Taina Kopra Caravan-verkoston puheenjohtajaksi

Sorin Sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra on valittu Caravan-sirkusverkoston puheenjohtajaksi seuraavalle kolmivuotiskaudelle 2022–2024. Caravan Circus Network on 35 sirkuskoulun kansainvälinen nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen verkosto, jossa on nykyisin jäseniä 25 eri maasta.

Caravan on Taina Kopralle sydämen asia ja yhteisönä tuttu jo etuudestaan, sillä Taina kuuluu verkoston perustajiin. Hän on ollut myös pitkäaikainen Caravanin hallituksen jäsen. Sorin Sirkus on yhteisönä yksi Caravanin perustajajäsenistä.

Kopran mukaan akuutti haaste verkostolle on korona. Epidemiatilanne vaihtelee maiden ja maanosien välillä, ja se aiheuttaa haasteita jopa järjestön perustoimintaan.

  – Caravanin rikkaus on monipuolinen jäsenistö, jossa on paljon edustajia eri maista, mutta samalla on paljon erilaisia Covid-19-tilanteita. Toivon henkilökohtaisesti, että pääsisimme jo pian järjestämään yhteistä toimintaa tapaamisten merkeissä. Koko korona-aika on ollut verkostolle ja sen jäsenille henkisesti ja taloudellisesti raskas ajanjakso, Kopra summaa.

Caravanin näkökulmasta on kuitenkin käynnistymässä mielenkiintoinen vuosi. Se vaikuttaa myös Sorin Sirkuksen kansainväliseen toimintaan, josta kannattaa seurata uutisia kevään kuluessa.

Caravan Circus Network saa rahoitusta koulutuksen, audiovisuaalisuuden ja kulttuurin toimeenpanovirastolta (EACEA), ja verkostolla on toimisto ja kaksi työntekijää Brysselissä. Verkosto kehittää ja edistää sirkuskoulutusta järjestämällä nuorten tapaamisia ja opettajien koulutusta, sekä tekemällä yhteistyötä sirkuskoulujen ja eri maiden yliopistojen kanssa.

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.