Sirkuskoulu

Sirkuskoulun ajankohtaiset asiat oppilaille ja heidän vanhemmilleen tiedotetaan Sirkuskoulun Wilmassa, mutta yleisiä asioita päivitetään myös ajankohtaista-sivuille.

Lisätietoa oppilaaksi hakeutumisesta sivulla “Oppilaaksi sirkuskouluun” ja sähköpostitse osoitteesta sirkuskoulu@sorinsirkus.fi

Sorin Sirkuksella toimii aktiivinen ja innokas talkoolaisten vanhempainrinki, jota ilman tapahtumiemme järjestäminen olisi lähestulkoon mahdotonta! Vanhempainrinkiläisten apua tarvitaan erilaisissa tehtävissä esimerkiksi joulushow’n ja muiden tapahtumiemme aikana. Jos siis voit antaa hetken omaa aikaasi sirkuksen käyttöön, niin jatka eteenpäin ja lue lisätietoa siitä, kuinka pääset mukaan toimintaan. Vanhempainringin toimintaan pääsee erinomaisesti mukaan nyt syyskaudella, kun sirkusvuotemme kohokohta, Joulushow lähestyy. Joulushow tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä mukaan toimintaan niin uusille tuttavuuksille kuin vanhoille konkareillekin. Mitään ryppyotsaista puurtamistahan sirkustalkoilu ei tietenkään ole – ja saattaapa mukaan tarttua aivan uusia tuttavuuksiakin. Kaikki apukädet ovat tarpeen, mitään erikoisosaamista ei tarvita ja kaikkiin tehtäviin opastetaan. Tule siis rohkeasti mukaan – tässä joukossa on mukava puuhastella. Sorin Sirkukselle vanhempainringin toiminta on luonnollisesti tärkeää, sillä yhteisessä sirkuksessamme on kaikenlaista puuhaa, jossa apua silloin tällöin tarvitaan. Kahvio, naulakkopalvelut, parkkipaikan ohjailu, katsomovalvonta, katsomon rakennus ja purku ovat tavallisimpia rinkiläisten tehtäviä. Jos sinulla on jotain erityisosaamista, jonka antaminen sirkuksen käyttöön tuntuisi mukavalta, kerrothan siitä meille! Kaikenlainen apu on sirkuskoulun arjessa tärkeää ja tarpeellista – jokaisen työpanos on todella arvokas. Talkootoimintaan ovat tervetulleita vanhempien lisäksi tietysti muutkin sirkuskoulun ystävät – kummit, isommat sisarukset ja muut sirkuskoululaisten läheiset. Toimintaan voi ilmoittautua mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sorinsirkus@sorinsirkus.fi tai soittamalla numeroon +358 44 736 3067 (Pertti Huovinen). 

Sorin Sirkuksen sirkuskouluun otetaan oppilaita etupäässä syyslukukauden alussa. Varhaisiän sirkuskasvatuksen (4-8 -vuotiaat) sekä yleisen oppimäärän (yli 9-vuotiaat) vapaille oppilaspaikoille oppilaat valitaan arpomalla. Vapaat paikat arvotaan ensisijaisesti sirkuskoulun kesäleireille osallistuneiden kesken.

Laajaan oppimäärään (yli 9-vuotiaat) haettaessa painotetaan oppilaan motivaatiota sitoutua pitkäjänteiseen harrastukseen. Valinnoissa pyritään huomioimaan oppilaan aiempi kokemus sekä harrastustausta. Vapaat paikat arvotaan ottaen huomioon oppilaan tausta.

Kesäleirin käyminen antaa oppilaalle mahdollisuuden kokeilla sirkusta itse, jolloin voi myös tietää, haluaako harrastuksen aloittaa. Kiinnostus oppilaspaikkaan ilmoitetaan kesäleirin aikana lomakkeella. Oppilaspaikat arvotaan, kun kaikki leirit ovat loppuneet, yleensä heinäkuun alussa.

