseen
sirkuskoulu@sorinsirkus.fi. Muille henkilöille tehty ilmoitus ei ole pätevä.

Laskutusta koskevissa asioissa ota yhteyttä:
Ulla Majuri, etunimi.sukunimi@sorinsirkus.fi, puh. 044 345 3740.

Sorin Sirkuksen vanhempainrinki kaipaa talkoolaisia esityskaudelle 22.11.2019 - 6.1.2020. Vanhempainringin toiminnassa pääset tutustumaan sirkuksen toimintaan ja muihin vanhempiin ja auttamaan vuoden suurimmassa ponnistuksessa. Vanhempainrinki vastaa joulushow-esityksissä kahviomyynnistä, katsomovalvonnasta, pysäköinnin ohjauksesta, narikasta sekä arpojen myynnistä.

Talkooporukassa on hyvä, leppoisa tunnelma ja tehtäviin perehdytetään. Kaikki talkoolaiset saavat t-paidan, kahvit ja pääsevät katsomaan Soriferia-esityksen.

Talkoorinkiin voit ilmoittautua tältä sivulta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sorinsirkus@sorinsirkus.fi

Yhteyshenkilönä toimii Pertti Huovinen, etunimi.sukunimi@sorinsirkus.fi, p. 044 736 3067. 

Lukujärjestys
Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma (2020)

Yhteystiedot

Merja Koskiniemi
Rehtori
etunimi.sukunimi@sorinsirkus.fi
p. 040 706 6330
Sirkuskoulun asiat, ilmoittautumiset, leirit ja kurssit
Tehtävät
Annukka Nevalainen
Opintosihteeri

etunimi.sukunimi@sorinsirkus.fi
p. 044 763 4289

Sirkuskoulun oppilashallinto, ilmoittautumiset, leirit ja kurssit
Tehtävät

Hiihtolomaleirit

Sorin Sirkuksella järjestetään vuosittain lomaleirejä koulujen hiihtolomalla. Uusien leirien kurssikuvaukset ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan tässä valikossa. 

Artikkeleita ei löytynyt.

Kesäleirit

Sorin Sirkuksella järjestetään vuosittain kesäleirejä koulujen loma-aikana kesäkuussa. Uusien leirien kurssikuvaukset ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan tässä valikossa.

Leirillä tutustutaan leikin kautta monipuolisesti eri sirkuslajeihin: kokeillaan miltä rolabolailu tuntuu, pystyykö pallon päällä tasapainoilemaan, heitetään kuperkeikkoja, hypitään trampoliinilla ja uskaltaudutaan trapetsille roikkumaan. Leiri kehittää lapsen koordinaatio- ja motorisia taitoja, ryhmätyötä sekä tutustuttaa eri sirkuslajeihin. Leirillä harjoitellaan myös esiintymistä ja leiri päättyy viimeisenä päivänä esitykseen, jota vanhemmat, kummit ja kaverit ovat tervetulleita seuraamaan. 

Hinta 80 € / 72 €, sisältäen mehun ja hedelmän. 

Leirille mahtuu 20 lasta, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 12.

Leiri järjestetään
Leiri 1: Vko 23, ma–ke 1.–3.6. klo 16:30–18:30
Leiri 2: Vko 25, ma–ke 15.–17.6. klo 9–11

Leiri-ilmoittautuminen

Merirosvokapteeni Hurjahammas karkaa laivaltaan, ja pian Keijulaakson eläimillä on hätä: joku on käynyt ryöstämässä eläimiltä poikaset. Kukapa muu se voisi olla kuin Hurjahammas! Merirosvot ja keijut päättävät liittoutua, sillä eläinten poikaset on pelastettava.

Sirkusta, pakohuonepelejä ja draamapedagogiikkaa yhdistävä lomaleiri kehittää lapsen koordinaatio- ja motorisia taitoja, ryhmätyötä ja lapsen oman mielikuvituksen käyttöä sekä tutustuttaa eri sirkuslajeihin.
Leiripäivät jakaantuvat kahteen osaan. Alussa keskitytään jongleeraukseen, tasapainotteluun, trapetsiin, trampoliiniin ja muihin sirkusvälineisiin. Loppuosa keskittyy jatkokertomuksena etenevään seikkailuun, jossa ratkotaan arvoituksia, etsitään vihjeitä ja suoritetaan fyysistä taitoa vaativia tehtäviä yhteistyössä toisten lasten kanssa.
Seikkailu päättyy viimeisenä leiripäivänä (esitykselliseen) voitonjuhlaan, johon myös kotiväki voi osallistua.

