Sorin Sirkuksen sirkuskoulun syysopintokausi käynnistyy tänään

Sorin Sirkuksen sirkuskoulu käynnistyy täydellä teholla tällä viikolla, kun taiteen perusopetuksen kaikki ryhmät aloittavat syksyn sirkusharjoittelunsa. Vallitsevan koronapandemian vuoksi sirkuskoulun syksy on poikkeuksellinen. 

Sorin Sirkuksen oma tila on ollut sirkuskoululaisten ja heidän läheistensä yhteinen olohuone, johon on tultu suoraan koulusta, jossa on ruokailtu ja tehty läksyjä, ja odotettu lapsia harrastuksesta. Koronapandemian vuoksi sirkuskoulu on joutunut määrittelemään aiempaa tiukemmat säännöt ja ohjeet sirkuskoulun tiloissa toimimiseen.  

Sirkuskoulu pyrkii kuitenkin mahdollistamaan oppilailleen sujuvan olemisen sirkuksella silloin, kun he tulevat harrastukseen suoraan koulusta tai heillä on pitkä harjoitusilta sirkuksella. Vanhemmat tai saattajat pääsevät tiloihin vain poikkeustapauksissa, eivätkä he voi tänä syksynä odottaa lapsia sirkuksen tiloissa. 

Sirkuksella noudatetaan hyvää hygieniaa kaikissa tilanteissaTyötapoja ja muita pedagogisia ratkaisuja valittaessa pyritään minimoimaan lähikontakteja. Toiminnassa pyritään välttämään kontaktia edellyttäviä pelejä, leikkejä ja sirkusharjoituksia. Sirkusharjoittelun luonteen vuoksi kaikkia kontakteja ei pystytä kokonaan välttämään. Siksi sirkuskoulun ohjeissa korostetaan, että on tärkeää tulla harjoituksiin terveenä ja pestä/desinfioida käsiä ja huolehtia välineiden puhtaudesta yhdessä. 

Sirkuskoulun kaikki viestintä kulkee Wilman kautta ja sirkuskoululaiset perheineen ovat saaneet tarkemmat ohjeet toiminnasta sitä kautta. 

Sorin Sirkuksen sirkuskoulussa yli 500 lasta ja nuorta harrastaa sirkusta tavoitteellisesti viikoittain. Varhaisiän ryhmät ovat kaikki täynnä. Laajassa oppimäärässä on vielä vapaita paikkoja 9–10-vuotiaille (kaksi harjoituskertaa viikossa) ja yleisessä oppimäärässä muutamia paikkoja 9–11-vuotiaille (yksi harjoituskerta viikossa). Lisäksi on tilaa tiistai-iltaisin kokoontuvassa Taikurikerhossa, jonne voivat ilmoittautua kaikki yli 10-vuotiaat taikuudesta kiinnostuneet. Sorin Sirkuksella on myös aikuisten akrobatia ja ilma-akrobatia ryhmiä. Niistä akrobatian jatkoryhmässä on yksi vapaa paikka, muuten syksyn ryhmät ovat täynnä.  

Lisätiedot sirkuskoulun toiminnasta sekä haku opetukseen onnistuu sirkuskoulu-sivun kautta. 

Sorin Sirkus on valmis vastaanottamaan kaikki oppilaansa ja huolehtimaan turvallisesta sirkusharjoittelusta! 

 

The following two tabs change content below.