Sorin Sirkuksen tuottama Amalgam-sirkuselokuva saa yleisen julkaisunsa

Sorin Sirkuksen tuottama sirkuselokuva Amalgam julkaistaan kaikkien vapaasti katsottavaksi 13.5. alkaen. Yhdessä Taidetestaajien kanssa tehty elokuva on osa Lastenkulttuurin juhlaviikon virallista ohjelmaa.

Amalgam tehtiin alun perin koronapandemian aikana osaksi Taidetestaajien etäelämystarjotinta, jonka avulla pyrittiin tarjoamaan koululaisille vaihtoehtoisia tapoja kokea taidetta, kun sisätiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet oli kielletty.

– Oli kova pettymys, kun emme voineet pandemian vuoksi tuoda Amalgamia live-esityksenä yleisöille, mutta elokuvan tekeminen oli hieno kokemus, ja saimme aikaiseksi upean teoksen, joka kestää aikaa ja pääsee nyt leviämään laajemmallekin, sanoo Sorin Sirkuksen tuottaja Lari Aaltonen.

Elokuvassa esiintyvät jonglööri Onni Toivonen, tanssija Wilma Seppälä ja muusikko Konsta Leinonen. Sirkusta ja tanssia yhdistelevä esitys pohtii, mitä ovat taiteenlajien rajapinnoilta löytyvät mahdollisuudet ja mahdottomuudet. Se loihtii esiin tilanteita ja kuvia, jotka ovat ajoittain humoristisia ja villejä, ajoittain taas mietiskeleviä ja kauniita.

Kahdeksanraajaisen keilasolmun, pään päällä pyörivän puulankun ja tasapainoa etsivän sulkatanssin kautta Amalgam vie katsojansa taianomaiselle matkalle kohti jotakin osiensa summaa suurempaa.

Elokuvan kesto on 40 minuuttia, ja se soveltuu koko perheen yhdessä katsottavaksi.

– On ollut tosi hienoa olla mukana Taidetestaajat-ohjelmassa esittämässä sirkustaidetta suomalaisille nuorille. Mahtavaa, että tämän elokuvajulkaisun myötä myös suurella yleisöllä on mahdollisuus kokea, mitä annettavaa nykysirkuksella on ihan kaikenikäisille kulttuurin kokijoille, toteaa elokuvassa esiintyvä sirkustaiteilija Onni Toivonen.

Ennen elokuvan katsomista voi tutustua myös Taidetestaajien tuottamaan videoon, jossa esitellään nykysirkusta taiteenlajina.

– Video kannattaa katsoa erityisesti, jos ei ole aikaisemmin ollut katsomassa nykysirkusta, vinkkaa Taidetestaajat-ohjelman päällikkö Joonas Keskinen Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolta.

Katso Amalgam-elokuva tästä linkistä!

_____
Taidetestaajat
Taidetestaajat vie joka vuosi Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset vierailulle yhteen tai kahteen korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri maata. Taidetestausta rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Ohjelmaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. taidetestaajat.fi

Amalgam
Amalgam-esitys on tehty yhteistuotannossa Cie Nuuan kanssa. Esitystä ovat tukeneet Taike Pirkanmaa, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Samuel Huberin taidesäätiö, Sorin Sirkus, Cirkus Ruska Festival, Sirkus Faktori, Hiljaisuus-residenssi ja Näyttämö. Esiintyjät ja ohjaus: Wilma Seppälä, Onni Toivonen, Konsta Leinonen. Tuotanto: Sorin Sirkus.

The following two tabs change content below.

Tero Aalto

Kirjoittaja on Sorin Sirkuksen viestintävastaava