Joulushow Xyper täyttää Sorin Sirkuksen maneesin nuorella energialla

Elektronista rockmusiikkia sisältävä Xyper on ensimmäinen joulushow, jonka musiikkikappaleet on myös sanoitettu esityksen mukaisesti.

Sorin Sirkus valmistautuu tämänvuotiseen joulushow-ensi-iltaan. Joulushow Xyper marssittaa maneesille 18.11. alkaen täyslaidallisen nuorta energiaa, uutta elektronista rockmusiikkia ja -lyriikkaa sekä näyttäviä ryhmänumeroita.  

Esityksen ohjaaja ja sen konseptin luonut Taina Kopra kertoo, että uusi joulushow on musiikillisen maisemansa johdosta esiintyjien elämää lähellä. Nuoret pääsevät esittämään nuoria staroja, jotka näyttävät taitojaan ja hurmaavat yleisön huimilla tempuillaan.  

– Xyper sisältää paljon isoja ryhmänumeroita ja esitys on visuaalisesti vaikuttava. Tietysti iso lavastus, valo- ja projisointisuunnittelu sekä pukusuunnittelu vaikuttavat myös visuaaliseen ilmeeseen, Kopra luettelee.  

Esitystä on tuottamassa kokenut joukko ammattilaisia.  

Sirkusteknisestä suunnittelusta ja -toteutuksesta vastaa Jouni Kivimäki, pukusuunnittelusta Kitte Klemettilä, valo- ja projisointisuunnitelusta Eero Auvinen sekä lavastussuunnittelusta Oskari Löytönen.  

Naamiointi- ja maskeeraussuunnittelun on tehnyt Jonna Kivimäki ja kampaussuunnittelun Katja Honkonen.  

Xyperin musiikin on säveltänyt Joona Kukkola, joka toimii myös esityksen bändin kapellimestarina. Solistina toimii The Voice of Finland -ohjelmasta tuttu Matleena Junttanen. Hän on myös sanoittanut Kukkolan säveltämät laulut. Bändissä ovat Junttasen ja Kukkolan lisäksi mukana Kalle Lahtinen ja Kim Wirzenius. 

– Ensimmäistä kertaa joulushow'n musiikissa on esitykseen sanoitettuja biisejä mukana, ja se on uutta. Numeroissa on myös paljon tanssikoreografioita – enemmän kuin aikaisemmin, esityksen ohjaaja Taina Kopra kertoo.  

Koreografioista vastaa tanssinopettaja Marjo Terästö, joka on ollut pitkään mukana tekemässä joulushow-esityksiä.  

Esiintyvät-ryhmän nuoria on esityksessä mukana yhteensä 21, joista neljä on ensikertalaisia. 

Joulushow Xyper saa ensi-iltansa perjantaina 18. marraskuuta 2022 klo 18.00. Näytökset Sorin Sirkuksella jatkuvat 8.1.2023 saakka. Lippuja esityksiin saa kohteesta Lippu.fi 

The following two tabs change content below.

Eveliina Saxman

Kirjoittaja ei ole enää Sorin Sirkuksen palveluksessa.