Taiteen perusopetusterveiset kuntavaaliehdokkaille

Arvoisa kuntavaaliehdokas,

Tiesitkö, että Tampereella on useita korkeatasoisia taiteen perusopetuksen oppilaitoksia, jotka tekevät merkittävää työtä lasten, nuorten ja aikuisten hyväksi?

Taidekasvatus on tärkeä osa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä ja syrjäytymisen ehkäisyssä. Juuri nyt, näinä poikkeuksellisina aikoina, mielekäs harrastus, ystävät ja yhdessä toimiminen nousevat merkittäviksi hyvän elämän arvoiksi. Taiteen perusopetus on toisille mukava harrastus, kun taas toisille taide on itsensä ilmaisun ja elämisen perusarvo. Osa haluaa haastaa itseään enemmän ja harrastuksen kautta hankittu osaaminen voi johtaa ammattiopintoihin.

Taiteen perusopetus on pitkäkestoista, vapaa-ajalla tapahtuvaa, tasolta toiselle etenevää opetusta. Sitä toteutetaan valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteiden sekä kunkin taiteenalan ja oppilaitoksen oman opetussuunnitelman mukaan. Taideoppilaitoksissa työskentelee koulutettuja ja ammattitaitoisia opettajia. Toimijoita ohjaa laki ja asetus taiteen perusopetuksesta.

Me allekirjoittaneet edustamme sekä taiteenalojamme, oppilaitoksiamme että Tampereen kaupungin vireää taidekenttää valtakunnallisesti monissa eri taiteenalojen liitoissa ja kehitystyöryhmissä.

Haluatko Sinä profiloitua lasten, nuorten ja aikuisten hyvinvoinnin edistäjänä? Haluatko puolustaa oikeutta taidekasvatukseen ja hyvään elämään?

Jos vastauksesi on kyllä, olemme käytettävissäsi ja annamme mielellämme lisätietoa toiminnastamme ja taiteen perusopetuksesta.

Lisätietoa oppilaitoksistamme löydät sekä alla olevista linkeistä että oppilaiden videotervehdyksestä sekä ”Koivun tarina” -videosta, joka oli hieno yhteistyömme tulos ja kunnioitus satavuotiaalle Suomelle vuonna 2017.

Toivotamme voimia kevääseen ja menestystä kuntavaaleihin!

Ystävällisesti,

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Taito Pirkanmaa ry
Pirkanmaan musiikkiopisto
Sorin Sirkus
Sara Hildén -akatemia, Tampereen seudun työväenopisto
Sanataidekoulu, Tampereen seudun työväenopisto
Suomen Teatteriopisto
Tampereen konservatorio

Sähköposti: tpo.tampere@gmail.com

Oppilaiden videotervehdykset

The following two tabs change content below.
Tekstin julkaisija on Sorin Sirkus ry.