Kansainvälisiä uutisia

Sorin Sirkuksella tapahtuu paljon myös kansainvälisellä rintamalla

Sorin Sirkuksen tirehtööri Taina Kopran pitkäjänteisen kansainvälisen kokemuksen johdosta tuntuu hyvin luontevalta, että hänet on valittu Caravan-verkoston puheenjohtajaksi kaudelle 2022-2024. Caravan Circus Network on 35 sirkuskoulun kansainvälinen nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen verkosto, jossa on nykyisin jäseniä 25 eri maasta. Puheenjohtajuus tuo mukanaan vieläkin intensiivisempää yhteistyötä eri kumppanimaiden kanssa.

Osa kansainvälisistä hankkeistamme on ollut käynnissä ja toiminut etänä näin korona-aikana, osan kanssa olemme odottaneet hetkeä, kun korona helpottaa ja osa hankkeista alkaa vasta tänä vuonna. Olemme äärimmäisen iloisia, että tällä hetkellä näyttää valoisalta ja pääsemme tekemään taas kattavaa kansainvälistä toimintaa. Se mahdollistaa laajasti niin ammatillista osaamisen kehittämistä kuin myös kansainvälisiä suhteita, verkostoitumista ja osallistamisen paikkoja nuorille harrastajille. Teemme vahvaa yhteisyötä mm. Italian, Ruotsin, Irlannin, Palestiinan, Ranskan, Tšekin ja Slovenian kanssa.

CTF Advanced -hankkeen tavoitteena on rakentaa ja syventää kansainvälistä nuoriso- ja sosiaalialan verkostoa, sekä jatkaa hyvän koulutusohjelman tutkimusta ja sen kehittämistä muuttuneisiin tarpeisiin. Lisäksi kahden ja puolen vuoden aikana tulemme kolmen tutkijan ja viiden partnerin kanssa evaluoimaan koulutusohjelman tuloksia, päivittämään CTF-opetusohjelmaa sekä luomaan vertaisverkostoa kaikille jo CTF-koulutuksen käyneille sirkusohjaajille.

Sorin Sirkus on saanut nuorisoalan akkreditoinnin vuodesta 2022 alkaen. Akkreditointi mahdollistaa Sorin Sirkuksen nuorten ja nuorisotyön ammattilaisten liikkumisen eri maihin. Rahoituksella järjestämme vuosittain erilaisia nuorisovaihtoja sekä ammatillisia tapaamisia yhteistyökumppaneidemme organisaatioihin. Rahoitus kestää Erasmus kauden 2027 vuoden loppuun.

Better Together -nuorisovaihto tuo yhteen heinäkuussa 2022 Sorin Sirkukselle nuoria viidestä Euroopan maasta sekä Palestiinasta. Nuoret kokoontuvat Sorin Sirkukselle pohtimaan ilmastonmuutosta, siitä nousevaa huolta ja ylipäätään nuorten hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden teemoja. Nuorisovaihtoa edeltää myös suunnittelutapaaminen, jossa nuoret itse suunnittelevat ohjaajien tukena viikon ohjelman ja luovat tavat joilla teemoja tutkitaan – sirkuksesta hyvinvointia!

CTF 6 on edelleen hyvässä käynnissä, vaikkakin edellinen koulutus pidettiin verkossa. Seuraava tapaaminen mahdollistuu fyysisenä tapaamisena Irlannissa.

CTF Irlanti on heidän kansallinen taso CTF-koulutuksesta. Koska meillä Suomessa on hyvä kokemus CTF-kokonaisuuden kouluttamisesta, meidän sosiaalisen sirkuksen ohjaajia on pyydetty kouluttamaan kokonaisuutta myös Irlantiin. Irlannissa ovat olleet kouluttamassa Tytti Vuolle, Simon Illewellyn ja Jarmo Humalajärvi.

Kansainvälistä toimintaamme voit seurata nettisivuillamme. Kevään edetessä jokaisesta hankkeesta tullaan julkaisemaan tarkemmat tiedot. Lisätietoja voit kysyä myös hankkeista vastaavilta tuottajiltamme Lari Aaltoselta tai Katja Timliniltä.

Hankkeet mahdollistuvat Erasmus+ -rahoituksella.

Lisätietoa Erasmus+ -rahoituksesta löydät: www.oph.fi/erasmusplus

The following two tabs change content below.

Katja Timlin

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.