Mediatiedotteet

Tiedote 16.11.2016
Sorin Sirkus
Julkaisuvapaa

Sorin Sirkuksen vuoden 2016 Joulushow ENIGMA – ensi-ilta perjantaina 25.11.2016

Kuvittele, että heräät omasta sängystäsi, mutta täysin vieraassa maailmassa. Kuvittele, että pääset pois vain yhdestä ovesta, jonka avataksesi sinun täytyy löytää avain ja ratkaista tehtävä. Kuvittele, että oven takana ei olekaan mitään tuttua, vaan taas uusi, salaperäinen maailma. Kuvittele, että sitä seuraa taas uusi ovi, uusi haaste, uusi todellisuus…!

Sorin Sirkuksen vuoden 2016 joulushow vie katsojat matkalle mysteerien maailmaan! Salaperäisesti ENIGMAksi nimetty esitys saa ensi-iltansa Sorin Sirkuksen maneesilla perjantaina 25.11.2016 klo 18. Esityksiä on yhteensä 22 ja viimeinen niistä nähdään sunnuntaina 8.1.2017.

Enigman tähtinä loistavat sirkuskoulun edistyneet oppilaat. Tänä vuonna lavalle nousee 24 esiintyjää, joista kahdeksan tekee joulushow-debyyttinsä. Mukana on myös syksyllä 2016 aloittaneen Tampereen normaalikoulun lukion sirkuslinjan oppilaita. Nuorten sirkustaiteilijoiden lisäksi lavalla nähdään myös esityksen musiikista vastaava kolmihenkinen House Band, johon kuuluvat muusikot Joona Kukkonen, Tony Sikström ja Lari Palander.

Show’n takana on jälleen aiemmilta vuosilta tuttu taiteellinen työryhmä: ohjauksesta vastaa Sorin Sirkuksen tirehtööri Taina Kopra ja visuaalisesta ilmeestä pukusuunnittelija Kitte Klemettilä, sekä valosuunnittelija Eero Auvinen. Visuaalista näyttävyyttä ja erilaisia maailmoja luodaan show’hun myös videotekniikan avulla. Osittain lavastuksenakin toimivia videoklippejä on Eero Auvisen lisäksi ollut tekemässä kuvataiteilija Jarkko Räsänen. Muu lavastus on Sorin oman Benjamin Danemannin käsialaa, ja sirkusteknisen suunnittelun takana on maneesimestari Jouni Kivimäki. Lisäksi mukana on jälleen iso joukko avustajia ja talkoolaisia.

Joulushow on Sorin Sirkuksen vuoden päätapahtuma, jonka suunnitteleminen on aloitettu jo alkuvuodesta, ja jota harjoitellaan koko syyslukukausi. Suositun show’n näkee vuosittain liki 10 000 katsojaa ennakoissa, kenraalissa ja varsinaisissa näytöksissä.

Sorin Sirkus – Joulushow 2016 ENIGMA
Ensi-ilta perjantaina 25.11.2016 klo 18
Esityskausi 25.11.2016 – 8.1.2017

www.sorinsirkus.fi/enigma

Lisätiedot:
Sirkustirehtööri
Taina Kopra
taina.kopra@sorinsirkus.fi / 044 345 3737

 Kuva- ja haastattelupyynnöt:
Tiedottaja
Kirsi Soini
kirsi.soini@sorinsirkus.fi / 044 345 4045

TIEDOTE 16.11.2015
Julkaisuvapaa

Sorin Sirkuksen juhlavuosi huipentuu Las Necalas -juhlajoulushow’hun

Sorin Sirkuksen vuoden 2015 Joulushow Las Necalas saa ensi-iltansa Sorin Sirkuksen maneesilla perjantaina 20.11.2015 klo 18. Sorin 30-vuotisjuhlavuoden päättävä vuoden päätapahtuma on täynnä säihkettä ja kimallusta – luvassa on visuaalisesti näyttävä, todellinen irti arjesta -elämys, joka johdattelee katsojat säkenöivälle Las Necalasin kasinolle.

Tänä vuonna lavalla nähdään ennätysmäärä esiintyjiä – heitä on yhteensä 29, joista yhdeksän on mukana joulushow’ssa ensimmäistä kertaa. Iältään nämä Sorin Sirkuksen edistyneimmät oppilaat ovat noin 14-20 –vuotiaita. Esiintyjien lisäksi lavalla on viisihenkinen Las Necalas -houseband, joka soittaa letkeää soulia ja funkia aitoon Motown-henkeen.

