Sosiaalinen sirkus

Sosiaalisen sirkuksen päivää vietettiin 6.4.2019

Maailman sosiaalisen sirkuksen päivää vietettiin nyt toisen kerran Sorin Sirkuksella 6.4.2019 Kahvia ja kärrynpyöriä -tapahtuman voimin. Iltapäivän aikana saimme nauttia useista sirkusesityksistä, joita meille tarjoilivat sirkuskoulun opettajat ja oppilaat sekä vierailevat ruotsalaiset sirkuskoululaiset Ludvika Minicircuksesta. Esitysten jälkeen osallistujat saivat tutustua eri sirkuslajeihin ja nauttia nyyttäripöydän antimista.

Tapahtumassa oli mukana ohjaajia Sorin Sirkuksen lisäksi Kulttuurikeskus PiiPoosta ja Sirkus Fokuksesta.

Sosiaalinen sirkus on sirkustoimintaa, jossa sirkus toimii välineenä muiden taitojen tai tavoitteiden saavuttamiseen. Tavoitteita voivat olla esimerkiksi osallisuuden, toimijuuden ja vuorovaikutuksen tukeminen tai syrjäytymisen ehkäisy. Sosiaalisessa sirkuksessa tärkeintä on yhdessä toimiminen ja sirkuksesta nauttiminen.

Tapahtuma oli osa Sirkuksesta siivet elämään -hanketta, jossa maahanmuuttajataustaiset nuoret osallistuvat nuoret osallistuvat sirkustoimintaan kolmella eri paikkakunnalla Suomessa. Sirkuksen avulla nuoret saavat työkaluja, joiden avulla kotiutuminen sekä opintoihin tai työelämään siirtyminen on helpompaa. Kaksi- ja puolivuotisen hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

#sosiaalisensirkuksenpäivä #SocialCircusDay

The following two tabs change content below.
Lari Aaltonen

Lari Aaltonen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.