Sorin Sirkuksella nyt myös seniorisirkusta

Saimme alkuvuodesta puhelun, jonka soittaja kysyi mahdollisuudesta päästä harrastamaan sirkusta. Kyseessä oli yli kymmenen hengen senioriryhmä, joilla oli pidempään kytenyt ajatus, että sirkus voisi olla mielenkiintoista ja mukavaa yhdessä tekemistä. Kuin ihmeen kaupalla saimme samaan aikaan myös toisen puhelun, jossa soittaja kyseli onko myös hänellä mahdollisuus harrastaa seniorisirkusta, kuten hänen ystävällään Kuopiossa. 

Meille Sorin Sirkuksella taiteen ja sirkuksen saavutettavuus on yksi sydämen asioista. Lähdimmekin kiireellä tutkimaan mahdollisuutta järjestää tälle keväälle pilottiryhmä seniorisirkusta. Niin kävi, että kahdentoista hengen senioriryhmä viehättäviä naisia saapui Sorin Sirkuksen tiloihin aurinkoisena maanantaina maaliskuussa. Ilmassa oli hieman jännitystä ja kysymyksiä: "eihän meidän tarvitse osata valmiiksi mitään?". 

Kaikki työpajamme ja kurssimme räätälöidään aina osallistujien mukaan. Työpajoihin ja kursseihin sitoutuneet sirkusohjaajat suunnittelevat tavoitteiden ja osallistujien mukaan jokaisen kokonaisuuden, mutta myös jokaisen kerran erikseen. Osallistujien edistymisen ja toiveiden mukaan sisältöjä pystytään muokkaamaan aina hyvin ketterästi. Jo ensimmäisen tunnin jälkeen salista tuli monta hymyilevää sirkuslaista ja kehuja sateli Elinalle, joka toimii tämän ryhmän sirkusohjaajana. Kevään edetessä palaute on edelleen ollut hyvää ja jatkoa syksylle suunnitellaan kovaa vauhtia. Syksyllä alkavaan ryhmään kaivataan kovasti myös miehiä osallistujiksi: "kyllä riuskoja miehiä tarvitaan, jotta saadaan pyramideja kohta rakennettua!!", nauroi yksi osallistujista. 

"Meillä on aivan uskomattoman hauskaa yhdessä"

"En ymmärtänytkään kuinka monipuolista tämä on. Tasapainoa, koordinaatiota ja vaikka mitä taitoja tässä oppiikaan vielä! Kiitos!" 

The following two tabs change content below.

Katja Timlin

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.