Hinta 82 € / 73,80 €, sisältäen mehun ja hedelmän. 
Leirille mahtuu 20 lasta, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 12.


Leiri järjestetään

viikolla 24, ma–ke 8.–10.6. klo 16:30–18:30
viikolla 26, ma–ke 22.–24.6. klo 9–11

Leiri-ilmoittautuminen

Leirillä tutustutaan eri sirkuslajeihin ja opetellaan jongleerausta ja tasapainoilua eri välineillä, tehdään akrobatiaa matolla, ilmassa ja parin kanssa sekä harjoitellaan esiintymistä. Lisäksi pelataan pelejä sisällä tai ulkona sekä puuhataan kaikenlaista muuta mukavaa sään mukaan.

Sirkusleiri tutustuttaa monipuolisesti eri sirkuslajeihin sekä kehittää peruskuntoa, koordinaatiota ja motoriikkaa.
Leiri päättyy viimeisenä päivänä esitykseen, jota vanhemmat, kummit ja kaverit ovat tervetulleita seuraamaan. 

Hinta 239 € / 215,10 € (5 päivää, leiri 1.) tai 192 € / 172,80 € (4 päivää, leiri 2.), kokopäiväleiri sisältää lämpimän ruuan.
Leirille mahtuu 20 lasta, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 12.


Järjestetään

Leiri 1: Vko 23, ma–pe 1.–5.6. klo 9–15
Leiri 2: Vko 25, ma–to 15.–18.6. klo 9–15 (4 päivää)

Leiri-ilmoittautuminen

Meissä jokaisessa piilee supervoimia ja Sirkussankarit -leirillä osallistujat pääsevät luomaan oman supersankarinsa!

Leirillä harjoitellaan monipuolisesti erilaisia sankaritaitoja ja -temppuja ja saadaan uusia kavereita. Leirin aikana pääsee kokeilemaan mm. akrobatiaa, ilma-akrobatiaa ja tasapainoilua. Leirillä tehtävät monenlaiset ryhmä- ja yksilöharjoitukset ja pelit kehittävät ongelmanratkaisu- ja ryhmätyötaitoja sekä peruskuntoa, koordinaatiota ja motoriikkaa.
Leiriläisten kanssa päätetään yhdessä mahdollisesta esityksestä vanhemmille ja ystäville.

Aikaisempaa kokemusta sirkuksesta ei tarvita, ainoastaan reipasta mieltä ja kokeilunhalua.

Hinta 169 € / 152,10 € 3.5.saakka, sisältäen mehun ja hedelmän. Leirille mahtuu 20 lasta, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 12.


Järjestetään

Leiri 1: Vko 24, ma–pe 8.–12.6. klo 9–12:30
Leiri 2: Vko 26, ma–pe 22.–26.6. klo 9–12:30

Leiri-ilmoittautuminen

Leirillä tutustutaan eri sirkuslajeihin ja opetellaan jongleerausta ja tasapainoilua eri välineillä, tehdään akrobatiaa matolla, ilmassa ja parin kanssa sekä harjoitellaan esiintymistä. Lisäksi pelataan pelejä sisällä tai ulkona sekä puuhataan kaikenlaista muuta mukavaa sään mukaan.

Sirkusleiri tutustuttaa monipuolisesti eri sirkuslajeihin sekä kehittää peruskuntoa, koordinaatiota ja motoriikkaa. Leiri päättyy viimeisenä päivänä esitykseen, jota vanhemmat, kummit ja kaverit ovat tervetulleita seuraamaan.

Hinta 239 € / 215,10 € (5 päivää, leirit 1, 2 ja 4) tai 192 € / 172,80 € (4 päivää, leiri 3), kokopäiväleiri sisältää lämpimän ruuan.
Leirille mahtuu 20 lasta, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 12.


