Sorin Sirkus on Taidetestaajien vierailukohteena myös kaudella 2022–2023

Sorin Sirkus on mukana Taidetestaajien vierailukohteena myös seuraavalla kaudella. Koulujen ilmoittautuminen Taidetestaajiin lukuvuodelle 2022–2023 päättyi helmikuun alussa ja mukaan on ilmoittautunut huikeat 100 % Suomen yläkouluista. Vierailukohteiksi on valikoitunut 65 taide-elämystä. Sorin Sirkukselle taide-elämyksen tuottaa Circus SaboK. Esityksestä ja sen sisällöstä tiedotetaan myöhemmin Sorin Sirkuksen verkkosivuilla.  

Taidetestaajat on enemmän kuin käynti teatterissa tai museossa, sillä taidevierailuihin liittyy taidekokemusta syventävää ennakko- ja jälkityöskentelyä. Vierailukohteiksi on pyritty valitsemaan monipuolisesti eri taiteenlajien edustajia. Taidetestaajien tarkoitus on tarjota koululaisille ikimuistoinen taide-elämys, joka voi olla kimmoke elinikäiseen kulttuurin harrastamiseen. Vierailukohteiden valintaan on päässyt ensimmäistä kertaa osallistumaan seitsemäsluokkalaisia eli tulevia taidetestaajia opettajineen. Valintoihin ovat vaikuttaneet myös nuorten raatilaisten taide-elämyksille antamat kiinnostavuuspisteet.  

Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma Taidetestaajat on vuodesta 2017 avannut uusia yhteistyömahdollisuuksia, kehittänyt nuorten yleisöjen kohtaamista, tukenut koulujen retkiosaamista sekä edesauttanut kokonaan uuden toiminnan syntymistä Suomen taidekentällä. Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Sorin Sirkus on mukana Taidetestaajien vierailukohteena ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kahdeksasluokkalaisten taide-elämyksenä on nykysirkusesitys Suhde, josta vastaa helsinkiläinen Company Kate & Pasi. Taidetestaajien tämän kauden vierailut Sorin Sirkuksella päättyvät ensi viikolla, jonka jälkeen Kate ja Pasi esiintyvät vielä kerran bravuurillaan tamperelaiselle yleisölle lauantaina 26.2., ja artistit ovat tavattavissa avoimessa yleisökeskustelussa esityksen jälkeen. Lippuja esitykseen voi ostaa kohteesta Lippu.fi.  

 

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.

Latest posts by Pertti Huovinen (see all)