Oppilaaksi voi hakeutua myös ilman kesäleiriä. Täytämme vapautuvia paikkoja myös kesken vuoden, etupäässä kesäleirin käyneiden, paikkaa vaille jääneiden oppilaiden listalta.

Poikkeuksen edellä mainittuun tekevät muista sirkuskouluista siirtyvät oppilaat, tai jotain muuta lajia pitkään harrastaneet, yli 10-vuotiaat oppilaat, joiden oppilaspaikoista päätetään aina erikseen.

Haku sirkuskouluun tästä.

Hinnasto

Lukuvuodessa on syys- ja kevätlukukausi, joilta molemmilta peritään lukukausimaksu. Sisaralennus on 18 euroa per lapsi. Tämän lisäksi on jäsenmaksu 42 euroa, joka maksetaan kerran vuodessa. Hinnat on ilmoitettu sitoumuksetta.

Lukuvuoden 2019-2020 hinnasto, täältä.

Vapaaoppilaspaikat

Sorin Sirkuksen arvoihin kuuluu keskeisesti ajatus sirkusharrastuksen mahdollistamisesta kaikille. Sorin Sirkus voi myöntää jokaiselle lukukaudelle viisi vapaaoppilaspaikkaa pienituloisten perheiden oppilaille. Vapaaoppilaspaikkoja haetaan kirjallisesti Sorin Sirkuksen hallitukselta. Hakemuksesta tulee selvitä perheen taloudellinen tilanne ja sen mahdollinen muutos. Paikka voidaan myöntää samalle oppilaalle kahdesti, mutta ei peräkkäisille lukukausille. Hakemukset ovat vapaamuotoisia ja ne tulee toimittaa sirkuskoulun rehtorille (merja.koskiniemi@sorinsirkus.fi) ennen lukukauden alkua (syyskausi 31.7 tai kevätkausi 31.12. mennessä). Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja tapauskohtaisesti.

Oppilaaksi ottamisesta, tai muuten sirkuskouluun liittyvistä asioista voi aina kysellä sirkuskoulun toimistolta osoitteesta sirkuskoulu@sorinsirkus.fi.

 

 

 

Sirkuskoulu: Opetussuunnitelma

Uusi opetussuunnitelma on hyväksytty Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 7.6.2018. Uuden opetussuunnitelman löydät täältä.

 

lukukausi 2019-2020

Haku sirkuskoulun varsinaiseksi oppilaaksi on avoinna. Varhaisiän ryhmät (4-6-vuotiaat) ovat täysiä, mutta sitä vanhempia mahtuu vielä mukaan. Voit lukea valintaprosessista lisää ja ilmoittautua täältä.

Sirkuskoulun tärkeitä päivämääriä

  • Sirkuskoulun syyslukukausi 19.8. – 5.12.2019.
  • Syysloma vko 42, (14.-20.10.) – ei opetusta.
  • Sorin Sirkuksen joulushown ensi-ilta pe 22.11.
  • Syyslukukausi päättyy viikolla 49
  • Kevätlukukausi alkaa viikolla 2 eli ti 7.1.2020
  • Hiihtoloma vko 9 (24.2.–1.3.2020) – ei opetusta
  • Lopputyöfestivaali 27.4.2020
  • Kevätlukukausi päättyy 20.5.2020 (Kevätsirkus 15.5 – 18.5.)

Tule mukaan vanhempainrinkiin!