Show’n takana on tänäkin vuonna tuttu taiteellinen työryhmä: ohjauksesta vastaa Sorin Sirkuksen tirehtööri Taina Kopra ja visuaalisesta ilmeestä valosuunnittelija Eero Auvinen, sekä pukusuunnittelija Kitte Klemettilä. Näyttävän lavastuksen on suunnitellut Oskari Löytönen ja sirkusteknisestä suunnittelusta vastaa Sorin maneesimestari Jouni Kivimäki. Lisäksi mukana on iso joukko avustajia ja talkoolaisia, joita ilman ei tänäkään vuonna pärjättäisi – yksistään pukuja ommellaan isolle esiintyjäjoukolle lähemmäs 100 kappaletta.

Joulushow on Sorin Sirkuksen vuoden päätapahtuma, jonka suunnitteleminen on aloitettu jo alkuvuodesta, ja jota harjoitellaan koko syyskausi. Ensi-iltaviikolla show’sta nähdään myös koululaisennakkonäytökset tiistaina 17. ja keskiviikkona 18.11. klo 10.00, sekä kenraali ennen perjantain ensi-iltaa. Kuten aikaisempinakin vuosina, ovat myös tämän vuoden näytökset jo ennakkoon loppuunmyytyjä, tosin joitakin peruutuspaikkoja saattaa vielä vapautua myyntiin. Joulushow’ta esitetään vuosi toisensa jälkeen täysille katsomoille ja sen näkee 22 näytöksessä ja kolmessa ennakossa liki 10 000 katsojaa.

Joulushow’n yhteydessä julkaistaan Sorin Sirkus 30 vuotta – historiikki. Painettuun kirjaan on koottu jo aiemmin tänä vuonna julkaistun verkkohistoriikin pohjalta otoksia Sorin Sirkuksen neljältä vuosikymmeneltä. Laajan, mm. haastatteluja, valokuvia ja lehtileikkeitä sisältävän aineiston on koonnut sirkustaiteilija Valpuri Kaarninen, Sorin kasvatteja itsekin.

Las Necalas – joulushow 2015
Ennakkonäytökset tiistaina 17.11. klo 10.00 ja keskiviikkona 18.11. klo 10.00
Esitykset 20.11.2015 – 10.1.2016
Tarkemmat esitysajat osoitteessa www.sorinsirkus.fi/las-necalas

Sorin Sirkus 30 vuotta – verkkohistoriikki osoitteessa www.sorinsirkus.fi/30v
Sorin Sirkus 30 vuotta – historiikki -kirja julkaistaan perjantaina 20.11.2015 Joulushow’n ensi-illan yhteydessä.

Lisätiedot, kuva- ja haastattelupyynnöt:

Kirsi Soini,
Tiedottaja, Sorin Sirkus
044 345 4045 / kirsi.soini@sorinsirkus.fi


 

TIEDOTE 20.8.2015
Julkaisuvapaa

Sorin Sirkus juhlii kolmea vuosikymmentään – syyskausi on Sorilla sirkuksen juhlaa!

Tamperelainen Sorin Sirkus viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden syyspuolella ohjelmiston huippuhetkiä on Juhlajoulushow’n lisäksi lauantaina 12.9. Sorilla nähtävä Sorin Sirkus goes Pro -ammattilaisgaala, jossa esiintyy Sorin Sirkukselta maailman estradeille ponnistaneita sirkusammattilaisia. Elokuussa julkaistiin verkossa Sorin Sirkuksen taianomaista vetovoimaa esittelevä Promovideo 2015, jossa esiintyy iso joukko Sorin sirkuskoululaisia, Esiintyvät-ryhmäläisiä sekä muuta henkilökuntaa.

Sorin Sirkuksen syyskausi käynnistyi vauhdikkaasti kansainvälisen Caravan-nuorisosirkusverkoston festivaalilla, jolle osallistui noin 70 nuorta sirkustaiteilijaa seitsemästä eri Euroopan maasta. Menestyksekkäästi sujuneen festivaalin jälkeen Sorin Sirkuksella valmistaudutaan nyt paitsi sirkuskoulun tuntien alkamiseen, myös juhlavuoden seuraavaan kohokohtaan – Sorin Sirkus goes Pro -ammattilaisgaalaan, jossa esiintyy kutsuttuna joukko entisiä Sorin Sirkuksen oppilaita, jotka tätä nykyä esiintyvät lähinnä Euroopan sirkusestradeilla.

