Notkea ja sitkeä – jo vuodesta 1985

Sorin Sirkuksen videoarkiston huippuhetkiä nostoina läpi koko syksyn

35-vuotisjuhlien kunniaksi nostamme viikoittain esille  Sorin Sirkuksen videoarkiston huippuhetkiä vuosien varrelta. Videonostoja julkaistaan sosiaalisen median kanavissa viikoittain ja videoiden showcase-kansio täydentyy tähän artikkeliin.  

Arkistojen aarteista nousee esille sirkuksen monipuolista toimintaa esitteleviä tallenteita kuten myös koronan torjunnan johdosta toteutettujen etäopetusvideoiden kohokohtia – ja tietysti huippuhetkiä sirkusesityksistä. Nostoihin koostetaan parhaita paloja myös tämän vuoden tapahtumista.

Juhlavuoden 2020 teemoja ovat pedagoginen kehittäminen, nuorten osallistaminen, paikallinen yhteistyö ja vuoteen 2030 tähtäävä strateginen kehittäminen. 35. toimintavuotta juhlistaa myös uusi visuaalinen ilme, jonka on suunnitellut Berliinissä vaikuttava kuvataiteilija Ville Kylätasku.

Vuonna 1985 Sorin nuorisotalolla toimintansa aloittaneesta Tampereen kaupungin nuorisotoimen alaisesta kerhosta on kasvanut vuosikymmenten kuluessa sirkustaiteen keskus, jossa käy viikoittain yli 500 oppilasta ja jonka sirkusopetus ulottuu aina vauvoista sirkuslukiolaisiin sekä erityisryhmiin, aikuiskursseihin ja työhyvinvointipajoihin. Valmistumisvaiheessa olevat Sorin Sirkuksen nuoret taiteilijat esiintyvät ammattituotannossa, joulushow’ssa, joka kerää yli 10 000 henkeä oman maneesin katsomoon joka vuosi. Sorin Sirkus on kansainvälisen Caravan-sirkusverkoston perustajajäsen ja tekee aktiivista yhteistyötä Tampereen yliopiston kanssa.

Sorin Sirkus 35 vuotta

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.

Latest posts by Pertti Huovinen (see all)