Uutiset

Mad in Finlandille sirkustaiteen valtionpalkinto

Valtion esittävien taiteiden toimikunta on myöntänyt sirkustaiteen valtionpalkinnon Mad MIF valtionpalkinto with Tainain Finland -työryhmälle. Palkinnon jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen torstaina 26.11.2015 Helsingissä.

Palkintoa olivat vastaanottamassa Mirja Jauhiainen, Stina Kopra ja Heini Koskinen, joista Jauhiainen ja Kopra ovat vanhoja sorilaisia. Mukana tilaisuudessa oli myös Sorin Sirkuksen tirehtööri Taina Kopra. Sorin Sirkus onnittelee koko Mad in Finland -työryhmää palkinnosta!

Esittävien taiteiden toimikunnan perustelut:

“Mad in Finland -työryhmä koostuu seitsemästä vahvasta ja valovoimaisesta sirkusalan ammattilaisesta, jotka ovat luoneet uransa pääosin eurooppalaisella sirkuskentällä. Työryhmän muodostavat Mirja Jauhiainen, Sanna Kopra, Stina Kopra, Heini Koskinen, Sanja Kosonen, Elice Abonce Muhonen ja Lotta Paavilainen.

Nyt palkittavat sirkustaiteilijat ovat valinneet kiertue-elämän ja sirkuksen maailmankansalaisuuden. Suomessa heitä on nähty vain harvakseltaan. He kaikki ovat olleet osaltaan viemässä suomalaista sirkusosaamista ja mainetta maailmalle. Työryhmä on toteuttanut pakottomasti omista kokemuksista kumpuavan, hauskan ja itseironisen sirkusesityksen Mad in Finland.

Esitys, joka on syntynyt tekijöiden havainnoista elää ulkomailla, kysyy miltä suomalainen mielenmaisema näyttää, kun sitä katsoo matkan päästä? Miten kliseet toimivat etäännytettynä? Mad in Finland on haikean lempeä rakkaudenosoitus, joka on inspiroitunut, ei enempää eikä vähempää, kuin Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Hirtehistä teosta on esitetty ympäri Eurooppaa yli viisikymmentä kertaa ja se on kerännyt jo noin 18 000 katsojaa.”