Sorin Sirkuksen nuoret valloittivat Finlaysonin alueella

Finlaysonin alueen juhlaviikonloppuna 29.–30.8.2020 Sorin Sirkuksen nuoret esittelivät taidokasta akrobatiaa ilmassa yhteensä neljällä esityskerralla tapahtuman aikana. Tunnelmia tapahtumasta tallensi valokuvaaja Mikko Vares, jonka kuvakooste löytyy artikkelin lopusta.

Sorin Sirkus oli mukana lauantaina ja sunnuntaina 29.–30.8.2020 Finlaysonin alueen juhlaviikonlopun ohjelmassa. Tapahtuma järjestettiin Finlaysonin alueen 200-vuotisjuhlien kunniaksi ja Sorin Sirkuksen esiintyvät-ryhmän jäsenet Aukusti Jokinen, Anna Knuuttila, Anne Marjamäki, Minna Marjamäki ja Sade-Maria Wiherkoski esiintyivät ilmassa ja Finlaysonin Väinö Linnan aukiolla, "Kuusvooninkisen" eli Vanhan tehtaan seinällä. 

Luvassa on akrobatiaa ilmassa Finlaysonin Vanhan tehtaan seinällä. Esiintyminen suojeltujen rakennusten miljöössä ei ole jokapäiväistä sirkushuvia vaan toteutusta on valmisteltu yhdessä yli puolitoista vuotta, jotta yleisölle voidaan tarjoilla Finlaysonin historiaa kunnioittavaa, elämyksellistä sirkustaidetta.

Finlaysonin alueen 200-vuotisjuhlille räätälöityjen esitysten suunnittelussa pääyhteistyökumppani on ollut työeläkeyhtiö Varma, joka omistaa alueen rakennukset ja vastaa niiden ylläpidosta, vuokrauksesta, markkinoinnista ja kehittämisestä. Lähtökohtana Sorin Sirkuksella ja työeläkeyhtiö Varmalla sekä muilla Finlaysonin alueelle tapahtumatoimintaa tuottavilla yhteistyökumppaneille oli tarjoilla kaupunkilaisille Finlaysonin historiaa kunnioittavaa, elämyksellistä sirkustaidetta. Sirkustirehtööri Taina Kopra ja työeläkeyhtiö Varman kiinteistöpäällikkö ovat kertoneet aikaisemmin yhteistyön taustoista, että Finlaysonille saatiin mukaan myös muita juhlavuottaan viettäviä tamperelaisia kulttuuritoimijoita kuten 35-vuotias Sorin Sirkus.        

Sorin Sirkuksen juhlavuoden yhtenä teemana on paikallinen yhteistyö, joten Finlaysonin alueen juhlaviikonloppu oli kiinnostava ja huomiota herättänyt tapahtuma ja yhteistyöhanke. Koronan torjunnasta johtuvien rajoitusten vuoksi neljää esitystä pääsi seuraamaan Väinö Linnan aukiolle vain rajallinen määrä ihmisiä, ja jokaisella esityskerralla rajoitusten mukainen henkilömäärä täyttyi. Sirkusnumeroiden ohjauksesta vastasivat Sorin Sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra ja sirkusopettaja Laura Tikka. Sirkus- ja turvallisuusteknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Jouni Kivimäki ja musiikin numeroihin oli säveltänyt Juho Fabrin. Tunnelmia tapahtumasta tallensi valokuvaaja Mikko Vares, jonka kuvakooste löytyy artikkelin lopusta. 

Kuva: Mikko Vares. 
Kuvassa esiintyvät-ryhmän jäsenet Anna Knuuttila ja Sade-Maria Wiherkoski. 

Kuvia tapahtumasta

Sorin Sirkus & Finlaysonin alue 200 vuotta

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.

Latest posts by Pertti Huovinen (see all)