Sorin Sirkuksella toimii iloinen ja aktiivinen vanhempainrinki, jota ilman sirkuskoulun tapahtumien järjestäminen olisi suorastaan mahdotonta! Vanhempainrinki kaipailee jatkuvasti lisää innokkaita rinkiläisiä. Kevätkaudella apukäsiä kaipaillaan mm. Päättötyöfestivaalin ja Kevätsirkuksen aikaan. Mitään erityisosaamista ei tarvita ja kaikkiin tehtäviin opastetaan. Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan ringin toimintaan: sorinsirkus@sorinsirkus.fi / Pertti Huovinen puh. 044 736 3067. Lisätietoa vanhempainringistä myös osoitteessa https://www.sorinsirkus.fi/vanhempainrinki/

 

Lukuvuosi 2019—2020

Lukuvuodessa on syys- ja kevätlukukausi, joilta molemmilta peritään lukukausimaksu. Sisaralennus on 18 euroa per lapsi. Tämän lisäksi on jäsenmaksu 42 euroa, joka maksetaan kerran vuodessa. Hinnat on ilmoitettu sitoumuksetta.

Lukuvuoden 2019-2020 hinnasto, pdf-tiedostona täältä.

Peruutukset

Toisen opetusviikon perjantaihin kello 16 mennessä tehdystä peruutuksesta peritään 40 euroa. Täysi lukukausimaksu peritään, mikäli peruutusta ei ole tehty edellä mainittuun määräaikaan mennessä. Oppilaan huoltajan on tehtävä ilmoitus eroamisesta sirkuskoulun toimistoon tai kirjallisesti sähköpostilla osoitteeseen
sirkuskoulu @ sorinsirkus.fi. Muille henkilöille tehty ilmoitus ei ole pätevä.

Laskutusta koskevissa asioissa ota yhteyttä:
Ulla Majuri, puh. +358 44 345 3740
ulla.majuri@sorinsirkus.fi

Sorin Sirkuksen lukukauden 2018-2019 lukujärjestys
Tulostettavan pdf-tiedoston voit avata tästä
Muutokset ovat mahdollisia.

 

 

Sirkuskoulun toiminta

Sorin Sirkuksen sirkuskoulu on yli 30-vuotisen historiansa aikana tehnyt sirkustaidetta tunnetuksi Suomessa ja myös ulkomailla. Toimintamme ydin on erityisesti lasten ja nuorten sirkustaiteen harrastuksen edistämisessä, ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

Aloitimme Taiteen perusopetuksen antamisen vuonna 1993, ensimmäisten joukossa Suomessa. Tällä hetkellä sirkuskoulussamme on yli 500 oppilasta, joiden perehdyttäminen sirkuksen ihmeelliseen maailmaan lepää ammattitaitoisen henkilökuntamme harteilla.

Opetuksen tavoitteet perustuvat taiteen perusopetuksesta annetun lain (633/98) perusteella valtakunnallisiin opetussuunnitelmien perusteisiin, joita sovelletaan paikallistasolla. Taiteen perusopetus Sorin Sirkuksessa on järjestetty yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Sirkustaiteen perusopetuksessa yhdistyvät oivasti liikunta- ja taidekasvatus, sosiaalinen ja henkinen kehitys sekä taiteidenvälisyys. Sirkustaiteen perusopetuksen oppilaat pääsevät tutustumaan kansainväliseen ilmapiiriin vierailevien opettajien ja esitysten kautta.

Sirkuskoulun oppilaiden keskuudesta sirkustirehtööri Taina Kopra valitsee Esiintyvän ryhmän. Ryhmä edustaa Sorin Sirkusta Suomessa ja ulkomailla. Esiintyvät harjoittelevat ympäri vuoden, 42 opintoviikkoa: viikossa 12-30 oppituntia; vuodessa 504-1260 oppituntia. Heidän etuoikeutenaan on harjoitella paljon, monipuolisesti ja huippuohjaajien kanssa.

Sorin Sirkus tarjoaa sirkusta myös aikuisille aikuisten sirkuskoulussa ja tyhy-päivien muodossa. Myös perheen aivan pienimmät pääsevät sirkustelemaan Sorin Sirkusella. Tavoitteena on antaa jokaiselle mahdollisuus päästä vaikka hitusenkin kokeilemaan sirkustaiteen ihmeellistä maailmaa!

Kategoria(t): Yleinen. Kirjoittaja: . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.