Sirkusmatematiikkaa?

Sirkusta ja matematiikkaa yhdistävät pitkäjänteisyys, yhteistyö ja luovuus, toteaa matematiikan opettaja ja sirkusartisti Veera Hakala

Jos yhdistää sirkuksen ja matematiikan mitä siitä oikein tulee, mistä ihmeestä on kysymys? Tähän kysymykseen paras vastaaja on tamperelainen opettaja Veera Hakala, sirkusmatematiikan erityisasiantuntija, joka yhdistää vankan kokemuksen sirkusharrastamisesta ja -opettamisesta matematiikan pedagogian uudelleen pohdintaan. Matematiikan diplomi-insinööri ja Sorin Sirkuksen kasvatti avaa ajatuksiaan sirkusmatematiikasta torstaina 4.2. YLE TV 1  Puoli seitsemän -lähetyksessä klo 18.30 (lähetyksen jälkeen ohjelma on myös seurattavissa YLE Areenasta).

Matikkanälän podcast -haastattelussa Hakalan mukaan sirkusmatematiikan käyttäminen tuo oppimisen iloa myös niille oppilaille, jotka muuten eivät löydä paikkaansa matematiikan tunneilla, sillä tähän opetusmuotoon osallistuminen on mahdollista kaiken tasoisille oppilaille yhtä aikaa. Pitkäjänteisyys, sitkeys, yhteistyö, luovuus ja ajatus virheistä oppimisen välineinä ovat sirkuksessa tuttuja elementtejä, jotka ovat sujuvasti siirrettävissä matematiikan opettamisen arkipäivään.

Lisää sirkusmatematiikan metodista, käytännön ohjeista, opetussuunnitelmasta sekä sirkuspedagogiasta voi lukea Veera Hakalan blogista: https://funktionasirkus.blogspot.com/.

The following two tabs change content below.

Piia Karkkola

Kirjoittaja ei ole enää Sorin Sirkuksen palveluksessa.