Taidetestaajat aloittivat tänään – Sorin Sirkus mukana myös ensi lukuvuonna

Sorin Sirkus tarjoaa Taidetestaajien ohjelmaksi lukuvuodelle 2023–2024 Arctic Ensemblen esityksen Ajolähtö. Taidetestaajien esitykset starttasivat maanantaina 5.2. ja ne jatkuvat kaikkiaan 18 kertaa kolmen viikon aikana.

Taidetestaajat on kulttuurikasvatusohjelma, joka vie joka vuosi Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset – noin 70 000 nuorta ja heidän noin 5 000 opettajaansa – vierailulle yhteen tai kahteen korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri Suomen. Tarjolla voi olla teatteria, musiikkia, museokäyntejä tai muista valikoituja taidemuotoja. Sorin Sirkus on mukana Taidetestaajissa nyt kolmatta kertaa.

Taidetestaajat-esitysten lisäksi Sorin Sirkuksella on perjantaina 23.2. klo 18 Ajolähdöstä muullekin yleisölle avoin maksullinen esitys. Katso lisää Tapahtumasivulta.

Arctic Ensemblen Ajolähtö tuo kesän maneesille

Ajolähtö on kaiken ikäisille soveltuva sirkusesitys täynnä vauhtia, yllätyksellisyyttä ja absurdia huumoria. Ajolähtöön on haettu inspiraatiota teoksen luomisympäristöstä, Kyrön hevosmaneesista ja Orimattilan maaseudusta. Se on kesäisen pirskahteleva ja kihelmöivän akrobaattinen sirkusesitys täynnä korkealaatuista sirkustekniikkaa.

Ajolähtö perustuu pieleen menneeseen kesälomamatkaan. Auton hajotessa kuusi kaverusta jää jumiin keskelle kesäistä peltomaisemaa. Alun vastoinkäymisten, epäonnistuneiden liftausyritysten, hyttyspilvien ja kiusallisten kesäromanssien lomasta sankarimme löytävät kuitenkin yllättäviä nautinnon ja rauhan hetkiä. Kollektiivisen mielikuvituksen pyrähdettyä lentoon, he lopulta unohtavat huolensa ja antautuvat arvaamattomalle Suomen kesälle.

Ajolähdön artistit ovat nuoria tekijöitä, jotka esittävät suomalaisia nuoria Suomen kesässä, joten se puhuttelee kasiluokkalaisia kohderyhmänä hyvin. Esitys osallistaa yleisöään ja esimerkiksi esityksen "korealaisen kehdon suomenmestaruuskilpailuissa" yleisö osallistuu kilpailujen katsojina esityksen sisäiseen tapahtumaan.

Ajolähtö jaksaa yllättää yleisöä läpi esityksen toinen toistaan mielenkiintoisemmilla sirkuslajeilla, joita ovat Washington-trapetsi, ilmatolppa, tiukka nuora, cyr-rengas, pariakrobatia ja korealainen kehto. Teoksen artistit ovat Ada Forsberg, Anselmi Kaisanlahti, Armas Lintusaari, Orfeo Llewellyn, Minna Pulsa ja Linnea Purontaus.

Ajolähtö on saanut paljon kehuja yleisöltä ja se on ollut osa Konserttikeskuksen järjestämää koulukiertuetta, LIVE-hanketta. Ajolähtöä on esitetty yli 80 kertaa ja sen on kokenut jo yli 20 000 katsojaa. Esityksen kesto on 70 minuuttia.

Sorin Sirkus valittu mukaan Taidetestaajiin myös lukuvuodelle 2024-2025

Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma tarjoaa myös lukuvuonna 2024–25 korkeatasoisia taide-elämyksiä kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille. Tulevana lukuvuonna jälleen 100 % suomalaisista yläkouluista on ilmoittautunut mukaan taidetestaamaan, yhteensä yli 70 000 henkeä.

Sorin Sirkus on jälleen valittu mukaan 85 vierailukohteen joukkoon tarjoamaan elämyksiä kahdeksasluokkalaisille. Vierailukohteita haettiin avoimella ohjelmahaulla. Valintaan vaikuttivat taiteellisen laadun ja yleisötyön innovatiivisuuden lisäksi oppilas- ja opettajaraatien hakemuksille antamat kiinnostavuuspisteet.

Sorin Sirkuksen seuraavan lukuvuoden Taidetestaajat-esityksestä kerrotaan tarkemmin myöhemmin.

Lue Taidetestaajien tiedote lukuvuodesta 2024-2025

The following two tabs change content below.