Huolehdimme turvallisuudesta Sorin Sirkuksella – toiminta syyslukukauden 2020 aikana

Vallitsevan koronapandemian vuoksi Sorin Sirkuksen ja sirkustaiteen perusopetuksen syksy on poikkeuksellinen. Tästä artikkelista löytyy lisätietoja ja oikopolkuja alkaneen syyslukukauden toimintaohjeisiin. Jotta sirkuksen toiminta olisi sujuvaa, huolehdimme henkilökuntamme ja oppilaidemme turvallisuudesta kaikissa tilanteissa. Tapahtumia koskevat erityisjärjestelyt.

Sorin Sirkuksella mennään terveys edellä

Covid-19-torjuntatoimien takia sirkuskoulu on joutunut määrittelemään aiempaa tiukemmat säännöt ja ohjeet sirkusopetuksessa toimimiseen. Sirkuskoulu pyrkii kuitenkin mahdollistamaan oppilailleen sujuvan olemisen sirkuksella silloin, kun he tulevat harrastukseen suoraan koulusta tai heillä on pitkä harjoitusilta sirkuksella.

Vanhemmat tai saattajat pääsevät Sorin Sirkukselle vain poikkeustapauksissa, eivätkä he voi tänä syksynä odottaa lapsia sirkuksen tiloissa. Sirkuskoulun kaikki viestintä kulkee Wilman kautta, mistä oppilaat perheineen ovat saaneet tarkemmat ohjeet toiminnasta poikkeusaikana. Opetuksen käynnistymisestä voi lukea lisää sirkuskoulun rehtorin Merja Koskiniemen artikkelista (24.8.2020).  

Sairaana tai oireisena Sorin Sirkukselle ei saa tulla. 

 

Hyvää hygieniaa ja erityisjärjestelyjä

Sirkuksella noudatetaan hyvää hygieniaa kaikissa tilanteissa. Oppilasryhmien saapumista sirkukselle on hajautettu eri sisäänkäynneille ja pukuhuonetilojen käyttöä on rajoitettu. Tilojen käyttäjiä ohjeistetaan noudattamaan hyvää käsihygieniaa sirkukselle saavuttaessa ja tiloista poistuttaessa. Henkilökunnan tilat on erotettu selkeästi muista tiloista, ja ulkopuolisille vierailijoille on laadittu erilliset toimintaohjeet tapauskohtaisesti.

Tapahtumien erityisjärjestelyistä tiedotetaan jokaisen tapahtuman kohdalla erikseen. Niiden suunnittelun tukena ovat esittävän taiteen sektorin poikkeusajan esittämis- ja työskentelyohjeet, sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä.

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.