Esiintyvistä kohti Eurooppaa

Sorin Sirkuksen esiintyvät-ryhmän jäsenet Aapo Honkanen, Anne Marjamäki ja Minna Marjamäki etsivät parhaillaan uutta kotia Brysselistä. He jatkavat sirkusopintojaan arvostetussa École supérieure des arts du cirque – ESAC -oppilaitoksessa ja ottavat askeleita yhä syvemmälle sirkusmaailmaan.

Sorin Sirkuksen rehtori Merja Koskiniemi kirjottaa Maailmalle! Supérieure! -blogikirjoituksessaan (30.6.2021), että näillä nuorilla on Sorilta monipuolinen tausta, mutta sirkusalan ammattiopintoihin hakeutuessaan heidän piti valita oma lajinsa. Anne haki opintoihin käsilläseisonnalla ja notkeudella, Minna köydellä ja Aapo cyr-renkaalla.

   – Nuoret hakivat useampaan eri sirkusalan kouluun Euroopassa ja koronapandemian vuoksi hakuprosessi oli normaalista poikkeava, Koskiniemi kirjoittaa blogissaan.

   – Anne, Minna ja Aapo lähtevät maailmalle hyvillä mielin. Sorin Sirkusta ja opetusta täällä he kiittävät. Pohja sirkusalan ammattiopintoihin on vahva, kirjoittaa Koskiniemi. 

Anne, Minna ja Aapo on nähty jo useassammassa joulushow-esityksessä sekä useissa muissa Sorin Sirkuksen julkisissa esiintymisissä Tampereella ja myös televisiossa. Artikkeliin sisältyvät sirkuslajikuvat ovat viime vuoden joulushow-esityksestä Soilu ja kuvat on ottanut Heikki Järvinen.

Henkilökuvien takana on sirkuskoulun rehtori Merja Koskiniemi, jonka blogikirjoituksessa on lisää kuvia Annen, Minnan ja Aapon sirkuspolulta Sorin Sirkuksessa sekä nuorten itse kertomia kokemuksia pandemia-ajan valintakokeista ja asioita, joita he jäävät Sorin Sirkukselta kaipaamaan.

The following two tabs change content below.

Pertti Huovinen

Kirjoittaja työskentelee Sorin Sirkuksen tuottajana.