Uutiset

Arvi Yrjölä voitti Diabolojongleerauksen 2013 Suomen Mestaruuden

Tamperelainen diabolotaiteilija, Sorin Sirkuksen nuori lupaus Arvi Yrjölä nappasi Joensuun torilavalla heinäkuussa diabolojongleerauksen SM-mestaruuden. Ankara harjoittelu tuotti tulosta: vain 13-vuotias nuori mies oli kilpailun nuorin osanottaja ja ylsi diabolon kokonaiskilpailun voittajaksi. Yrjölä teki 87 minigenocidiä minuutissa ja kahdeksan kiinniottoa neljän diabolon jongleerauksessa.

Kilpailussa menestyivät myös muutkin sorilaiset, opettaja Marko Akkanen sekä toinekin Sorin Sirkuksen kasvatti Saska Särkilahti.

Kaikki kilpailut täyttivät järjestäjien odotukset ollen monipuolisia ja korkeatasoisia. Stephen Langley, joka on ollut tuomarina diabolon ja jojon SM-kilpailuissa kolmena vuonna, totesi tason nousevan joka vuosi. Erityisen iloinen hän oli nähdessään nuorten osanottajien kehittyneen.

Nyt viidettä kertaa järjestetyt Diabolojongleerauksen ja jojopelaamisen SM-kilpailut pidettiin kolmatta kertaa osana Popkatu-festivaaleja. Diabolon ja jojon SM-kilpailujen lisäksi Popkadulla järjestettiin myös Kendaman avoimet kilpailut.

Vuoden 2013 Diabolojongleerauksen SM-kilpailuiden tulokset ovat seuraavat:
1# Arvi Yrjölä
2# Joona Muistola
3# Aaro Kontio

Lisää tietoa kisasta