VIMMA x Sorin Sirkus -kapselimallisto julkaistaan akrobatian ja muodin juhlassa 11.9.2020

Sirkustaiteen edelläkävijä, tamperelainen Sorin Sirkus ja kotimaisista designtuotteistaan tunnettu VIMMA julkaisevat vapaa-ajan vaatemalliston Tampereella 11.9.2020. Tilaisuus järjestetään Sorin Sirkuksella ja sitä on mahdollista seurata myös verkossa.

VIMMAn ja Sorin Sirkuksen yhteistyön tuloksena on syntynyt vapaa-ajan vaatemallisto. Mallisto juhlistaa ainutlaatuista sirkuksen, muodin ja kuvataiteen liittoa. VIMMA x Sorin Sirkus -mallisto on inspiroitunut Berliinissä asuvan kuvataiteilija Ville Kylätaskun Metamorphose II -teoksesta (2019). Sirkuksen ainutlaatuista tunnelmaa ja dynamiikkaa yhdistävä kuosi herää eloon vaatteen käyttäjän yllä VIMMAn vaatteissa.

Ville Kylätaskulla (s. 1979) on vahva suhde sirkukseen. Tampereella syntynyt kuvataiteilija aloitti sirkusharrastuksen Sorin Sirkuksessa erikoistuen ilma-akrobatiaan. Lahden muotoiluinstituutista valmistunut Kylätasku on kansainvälisesti menestynyt suomalainen kuvataiteilija, jonka suomalainen yhteistyögalleria on Galerie Forsblom Helsingissä.

– Muistan, kuinka Ville pörhälsi nuoren miehen vimmalla sirkukseen ja ilmoitti haluavansa esiintyvään ryhmään. Urheilua harrastaneena hän oli valmis treenaaman paljon ja nopeasti hän lunastikin paikkansa valioryhmän keskuudessa ilma-akrobaattina. Palo taiteeseen, esiintymiseen ja päämäärätietoinen harjoittelu vie hänet vielä pitkälle, muistelee sirkustirehtööri Taina Kopra ajatelleensa jo vuosia sitten.          

– Sirkustaide vaihtui kuvataiteisiin, mutta sama luova hulluus ja pilke silmäkulmassa ovat edelleen olemassa ja se näkyy uuden malliston kuosissa.

Kylätaskulle tärkeintä luomisprosessissa on henkinen läsnäolo, aikomuksen selkeys ja telepaattisen yhteyden löytäminen kuvan kanssa, joka haluaa tulla olemaan. 

– Teos syntyy impulsiivisesti, reflektoimalla maalattua ja näkemäänsä sisäisten kuvien ja intuition sekoituksena. Sen jälkeen, kun kuva lakkaa viestittämästä ja saavuttaa neutraalin tilan, koen sen olevan valmis. Teoksen tärkeimmät hetket ovat alku ja loppu; kuinka löytää lankojen päät, jotta voi solmia ne yhteen, eheäksi ympyräksi, Kylätasku kuvaa työskentelytapaansa. 

VIMMAn design manager Marjut Rahkola näkee kuosissa sen, kuinka Ville Kylätasku on ilmiömäisesti kuvannut sirkukseen liitettävää iloa ja keveyttä.

– Kuosi myös heijastaa selkeästi Sorin Sirkuksen ja Villen vahvoja yhteisiä juuria ja vankkaa historiallista taustaa, toteaa Rahkola. 

VIMMA x Sorin Sirkus -kapselimallisto julkaistaan akrobatian ja muodin juhlassa Sorin Sirkuksen maneesilla perjantaina 11.9.2020. Tapahtuma toteutetaan osallistujilleen turvallisesti viranomaissuosituksia noudattaen. Lanseerausta on mahdollista seurata myös verkossa.

 

Viestintä:

Piia Karkkola, tuottaja
044 3453738, piia.karkkola@sorinsirkus.fi

 

Lisätietoja:
Sorin Sirkus
www.sorinsirkus.fi

Taina Kopra, tirehtööri
044 3453737, taina.kopra@sorinsirkus.fi

 

Vimma
www.vimmacompany.com

Marjut Rahkola, design manager
marjut@vimmacompany.com

VIMMA x Sorin Sirkus -mallisto 11.9.2020

Sorin Sirkus on Tampereella toimiva sirkustaiteen keskus. Se perustettiin vuonna 1985 kehittämään, ylläpitämään ja esittämään nuorten sirkustaidetta. Vuodesta 1993 Sorin Sirkus on antanut sirkustaiteen perusopetusta. Sirkuksessa käy viikoittain yli 500 oppilasta ja sirkusopetus ulottuu aina vauvoista sirkuslukiolaisiin sekä erityisryhmiin, aikuiskursseihin ja työhyvinvointipajoihin.  Valmistumisvaiheessa olevat Sorin Sirkuksen nuoret taiteilijat esiintyvät ammattituotannossa, joulushowssa, joka kerää yli 10 000 henkeä oman maneesin katsomoon joka vuosi.  Sorin Sirkus on kansainvälisen Caravan-sirkusverkoston perustajajäsen ja tekee aktiivista yhteistyötä Tampereen yliopiston kanssa.

The following two tabs change content below.

Piia Karkkola

Kirjoittaja ei ole enää Sorin Sirkuksen palveluksessa.