Flow Productions, Tanssiteatteri Hurjaruuth ja Sorin Sirkus tuottivat sirkuselokuvia

Flow Productions, Tanssiteatteri Hurjaruuth ja Sorin Sirkus tuottivat talvella 2022 kolme sirkuselokuvaa ja niihin liittyvät pedagogiset materiaalit osaksi Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelman etäelämystarjotinta. Sorin Sirkus vastasi projektin koordinoinnista.

Sorin Sirkus tuotti projektiin esitystaltioinnin Wilma Seppälän, Onni Toivosen ja Konsta Leinosen Amalgam-teoksen jongleerauksen ja tanssin yhteentörmäyksestä. Live-musiikin siivittämä teos pohtii taiteenlajien rajapinnalta löytyviä mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia. Se loihtii esiin tilanteita ja kuvia, jotka ovat ajoittain humoristisia ja villejä, ajoittain taas mietiskeleviä ja kauniita. Amalgam kantaesitettiin Circus Ruska Festivalin ohjelmistossa Tampereella 9.8.2019.

Tuoreet sirkuselokuvat ovat kaikkien Suomen yläkoululaisten katsottavissa kevätlukukaudella 2022 ja myös lukuvuosina 2022–2024. Etäelämystarjotin luotiin ensisijaisesti kaikille lähes 50 000 nykyisille yhdeksäsluokkalaisille, jotka lukuvuonna 2020–2021 jäivät koronan vuoksi ilman Taidetestaajien taidevierailua. Tarjottimen sisällöt ovat kuitenkin vapaasti kaikkien yläkoulujen käytössä Taidetestaajat-järjestelmän kautta.

  – Oikeus taiteeseen ja kulttuuriin kuuluu myös korona-ajan koululaisille. Toteuttamamme kyselyn mukaan kouluissa toivotaan etäelämyksiä silloin, kun varsinaiset taidevierailumatkat eivät onnistu. Ylimääräisen ohjelmahaun kautta valituilla kokonaisuuksilla halusimme antaa myös korona-ajan nuorille mahdollisuuden kokea laadukasta taidetta. Sirkustaide toimii upeasti myös kaksiulotteisena, ja olimme todella iloisia, että saimme näin laadukkaita sirkuselokuvia etäohjelmistoomme”, kertoo Taidetestaajat-toiminnan päällikkö Joonas Keskinen Suomen lastenkulttuurikeskusten liitosta.

Valtakunnallisella lastenkulttuurin juhlaviikolla 9.–15.5.2022 elokuvat avataan viikon ajaksi kaikkien suomalaisten lasten ja nuorten vapaasti katsottavaksi Taidetestaajien Youtube-kanavalle.

Projektia koskevan tiedotteen voi avata alla olevasta painikkeesta. Projektin ja elokuvien trailerit ovat myös katsottavissa sivulle upotetuista soittimista.    

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.

Latest posts by Pertti Huovinen (see all)