Sorifest perinteiseen aikaan huhtikuussa korona-ajan tauon jälkeen

Sorifest tulee taas. Sirkuskoulun kevätkauden tapahtuma järjestetään perinteiseen aikaan huhtikuussa, kun vuosina 2020 ja 2021 kokoontumisrajoitukset estivät tapahtuman järjestämisen keväisin.  

Sorifest on taiteen perusopetuksen valinnaisten opintokokonaisuuksien esitysten ja sirkustaiteen laajan oppimäärän lopputyöesitysten tapahtuma.

Sirkuskoulun laajan oppimäärän oppilaat suunnittelevat, valmistavat ja toteuttavat itsenäisesti sirkustaiteen perusopetuksen laajan oppimäärän syventävien opintojen päätteeksi lopputyön yksin tai ryhmässä. Oppilaat esiintyvät itse esityksissä, jotka arvioidaan tapahtumassa.

Tänä vuonna Sorifest-tapahtumassa nähdään lopputyöt nuorasta, diabolosta, käsilläseisonnasta sekä tanssitrapetsista.

Valinnaisten opintojen esityksistä maneesin valloittavat tanssia ja akrobatiaa yhdistävä numero sekä oppilaiden itsensä suunnittelema Kuka putosi kaninkoloon? -kokonaisuus.

Sirkustaiteen laajan oppimäärän L5–L7-ryhmille suunnatuissa valinnaisissa opintokokonaisuuksissa tavoitteena on laajentaa oppilaan osaamista esiintymisestä ja sirkustaiteen ymmärtämisestä esittävänä taiteena.

Tapahtumapäivää täydentävät lisäksi jo valmistuneiden sirkusoppilaiden, esiintyvät-ryhmän jäsenten sekä aikuisryhmien kurssilaisten omat taidokkaat esitykset.

Vuoden 2022 Sorifest-tapahtuman kesto on noin 2,5 tuntia ja siihen sisältyy väliaika. Lippuja voi ostaa ennakkoon kohteen Lippu.fi verkkokaupasta, joka toimii myös Sorin Sirkuksen verkkosivujen kautta, ja tuntia ennen tapahtuman alkua sirkuksen omasta ovimyynnistä.

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.

Latest posts by Pertti Huovinen (see all)