CIRCUS++

Kolmivuotisessa Youth and Social Circus Arts – an innovative and inclusive education for Europe -hankkeessa (Circus++) kehitettiin viiden partnerimaan yliopiston ja sirkuskoulun yhteistyönä opetussuunnitelma nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen pedagogiikan kandidaattiohjelmalle, jota eri Euroopan maat voivat soveltaa paikallisesti. Hankkeen koordinaattorina toimi Tampereen yliopisto kumppaninaan Sorin Sirkus. Kansainvälisestä koordinoinnista vastasi lisäksi CARAVAN – International Youth and Social Circus Network -verkosto.

Opetussuunnitelman mukaisen tutkinnon voi aikanaan suorittaa hankepartnerimaissa joko kokonaan tai koota tutkinnon eri maissa suoritetuista osista. Tutkinnon myöntää yliopisto. Opetussuunnitelmatyö päättyy syksyllä 2022 ja koulutuksen on tarkoitus alkaa vuonna 2023. Hankkeen tavoitteena on ollut vastata nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen toimialan laajentumiseen niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa sekä sen myötä kasvaneeseen ammattitaitoisen henkilöstön työvoimatarpeeseen.

Hankkeen päätöskonferenssin (15.–16.6.2022, Tampere) aineistoihin voi tutustua Tampereen yliopiston tapahtumasivustolla

Hankkeessa olleet sirkusorganisaatiot olivat:

Suomi: Tampereen yliopisto ja Sorin Sirkus
Ruotsi: Stockholms Konstnärliga Högskola ja Cirkus Cirkör
Ranska: Université Paris-Sud ja Le Plus Petit Cirque de Monde (PPCM)
Irlanti : National University of Ireland Galway ja Galway Community Circus
Tsekki: Cirqueon
CARAVAN – International Youth and Social Circus Network

Opetushallitus myönsi Circus++ Youth and Social Circus Arts – an innovative and inclusive education for Europe -kehittämis- ja tutkimushankkeelle noin 360 000 euron Erasmus+ -rahoituksen.

The following two tabs change content below.