Uutiset

Sorin Sirkuksen tervehdys Lastenkulttuuripäivän kiertävään taideviestiin

Sorin Sirkus lähettää tervehdyksensä valtakunnallisen Lastenkulttuuripäivän (15.5.2020) taideviestiin. Taideviesti on Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton ja sen jäsenkeskusten yhteinen viestintäkampanja, jolla juhlistetaan liiton 5-vuotissyntymäpäivää ja verkoston yhteistyötä. 

Sorin Sirkus välittää taideviestin tervehdykseensä korona-ajan etäopetuksessa sirkusoppilaiden valinnaisissa opinnoissaan uudelleen luomia sirkuskuvia. Oppilaat tekivät omat kuvaparinsa olemassa olevien sirkuskuvien ja -julisteiden pohjalta, ja ne toteutettiin Improvisaatiosta esitykseen; tanssia ja sirkusta -opintokokonaisuuden viimeisenä viikkotehtävänä. Kuvapareja julkaistiin ensimmäisen kerran Sorin Sirkuksen sirkuskoulun rehtorin Merja Koskiniemen blogissa (3.5.2020). Oppilaiden sirkuskuvien toisintoja pääset katsomaan tämän artikkelin lopussa olevasta kuvagalleriasta.     

Lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen kiertävä taideviesti nostaa lasten ja nuorten taiteen näkyväksi sekä lasten ja nuorten äänen kuuluvaksi. Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on 33 lastenkulttuurikeskuksen keskusjärjestö, joka edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurialan osaamista ja tunnettuutta valtakunnallisesti. Tavoitteena on tasa-arvoisen ja hyvinvointia tukevan lastenkulttuuritoiminnan kehittäminen kaikkialle maahan. Lisätietoa taideviestistä voi lukea tästä

Sorin Sirkuksen oppilaiden tekemiä sirkuskuvien toisintoja

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.