Sorin Sirkus mukana Kimmo Pyykkö -taidemuseon yleisöluennolla

Sorin Sirkus on mukana Kimmo Pyykkö -taidemuseon järjestämällä yleisöluennolla torstaina 17.3.2022 klo 17.30–19.00. Tilaisuudessa kerrotaan Sorin Sirkuksen ja Sairaalaklovnien yhteistyöstä Taysin lasten ja nuorten sairaalan kanssa. Sirkustoiminnasta sairaalaympäristössä kertovat tuottaja Katja Timlin ja sirkusohjaaja Tytti Vuolle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

Sorin Sirkuksen sirkusohjaajat ovat tarjonneet Taysin lasten ja nuorten sairaalan pienille potilaille mahdollisuuksia sirkusharjoitteluun, jossa huomioidaan jokaisen jaksaminen ja toimintakyky. Koronan johdosta Sorin Sirkus on myös esiintynyt kahtena edellisenä vuotena joulun alla sairaalan pihassa, kun vierailut osastolla eivät ole olleet mahdollisia, ja potilaat ovat voineet seurata sirkusnumeroita sairaalan ikkunoista. Viime joulun alla sairaalan pihalla esiintyi esiintyvät-ryhmän nuoria yhdessä lentävän norsun kanssa!

Sorin Sirkus järjestää myös pitkäaikaisessa hoitosuhteessa olevien lasten perheille perheleirejä. Leirit mahdollistavat irtiottoa arjesta ja tukevat perheen sosiaalisia vuorovaikutussuhteita. Perheleireillä pidetään hauskaa ja testataan omia rajoja turvallisesti yhdessä ja erikseen eri sirkuslajien kautta. Koronapandemian aikana Sorin Sirkus on myös tuottanut useita sirkusharjoitteluun ohjaavia videoita aikoina, kun sirkustoiminta sairaalan tiloissa ei ole ollut mahdollista.

Sorin Sirkuksen ja Sairaalaklovnien yhteistyöllä saadaan tarjottua tasaisesti toimintaa Taysin lastenosastoille. Toiminta tuottaa hyvää mieltä, naurua sekä onnistumisen kokemuksia ja antaa lapsille mahdollisuuden hetkeksi unohtaa sairautensa. Toiminnan mahdollistaa Tampereen Lastenklinikan Tuki ry.

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.

Latest posts by Pertti Huovinen (see all)