Uutiset

Esittelyssä Sorin Sirkuksen uusi siistijä Sirpa

Posted

Olen Sirpa, sirkuksen uusi siistijä. Tulin Sorin Sirkukselle ensimmäisen kerran kuutisen vuotta sitten tuurailemaan siivousapuna, mutta tein hommia usein yöaikaan. Siksi olenkin monelle täällä uusi tuttavuus. Olen aina tykännyt sirkustunnelmasta ja Sorin Sirkuksella on kiintoisaa päästä seuraamaan läheltä, miten sirkuskoulu toimii. Varhaisin sirkusmuistoni on syntymäkaupungistani Vaasasta: olin aivan haltioissani esityksestä ja läpsytin käsiäni yhteen alusta loppuun. Siskoni tökki minua kylkeen ja käski lopettaa taputtamisen, mutta en lopettanut. Myöhemmin minut nostettiin norsun selkään, ja luulin pitkään, että elefantit päästävät väriä, koska keltaiset housuni muuttuivat takapuolen kohdalta harmaiksi.

Olen työskennellyt aikaisemmin kuvataiteilijana ja sen lisäksi taidegallerioissa ja museoissa näyttelyvalvojana. Siivoushommat aloitin puolivahingossa kymmenisen vuotta sitten ravintolasiivouksella erään tuttavan ravintolassa. Sen jälkeen siivouskohteina on ollut muunmuassa jäähalleja, kouluja, puolustusvoimien varikkoja ja toimistoja. Tykkään työstäni, eikä minua koskaan aamulla harmita töihinlähtö. Työpäivät kuluvat sukkelasti ja keksin aina jotain uutta hinkutettavaa. Taiteenteko onkin jäänyt taka-alalle.

Eräs tärkeä tittelini on Pokemoninkouluttaja. Pelailu viekin valtaosan vapaa-ajastani ja olen saanut sen myötä monta uutta ystävää. Kotikaupunki on tullut tutuksi ihan uudesta näkövinkkelistä. Tähän mennessä monnien perässä on tullut tepasteltua jo kolmisentuhatta kilometriä. Pelaajanimeni on Stuibula. Jos näet poksuni gymilllä, heitä toki vattu! Muita mielipuuhiani on teatterissa käyminen, taidenäyttelyt, erilaiset urheilutapahtumat ja edullisten viinien maistelu samanhenkisessä seurassa. Suuri rakkauteni on Radio Suomipopin Aamulypsy ja olen tuttu näky erilaisissa fanitapahtumissa. Jos hihittelen itsekseni sirkuksen käytävillä, on syyllinen todennäköisesti Aamulypsyn juontaja Jaajo.