Sirkushyppely jatkuu syksyllä neljässä Pirkanmaan kunnassa

Pirkanmaan alueen kulttuurin kehittämishanke Operaatio Pirkanmaan ja Sorin Sirkuksen yhteinen sosiaalisen sirkuksen toiminta jatkuu syksyllä neljällä uudella paikkakunnalla. Sirkushyppelyt tapahtuvat nyt Virroilla, Vesilahdella, Kangasalla ja Pirkkalassa.

Pääasiallinen tavoite sosiaalisessa sirkuksessa ei ole sirkustemppujen oppiminen, vaan sirkustaide on väline esimerkiksi yksilöiden ja yhteisöjen kehittymiseen, itsetunnon vahvistamiseen ja sosiaalisten taitojen oppimiseen. Kunnat saavat itse määritellä omat tavoitteensa ja kohderyhmänsä sosiaalisen sirkuksen toiminnalle, ja Sorin Sirkus räätälöi toteutukset toiveisiin sopiviksi vaikkapa kirjastoihin, palvelutaloihin, kouluihin tai päiväkoteihin.

Lue lisää Sirkushyppelystä >>

– Toiminnan räätälöiminen kohdeyleisölle sopivaksi on meidän ydinosaamistamme, Sorin Sirkuksen sosiaalisen sirkuksen tuottaja Katja Timlin sanoo. – Saamamme palaute on ollut erittäin positiivista, tästä on tykätty todella paljon.

Räätälöity Sirkushyppely voi tarkoittaa vaikkapa pientä esitystä, jossa ohjaajat näyttävät jongleerausta ja tasapainoilua, ja sen perään työpajaa, jossa osallistujat pääsevät itse kokeilemaan samanlaisia sirkustaitoja. Toteutuksia voi kuitenkin olla hyvin monenlaisia, sillä eri kohderyhmien ja erilaisten tilanteiden huomioon ottaminen on iso osa tapahtumien onnistumisessa.

Operaatio Pirkanmaan kanssa tehtävään Sirkushyppely-yhteistyön avulla sosiaalisen sirkuksen kurssit saavuttavat paikkakuntia, joissa taidetoimintaa on vähän. Viime syksynä Sirkushyppely kävi Ruovedellä, Lempäälässä, Valkeakoskella ja Sastamalassa, joissa haluttiin mahdollistaa esi-, varhais- ja perusopetuksen oppilaiden osallistuminen sirkustyöpajoihin. Kursseilla korostettiin esimerkiksi ryhmäytymistä tai minäkuvan vahvistamista.

Lue lisää Operaatio Pirkanmaasta >>

– Operaatio Pirkanmaa on mahdollistanut meille upean yhteistyöverkoston, jonka kautta voimme toteuttaa jatkossakin erilaisia toimintamalleja, kun Sirkushyppely on tehnyt sosiaalisen sirkuksen tutuksi, Katja kiittelee.

Ota yhteyttä:
Katja Timlin, tuottaja
etunimi.sukunimi@sorinsirkus.fi
p. 044 345 3738

The following two tabs change content below.