Taidetestaajat

Kate & Pasi

Sorin Sirkuksella Pirkanmaan kahdeksasluokkalaiset pääsevät katsomaan Company Kate & Pasin nykysirkusesityksen SUHDE, joka kertoo sirkuksen keinoin ihmissuhteen kulmakivistä. Duon toinen osapuoli Pasi Nousiainen on Sorin Sirkuksen kasvatteja. Katerina Repponen puolestaan on aloittanut sirkusuransa 6-vuotiaana katusirkusryhmässä, jonka opettajana toimi venäläinen sirkustaiteilija Aino Heikkinen. He ovat koulutukseltaan sirkustaiteilijoita ja esiintyneet vuosia maailmalla, yli 20 maassa. 

Taidetestaajat-toiminta vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset – lukuvuonna 2021–2022 yli 68 000 nuorta – kokemaan ja arvioimaan korkealaatuista taidetta. Lukuvuoden aikana tehdään kaksi retkeä eri taidelaitoksiin. Kohteita on tänä vuonna 73, joista uusia taidelaitoksia on yhdeksän – mukaan lukien Sorin Sirkus! Taidetestaajat on enemmän kuin käynti teatterissa tai museossa, sillä taidevierailuihin liittyy taidekokemusta syventävää ennakko- ja jälkityöskentelyä. 

Vuonna 2017 alkanut Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma Taidetestaajat on vuodesta 2017 avannut uusia yhteistyömahdollisuuksia, kehittänyt nuorten yleisöjen kohtaamista, tukenut koulujen retkiosaamista sekä edesauttanut kokonaan uuden toiminnan syntymistä Suomen taidekentällä. Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja: www.taidetestaajat.fi

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.