Pro -gaalan nimekkääseen esiintyjäkaartiin kuuluvat Laura Tikka, Liina Aunola, Jani Suihkonen, The Buldig Brothers, Lotta & Stina, Kate & Pasi, Duo Minja, Kerttu Pussinen, Wise Fools ja Hanna Moisala. Lisäksi lavalla nähdään Sorin omat Jouni Kivimäki ja Taina Kopra Kikinä ja Bonona. Luvassa on harvinaista herkkua sirkuksen ystäville, sillä suurinta osaa näistä esiintyjistä ei nykyään Suomen lavoilla juuri nähdä.

Syyskuussa alkaa myös lipunmyynti koko Sorin Sirkuksen juhlavuoden huipentavaan Juhlajoulushow’hun. 30-vuotisjuhlashow Las Necalas tuo lavalle jälleen sirkuksen säihkettä ja säpinää live-bändin säestyksellä. Joulushow’n ensi-ilta on perjantaina 20.11.2015.

Sorin Sirkuksen juhlavuosi näkyy myös verkossa. Keväällä 2015 avattiin Sorin kuluneita vuosikymmeniä kuvin, videoin ja haastatteluin luotaava 30-vuotishistoriikki, joka löytyy osoitteesta www.sorinsirkus.fi/30v. Lisäksi Youtubesta löytyy nyt Tuotantoyhtiö Legendan tuottama Sorin Sirkuksen Promovideo 2015, joka johdattelee katsojansa taianomaiselle matkalle sirkuksen ihmeelliseen maailmaan. Kaikki videon esiintyjät ovat Sorin Sirkuksen sirkuskoululaisia, Esiintyvät-ryhmän jäseniä tai muuta henkilökuntaa. Promovideo 2015 löytyy osoitteesta https://youtu.be/DVjNMWvf5kY

Sorin Sirkus 30 -vuotta – syyskauden tapahtumia

12.9.2015 Sorin Sirkus goes Pro – ammattilaisgaala. Esitykset klo 14.00 ja klo 18.00.
Lipunmyynti 3.8. alkaen lippupisteessä (www.lippu.fi)

20.11.2015 Las Necalas – 30-vuotisjuhlashow, ensi-ilta.
Liput tulevat myyntiin 1.9.2015. Liput myy lippupiste. Esitysajat löytyvät Sorin Sirkuksen verkkosivuilta osoitteesta www.sorinsirkus.fi

Sorin Sirkus 30-vuotta – verkkohistoriikki osoitteessa www.sorinsirkus.fi/30v

Sorin Sirkus – Promovideo 2015 osoitteessa https://youtu.be/DVjNMWvf5kY

Lisätiedot:

Piia Karkkola
Tuottaja, Sorin Sirkus
044-345 3748 / piia.karkkola@sorinsirkus.fi

Kirsi Soini
Tiedottaja, Sorin Sirkus
044 345 4045 / kirsi.soini@sorinsirkus.fi


Tiedote 22.7.2015
Julkaisuvapaa

CARAVAN – kansainvälinen nuorisosirkusfestivaali Sorin Sirkuksella 4.-8.8.

Ensimmäinen Caravan -verkoston kansainvälinen nuorisosirkusfestivaali järjestetään Sorin Sirkuksella Tampereella 4.-8.8.2015. Festivaalin aikana nuoret sirkustaiteilijat kuudesta eri Caravan-verkoston jäsenmaasta osallistuvat eri sirkuslajien Master Class -työpajoihin, harjoittelevat yhdessä, oppivat toisiltaan ja tietenkin esiintyvät sekä toisilleen että yleisölle.

Festivaalin yleisönäytökset järjestetään 4.-6.8. eli tiistaina, keskiviikkona ja torstaina, jolloin nähdään eri maiden nuorisosirkusten esityksiä Sorin Sirkuksen maneesilla. Keskiviikkona ja torstaina yleisöllä on mahdollisuus tutustua itse eri sirkuslajeihin esitysten väleissä järjestettävissä non-stop -sirkustyöpajoissa.

