Tiedotteet

Soriferia keräsi lähes 11 000 katsojaa

Sorin Sirkuksen joulushow-esitys Soriferia keräsi 6.1.2020 päättyneellä esityskaudella 10 897 katsojaa. Varsinaiset esitykset keräsivät 9830 katsojaa. Ensi-iltaa edelsivät kaksi koululaisnäytöstä sekä sirkuskoulun oppilaille ja muille sidosryhmille järjestetty kenraalinäytös, jotka yhdessä keräsivät 1067 katsojaa. 

Huimiin sirkusseikkailuihin aavikolle ja villiin erämaahan johdattanut Soriferia sai ensi-iltansa 22.11.2019 ja sitä esitettiin yhteensä 22 kertaa. Maneesilla nähtiin esiintyvät-ryhmän taidokkaat nuoret sirkusharrastajat, joita tällä kertaa oli mukana yhteensä 22. Heidän kanssaan esityksissä muusikkona toimi Juho Fabrin, toinen Soriferian säveltäjistä.  

Soriferia kertoi tarinan mystisestä tehtaasta ja erämaassa asuvista heimoista. Sen esikuvallisia lähtökohtia olivat villi länsi, steampunk-tyylisuuntaus ja fiktiiviset aavikkokertomukset. Esitys keräsi myös hyvää palautetta sekä medialta että yleisön edustajilta.         

Esiintyvät-ryhmän nuoret ovat pitkälle edistyneitä ja kokeneita sirkusesiintyjiä. He harjoittelevat ympäri vuoden 10–20 tuntia viikossa. Joulushow-esitysten lisäksi ryhmä edustaa Sorin Sirkusta esiintymällä erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla sekä kotimaassa että ulkomailla.  

"Tamperelaisilla katsojilla on etuoikeus seurata, miten nuoret kehittyvät vuosi vuodelta."

- Anu Ala-Korpela, Aamulehti 23.11.2019
Kuva: Kristian Wanvik

"Tarjolla on jatkuvasti visuaalista purtavaa."

- Kaisa Järvelä, Kulttuuritoimitus 23.11.2019
The following two tabs change content below.
Pertti Huovinen

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.