Sirkuskoulu

Sirkuskoulun ajankohtaiset asiat oppilaille ja heidän vanhemmilleen päivitetään ajankohtaista-sivuille >>>

Sorin Sirkuksen sirkuskoulu on yli 30-vuotisen historiansa aikana tehnyt sirkustaidetta tunnetuksi. Toimintamme ydin on erityisesti lasten ja nuorten sirkustaiteen harrastuksen edistämisessä, ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

Aloitimme Taiteen perusopetuksen antamisen vuonna 1993, ensimmäisten joukossa Suomessa. Tällä hetkellä sirkuskoulussamme on n.360 oppilasta, joiden perehdyttäminen sirkuksen ihmeelliseen maailmaan lepää ammattitaitoisen henkilökuntamme harteilla.

Opetuksen tavoitteet perustuvat taiteen perusopetuksesta annetun lain (633/98) perusteella valtakunnallisiin opetussuunnitelmien perusteisiin, joita sovelletaan paikallistasolla. Taiteen perusopetus Sorin Sirkuksessa on järjestetty yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Sirkustaiteen perusopetuksessa yhdistyvät oivasti liikunta- ja taidekasvatus, sosiaalinen ja henkinen kehitys sekä taiteidenvälisyys. Sirkustaiteen perusopetuksen oppilaat pääsevät tutustumaan kansainväliseen ilmapiiriin vierailevien opettajien ja esitysten kautta.

Sirkuskoulun oppilaiden keskuudesta sirkustirehtööri Taina Kopra valitsee Esiintyvän ryhmän. Ryhmä edustaa Sorin Sirkusta Suomessa ja ulkomailla. Esiintyvät harjoittelevat ympäri vuoden, 42 opintoviikkoa: viikossa 12-30 oppituntia; vuodessa 504-1260 oppituntia. Heidän etuoikeutenaan on harjoitella paljon, monipuolisesti ja huippuohjaajien kanssa.

Kuva: Mia Bergius

________________________________________________________________________