Juhlavuosi

Juhlavuoden tapahtumat lyhyesti täällä.

Vuonna 2015 Sorin Sirkus juhli 30-vuotista taivaltaan Tampereen kaupungin nuorisotoimen alaisesta sirkuskerhosta korkeatasoiseksi ja arvostetuksi sirkustaiteen ja nuorisokulttuurin kehittäjäksi Suomessa.

Juhlavuoden aikana nähtiin paljon esityksiä, tapahtumia ja toimintaa: mm. ensimmäinen Caravan – kansainvälinen nuorisosirkusfestivaali 4.-8.8., Sorilta ponnistaneiden, nykyään kansainvälisillä areenoilla esiintyvien sirkusammattilaisten gaalailta Sorin Sirkus goes Pro lauantaina 12.9. sekä koko juhlavuoden huipentava Juhlajoulushow Las Necalas, joka sai ensi-iltansa 20. marraskuuta 2015.

Esityksien ja tapahtumien painottuessa syyspuolelle vuotta, tarjosi kevät elämyksellisiä kurkistuksia sirkuskeskuksen toimintaan. Toukokuussa verkossa julkaistu Sorin Sirkuksen 30-vuotishistoriikki vie matkalle sirkuksen historiaan tekstien sekä runsaan kuva- ja videomateriaalin kautta ja nyt saatavilla on myös samasta aineistosta koottu, painettu historiikki. Maaliskuussa kuvattu, yhteistyössä tuotantoyhtiö Legendan kanssa tehty Sorin Sirkuksen Promovideo 2015 löytyy nyt verkosta osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=DVjNMWvf5kY.

Esitykset ja tapahtumat ovat Sorin Sirkuksen toiminnan näkyvin muoto, mutta sirkuskeskuksen arki on paljon muutakin. Sirkuskoulun lähes 400 oppilasta pitävät huolta siitä, että sirkuskeskuksen saleissa ja käytävillä riittää menoa ja meininkiä ympäri vuoden. Lisäksi järjestämme vuoden aikana leirejä ja lyhytkursseja lapsille, nuorille ja aikuisille, koululaisille ja erilaisille erityisryhmille. Sirkuksen ihmeelliseen maailmaan oppilaita johdattelee Sorin Sirkuksen ammattitaitoinen henkilökunta, sekä vierailevat – niin kotimaiset kuin kansainväliset opettajat.

Juhlavuoden aikana haluttiin nostaa esille paitsi korkeatasoista esitystoimintaamme, myös kaikkea sitä kovaa työtä, jota Sorin Sirkuksella tehdään ja jonka tulosta myös esitykset ovat. Esimerkiksi Joulushow’n huimien temppujen takana on esiintyvillä nuorilla vuosien sirkusharrastus ja tuhansia harjoitustunteja. Lisäksi sirkuksella työskentelee vakituisesti noin 20 ja erilaiset projektit mukaan luettuna jopa 60 henkilöä vuodessa. Tärkeä osa sirkuksen toimintaa on myös pääosin oppilaiden vanhemmista koostuva talkoorinki, jonka tekemä työ on korvaamaton apu, kun tapahtumia järjestetään.

Lämmin kiitos kaikille juhlavuoteemme osallistuneille ja hyvää uutta sirkusvuotta 2016!

Sorin Sirkus 30 vuotta – historiikki myynissä Sorin Sirkuksen kahviossa. Hinta á 10 €. Tiedustelut: sorinsirkus@sorinsirkus.fi

Facebook: https://www.facebook.com/sorinsirkus
Instagram: https://instagram.com/sorinsirkusofficial/
Twitter: https://twitter.com/SorinSirkus