Järjestetään

Leiri 1: Vko 23, ma–pe 1.–5.6. klo 9–15
Leiri 2: Vko 24, ma–pe 8.–12.6. klo 9–15
Leiri 3: Vko 25, ma–to 15.–18.6. klo 9–15
Leiri 4: Vko 26, ma–pe 22.–26.6. klo 9–15

Leiri-ilmoittautuminen

Sorin Sirkuksen perheleirillä koko perhe sukeltaa yhdessä sirkuksen ihmeelliseen ja värikkääseen maailmaan. Ohjelmassa on mm. tutustumista ilma-akrobatian, tasapainoiluun ja pariakrobatian saloihin. Sisältö on suunniteltu pääasiassa 2–6-vuotiaille sirkustähdille vanhempineen, mutta vanhemmatkin lapset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Toiminta räätälöidään osallistujien mukaan. Vanhempien tilalla/lisäksi mukaan voi tulla isovanhempi/kummi/muu. Aikuisia tulee olla riittävä määrä lasten lukumäärään nähden, jotta tekeminen on turvallista. Leiripäivä sisältää sirkusharjoittelun lisäksi leikkejä ja rentoutumista. 

Hinta

1 aikuinen + 1 lapsi 82 € / 73,80 €
1–2 aikuista + 2 lasta 98 € / 88,20 €
2 aikuista + 3 > lasta 116 € / 104,40 €

Leirille mahtuu 10 perhekuntaa, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 6.

Järjestetään
Leiri 1: Vko  23, to–pe 4.–5.6. klo 17–19 ja la 6.6. klo 9:30–11:30
Leiri 2: Vko 24, to–pe 11.–12.6. klo 17–19 ja la 13.6. klo 9:30–11:30
Leiri 3: Vko 25, ma–ke 15.–17.6. klo 17–19

HUOM. Ilmoittautuminen sähköpostitse sirkuskoulu@sorinsirkus.fi > kerro, millaisella kokoonpanolla osallistutte leirille, lapsen/lasten ikä, kotiosoitteesi, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Leirimaksusta lähetetään lasku.

Leirillä tutustutaan erilaisiin jongleerausvälineisiin kuten diaboloon, devilstickiin, keiloihin, renkaisiin jne. sekä harjoitellaan lähi- sekä näyttämötaikuuden perusteita ja laajennetaan omaa temppurepertuaaria. Harjoittelemme temppuja mm. pelikorteilla, naruilla sekä muilla pienillä esineillä.

Leirillä tarjotaan opetusta harrastajien oman taitotason mukaan, ja tämän vuoksi se sopii sekä vasta-alkajille että pidempään harrastaneille. 

Hinta 119 € / 107,10 €

Mukaan mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Leiri järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 8.

Järjestetään

viikolla 24, ma–pe 8.–12.6. klo 13–16

Leiri-ilmoittautuminen

Ilma-akrobatialeirillä luvassa on temppuilua erilaisilla välineillä. Leirillä kokeillaan mm. trapetsia, köyttä ja ilmarengasta. Aikaisempaa sirkuskokemusta ei tarvita.

Hinta 119 € / 107,10 €

Mukaan mahtuu 16 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Leiri järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 8.

Järjestetään

viikolla 24, ma–pe 8.–12.6. klo 13–16

Leiri-ilmoittautuminen

Akrobatialeirillä luvassa on temppuilua erilaisilla välineillä. Leirillä tutustutaan mm. trampoliineihin, permanto- ja pariakrobatiaan. Aikaisempaa sirkuskokemusta ei tarvita.

Hinta 96 € / 86,40 € (4 päivää)

Mukaan mahtuu 16 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Leiri järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 8.

Järjestetään

viikolla 25, ma–to 15.–18.6. klo 13–16

Leiri-ilmoittautuminen

Syyslomaleirit

Sorin Sirkuksella järjestetään vuosittain lomaleirejä koulujen syyslomalla. Uusien leirien kurssikuvaukset ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan tässä valikossa. 

Artikkeleita ei löytynyt.