Sorifest – lopputöiden sekä valinnaisten opintokokonaisuuksien festivaali lauantaina 12.9.

Sorifest esittelee sirkuksen monimuotoisuutta sirkustaiteen perusopetuksen laajan oppimäärän lopputöillä, yhdellä valinnaisella opintokokonaisuudella tehdyllä esityksellä ja muutamalla yksittäisellä numerolla lauantaina 12.9. Sorin Sirkuksella.

Poikkeuksellinen kevät siirsi Sorin Sirkuksen laajan oppimäärän lopputyöesitykset syksyyn. Lopputyöt ovat oppilaiden itsensä suunnittelemia, valmistamia ja toteuttamia esityksiä. Esitykset päättävät oppilaiden sirkustaiteen taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän seitsemän vuoden opintopolun. Esiintyjät saavat työstään palautteen ulkopuolisilta sirkusalan ammattilaisilta. 

Syksyn Sorifestilla nähdään 14 lopputyönumeroa, joissa esiintyy yhteensä 19 nuorta. Luvassa on persoonallisia ja huimia esityksiä ilma-akrobatiasta (kangas, liinat, ilmarengas), nuoralta, jongleerauksesta, yksipyöräisestä, pyramideista, käsilläseisonnasta/notkeudesta sekä akrobatiasta. 

Sorifestilla nähdään myös sirkusopettaja Laura Tikan ohjauksessa syntynyt sirkusesityskokonaisuus Tapahtumia Tivolissa. Esitys liittyy viime kevään valinnaisiin opintokokonaisuuksiin, joista osa toteutettiin jo poikkeusaikana etäopetuksena verkossa ja videoillaTikan Sorifestiin tähdänneen esityskokonaisuuden harjoituksia jatkettiin elokuun alusta ja valmis esitys tuodaan nyt yleisön eteen. Kokonaisuuden lisäksi nuoret esittävät muutamia yksittäisiä omia numeroitaan. 

Aikataulu

Sorifest-tapahtumaan ei myydä tänä syksynä lippujaVapaaehtoisen sisäänpääsymaksun voi suorittaa paikan päällä  käteisellä tai MobilePay -sovelluksella. Sorifestin aikataulu on muuttunut loukkaantumisten johdosta ja ennakkoon tehtävä ilmoittautuminen tapahtumalomakkeen kautta on suljettu. Kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille tiedotetaan aikataulusta viikon 37 alussa. Lue tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta, esitykseen saapumisesta ja turvallisuudesta alta. 

Tervetuloa nauttimaan nuorten sirkusesityksistä! 

Yleisohje turvallisuudesta Sorifest-tapahtumassa

Sorifest toteutetaan erityisjärjestelyin, ja siksi tärkein ohjeemme on, että tapahtumaan ei saa tulla sairaana. Jokaisessa esityskokonaisuudessa on rajallinen määrä paikkoja. Kävijöiltä on ennakkoon kerätty ilmoittautumislomakkeen kautta nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä omaan seurueeseen osallistuvien henkilöiden lukumäärä. Yhteystietojen jättäminen on suositeltavaa yleisön turvallisuuden varmistamiseksi ja tapahtuman kävijöiden jäljittämiseksi mahdollisissa virusinfektion altistumistapauksissa.        

Sisäänpääsy tapahtumaan tapahtuu ohjeistetusti lastauslaiturin pääovesta, ja ovet avataan 15 minuuttia ennen esityskokonaisuuksien alkua. Yleisötilojen käyttöä on rajattu ja katsojat ohjataan maneesille suoraan katsomoon, henkilö, perhekunta tai seurue kerrallaan. Katsomokapasiteetti pidetään rajattuna riittävien turvavälien (1–2 metriä) varmistamiseksi. Yleisölle suositellaan kasvomaskien käyttöä. Kontaktien välttämiseksi tapahtumassa ei ole lipunmyyntiä, mutta vapaaehtoisen sisäänpääsymaksun voi suorittaa paikan päällä käteisellä tai MobilePay-sovelluksella.     

Tapahtuman järjestämisen ja suunnittelun tukena ovat esittävän taiteen sektorin poikkeusajan esittämis- ja työskentelyohjeet sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä.  

The following two tabs change content below.