Pallo hallussa! maaliskuussa Tampere-talossa

Pallo hallussa! kokoaa yli 450 taitavaa lasta ja nuorta rakentamaan vuorovaikutusta eri taiteenalojen välille. Lopputuloksena syntyy esitys, joka nähdään Tampere-talossa maaliskuussa. Luvassa on virtuoosimaisia musiikki-, tanssi- ja sirkusesityksiä sekä visuaalista tykitystä ja animaatioita. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Sorin Sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra.

Pallo hallussa! syntyy taiteen perusopetuksen oppilaitosten ainutlaatuisena yhteistyönä

Esitys on Tampere-talon, Sorin Sirkuksen, Tampereen konservatorion, Pirkanmaan musiikkiopiston, Sara Hildén -akatemian ja Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän yhteisponnistus. Hankkeessa mukana olevien taiteen perusopetuksen oppilaitosten nuoret taiteilijat pääsevät tutustumaan toistensa taiteenaloihin ja pohtimaan samalla maapallon nykytilaa, uusia tulevaisuuden yhteistyömalleja etsien.

Oppilaitokset tekivät yhteisen Suomi 100 -videoteoksen vuonna 2017. Sen jälkeen yhteistyö on tiivistynyt edelleen. Taiteen perusopetuksen uusissa opetussuunnitelmissa nostetaan esille myös taiteiden välinen yhteistyö, jota Pallo hallussa! edustaa parhaimmillaan.

Pallo hallussa! nähdään Tampere-talossa sunnuntaina 24.3. klo 17:00. Lisätietoa esityksestä saa Tampere-talon tapahtumakalenterista.

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.