Uutiset

Pariisin kuulumisia

Taina ja Jouni kävivät työmatkalla kylmässä ja sateisessa Pariisissa. Taina osallistui Caravan-verkoston kokoukseen, jossa suunniteltiin uusia ERASMUS+ ja Luova Eurooppa- hankkeita. Kokouksessa käytiin läpi myös vuoden tulevia tapahtumia, kuten nuorisovaihtoja. Yksi nuorisovaihto järjetetään Pietarissa ja toinen Brysselissä. Vaihtoihin on tarkoitus lähettää myös sorilaisia nuoria.

Jounin tehtävänä oli istua katsomossa katsomassa sirkusesityksiä, joita Pariisissa on aina runsaasti tarjolla. 23.–26.1 järjestettiin jo 35. Festival Mondial du Cirque Demain. Jälleen kerran sirkuksen uudet lupaukset ympäri maailman kokoontuivat sirkuskupolin alle näyttämään taitojaan. Esitysten kirjo oli moninainen ja inspiroiva. Suurimmat aplodit ja yleisön uskomattoman hämmennyksen valtaan sai kiinalainen käsinseisontaryhmä Troupe Nationale de Chine. He voittivat ansaitusti kultaa. Suomalaisittain mukava uutinen on, että Sorin Sirkuksessakin työskennellyt jonglööri Olli Vuorinen oli valittu festareille brasialaisen Luis Sartori do Valen kanssa. Ilmapallojongleerausesityksellään Nuua, he saivat tuomariston erikoispalkinnon. Lisää tietoa voittaneista ja myös videomateriaalia löydät seuraavasta linkistä. Kannattaa tutustua.

Kuuluisan ja kauniin Parc de la Villette- kulttuurialueen sirkusteltassa esiintyivät CNAC:sta (National Centre for Circus Arts) valmistuvat sirkusopiskelijat omalla päätösesityksellään “TETRAKAÏ“. Esitys oli taiteellinen työnäyte, jossa moninaiset sirkustaidot oli saatu hyvin ”piilotettua”. Ranskankielen taitamattomalle jatkuva puhuminen oli myös hieman pitkästyttävää. Ilopilkkuina mainittakoon että esityksessä oli taitavien nuorten esittämänä korean swing- ja washington trapetsi- esitykset, joita nykypäivänä harvoin näkee.

De Nos Jour -sirkusryhmä voitti 2010 nuorten lahjakkaiden taiteilijoiden Jeunes Talents de Cirque Europe- palkinnon. Heidän esityksensä Ivan Mosjoukine oli  taidonnäyte ryhmän luovuudesta. Perinteisestä numero numeronperään- mallista oli luovuttu, mutta silti paljon taitoa ja osaamista oli tuotu esille. Tämän esityksen ranskankielinen puhe ei häirinnyt ranskaa osaamatonta katsojaa, tämä oli täysin esiintyjien mielenkiintoisen karakterityön ansiota. Vanhoja sirkustekniikoita uusissa kuorissa, huumoria, nakuilua, jännitystä ja paljon muuta. Katso pieni videoklippi: http://vimeo.com/69529787