Sorin Sirkus / pressi

<<< Takaisin

Sorin Sirkus

Sorin Sirkus on vuonna 1985 perustettu nuorisosirkus. Alun perin Tampereen kaupungin nuorisotoimen alaisesta sirkuskerhosta on 30 vuoden kuluessa kasvanut merkittävä sirkustaiteen ja nuorisokulttuurin kehittäjä Suomessa.Toimintamme ydin on erityisesti lasten ja nuorten sirkusharrastuksen edistämisessä, ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

Sorin Sirkuksella on annettu taiteen perusopetusta jo vuodesta 1993 lähtien. Sorilla toimii sirkuskoulu, jossa taiteen perusopetusta saa tällä hetkellä viikoittain lähes 400 iältään 4 – 20 -vuotiasta oppilasta. Lisäksi Sorin Sirkuksella järjestetään leirejä ja lyhytkursseja, joille osallistujat mukaan luettuna sirkuskoulu antaa opetusta vuosittain jopa 1500 kävijälle.

Sorin Sirkus on tunnettu tasokkaasta ja omaleimaisesta esitystoiminnastaan. Vuosittaista Joulushow’ta on jo useana vuonna esitetty täysille katsomoille kävijämäärän noustessa yli 10 000 katsojaan. Esiintyvät-ryhmän nuoria artisteja on vuosien varrella nähty esiintymässä erilaisissa tilaisuuksissa jääkiekon MM-kisojen avajaisista Tampere-talon Vuosi vaihtuu -gaalaan. Sorin Sirkuksen oppilaita on myös ponnistanut maailmalle esiintyviksi sirkusammattilaisiksi. Vuonna 2015 Sorin entisistä oppilaista koostunut trapetsiryhmä Wise Fools voitti hopeaa maailman suurimmaksi luonnehditulla Cirque de Demain -sirkusfestivaalilla Pariisissa.

Sorin Sirkuksen korkeatasoinen toiminta sirkustaiteen ja nuorisokulttuurin kentällä on huomioitu vuosien varrella moneen otteeseen. Vuonna 2010 myönnetty lastenkulttuurin valtionpalkinto ja valtakunnalliseksi nuorison palvelu- ja kehittämiskeskukseksi nimeäminen, Nuori Kulttuuri -lähettiläs-tittelit vuosilta 2008 ja 2009, Teatterin Tiedotuskeskuksen myöntämä Sirkuksen Lumo -palkinto vuoden 2012 Kujalla -joulushow’sta, useat palkinnot sirkustirehtööri Taina Kopralle ja sirkuskoulun oppilaille sekä Sorin Sirkuksen kasvattien menestyminen niin kotimaassa kuin maailmallakin ovat osoitus kauaskantoisesta sirkustaiteen ja nuorisokulttuurin parissa tehdystä työstä.

<<< Takaisin