Sirkuskoulu

Sirkuskoulun ajankohtaiset asiat oppilaille ja heidän vanhemmilleen tiedotetaan Sirkuskoulun Wilmassa, mutta yleisiä asioita päivitetään myös ajankohtaista-sivuille >>>

Lisätietoa oppilaaksi hakeutumisesta sivulla “Oppilaaksi sirkuskouluun” ja sähköpostitse osoitteesta sirkuskoulu@sorinsirkus.fi

Sorin Sirkuksen sirkuskoulu on yli 30-vuotisen historiansa aikana tehnyt sirkustaidetta tunnetuksi Suomessa ja myös ulkomailla. Toimintamme ydin on erityisesti lasten ja nuorten sirkustaiteen harrastuksen edistämisessä, ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

Aloitimme Taiteen perusopetuksen antamisen vuonna 1993, ensimmäisten joukossa Suomessa. Tällä hetkellä sirkuskoulussamme on yli 500 oppilasta, joiden perehdyttäminen sirkuksen ihmeelliseen maailmaan lepää ammattitaitoisen henkilökuntamme harteilla.

Opetuksen tavoitteet perustuvat taiteen perusopetuksesta annetun lain (633/98) perusteella valtakunnallisiin opetussuunnitelmien perusteisiin, joita sovelletaan paikallistasolla. Taiteen perusopetus Sorin Sirkuksessa on järjestetty yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Sirkustaiteen perusopetuksessa yhdistyvät oivasti liikunta- ja taidekasvatus, sosiaalinen ja henkinen kehitys sekä taiteidenvälisyys. Sirkustaiteen perusopetuksen oppilaat pääsevät tutustumaan kansainväliseen ilmapiiriin vierailevien opettajien ja esitysten kautta.

Sirkuskoulun oppilaiden keskuudesta sirkustirehtööri Taina Kopra valitsee Esiintyvän ryhmän. Ryhmä edustaa Sorin Sirkusta Suomessa ja ulkomailla. Esiintyvät harjoittelevat ympäri vuoden, 42 opintoviikkoa: viikossa 12-30 oppituntia; vuodessa 504-1260 oppituntia. Heidän etuoikeutenaan on harjoitella paljon, monipuolisesti ja huippuohjaajien kanssa.

Sorin Sirkus tarjoaa sirkusta myös aikuisille aikuisten sirkuskoulussa ja tyhy-päivien muodossa. Myös perheen aivan pienimmät pääsevät sirkustelemaan Sorin Sirkusella. Tavoitteena on antaa jokaiselle mahdollisuus päästä vaikka hitusenkin kokeilemaan sirkustaiteen ihmeellistä maailmaa!

Kuva: Mia Bergius

________________________________________________________________________