Tiedotteet

Soriferia vie aavikkoseikkailuun

Joulushow Soriferia johdattaa katsojat tänä vuonna seikkailuihin aavikolle ja villiin erämaahan. Vuotuinen joulushow-esitys saa ensi-iltansa Tampereen Nekalassa tasan kahden viikon kuluttua, perjantaina 22. marraskuuta. Soriferian pääosassa ovat Sorin Sirkuksen esiintyvät-ryhmän taidokkaat nuoret sirkusharrastajat, joita lavalla nähdään tänä vuonna 22.

Soriferia kertoo tarinan mystisestä tehtaasta ja erämaassa asuvista heimoista. Maneesille marssitetaan villejä vimpaimia ja alkukantaisia aavikko-olioita. Esityksen esikuvallisia lähtökohtia ovat villi länsi, steampunk-tyylisuuntaus ja useat fiktiiviset aavikkokertomukset.        

Käsikirjoittaja ja ohjaaja, sirkustirehtööri Taina Kopra toteaa, että tämänvuotisessa joulushow-esityksessä yhdistyy monta yleisölle tuttua teemaa, kuten villi länsi ja tehdasmaailma.

- Olemme halunneet yhdessä nuorten kanssa etsiä mielenkiintoisia fiktiivisiä maailmoja, joista löytyy sekä tarinallisia elementtejä että sirkuslajeihin sopivia aiheita, Kopra summaa.  

Erilaisten akrobatia- ja tasapainonumeroiden lisäksi esityksessä nähdään ensimmäistä kertaa Sorin Sirkuksen historiassa Korean Swing -sirkusnumero. Numeroa on harjoiteltu syksyn alusta saakka ja sen tekee kolme esiintyjää yhdessä.

-Tämä on meille kaikille ensimmäinen kerta ja alussa haasteita tuotti harjoituskavereiden vaihtuminen. Numeroa on erilaista tehdä eri henkilöiden kanssa. Toisten otteet täytyy opetella tuntemaan hyvin, esiintyvät-ryhmän konkari Iitu Kivimäki kertoo.

 - Korean Swingissä kaiken pitää oikeastaan mennä ihan nappiin, mutta odotan kyllä, että sitä pääsee esittämään, Sampo Suihkonen lisää.

Soriferian sirkusteknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Jouni Kivimäki, valosuunnittelusta Eero Auvinen, pukusuunnittelusta Kitte Klemettilä ja lavastussuunnittelusta Oskari Löytönen. Tanssikoreografina toimii Marjo Terästö.

Soriferia on läpisävelletty esitys. Musiikin ovat säveltäneet Juho Fabrin ja Joona Kukkola.

Sorin Sirkuksen esiintyvät-ryhmän nuoret ovat pitkälle edistyneitä, kokeneita esiintyjiä. He harjoittelevat ympäri vuoden 10–20 tuntia viikossa. Joulushow-esitysten lisäksi ryhmä edustaa Sorin Sirkusta esiintymällä erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla sekä kotimaassa että ulkomailla.  

Soriferia esitetään 22.11. – 6.1.2020 välisenä aikana yhteensä 22 kertaa. Esitykset ovat Sorin Sirkuksella, osoitteessa Ahlmanintie 63. Lippuja saa Lippupisteestä ja tuntia ennen esitysten alkua ovelta, mikäli lippuja on jäljellä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Pertti Huovinen
tuottaja
p. +358 44 736 3067
The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.