Sorin Sirkuksen vieraiksi festivaaleille saapuvat l’Ateneu Popular 9 Barris Espanjasta, Cirkus Cirkör Ruotsista, Cirqueon Tsekin tasavallasta, Circus Elleboog Alankomaista, Galway Community Circus Irlannista, sekä Upsala Circus Venäjältä. Yhteensä kansainvälisiä vieraita saapuu Sorin Sirkukselle noin 60. Vieraidemme lisäksi festivaalille osallistuu Sorin Sirkuksen Esiintyvät-ryhmäläisiä sekä sirkuskoulun opettajia.

Caravan –kansainvälinen nuorisosirkusfestivaali on osa Sorin Sirkuksen 30-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Festivaalia ovat tukemassa S-ryhmä ja Valio.

Festivaali on myös osa Tampereen teatterikesän OFF-ohjelmiston sirkuskokonaisuutta.

Lisätiedot festivaalista:
Janne Kaakinen
Tuottaja, Sorin Sirkus ry
044 345 3738 / janne.kaakinen@sorinsirkus.fi

Lisätietoa myös osoitteessa: https://www.sorinsirkus.fi/juhlavuosi-30-v/caravan/

OHJELMA
Yleisönäytökset järjestetään Sorin Sirkuksen maneesilla (Ahlmanintie 63, Tampere) seuraavasti:

TIISTAINA 4.8.2015
klo 18 – 19
POKSI (Sorin Sirkus)

KESKIVIIKKONA 5.8.2015
klo 16 – 17
Kansainväliset sirkuskoulut 1: Galway Community Circus (IRL), Circus Cirkör (SWE) & CIrcus Elleboog (NL)
klo 18 – 19
POKSI (Sorin Sirkus)

TORSTAINA 6.8.2015
klo 15 – 16 | Kansainväliset sirkuskoulut 2: Ateneu Popular 9 Barris (ES) & Cirqueon (CZ)

klo 17 – 18 | Kansainväliset sirkuskoulut 3: Upsala Circus (RUS), Circus Cirkör (SWE) & Sorin Sirkus (FIN)

LIPUT
Lippuja voi varata osoitteesta liput@sorinsirkus.fi sekä ostaa Sorin Sirkukselta 27.7.2015 alkaen
Esityslippu 15 € / 12,50 € S-etukortilla / Päivälippu (ke tai to) 24 € / 20 € S-etukortilla


 

Tiedote 20.4.2015
Julkaisuvapaa

Maailman sirkuspäivää juhlittiin komeasti – Sorin Sirkuksen Päättötyöfestivaalit 2015 keräsivät ennätysyleisön

Sorin Sirkuksella Tampereella järjestettiin kuluneena viikonloppuna 18.-19.4.2015 Päättötyöfestarit. Sirkuksen taiteen perusopetuksen yleisen ja laajan oppimäärän päättötöiden ympärille kehitetty sirkustapahtuma keräsi Sorin Sirkukselle ennätysyleisön – lasten ja nuorten oman näköisiä sirkusesityksiä seurasi lauantain ja sunnuntain aikana yli 1100 katsojaa.

Esitysten lisäksi festivaalien osallistujille oli tarjolla myös runsaasti oheisohjelmaa. Lastenkulttuurikeskus Rullan sirkusjuliste- ja naamiopajojen lisäksi tarjolla oli sirkustemppurata, ilmapalloeläinten tekopiste, kasvomaalausta ja piirustusta. Festivaalikävijät saivat myös halutessaan pukeutua sirkustähdeksi ja lähettää itsestään kuvan Instagramiin.

Taiteen perusopetusta on annettu sirkustaiteessa vuodesta 1993 lähtien. Sorin Sirkus on ollut mukana rakentamassa valtakunnallista opetussuunnitelmaa ja ollut myös ensimmäisten joukossa tarjoamassa mahdollisuutta sirkustaiteen perusopintoihin. Sirkusalan kehittäminen on Sorin Sirkukselle sydämen asia ja työ jatkuu entistäkin tiiviimmin tulevina vuosina, kun apulaisrehtorimme Kaisa Penny valittiin perjantaina 17.4. Esittävien taiteiden oppilaitosten liiton puheenjohtajaksi vuoden 2016 alusta alkaen.

Tulossa – Kevätsirkus 2015 – #tb

Seuraavaksi niin aloittelevia kuin edistyneempiäkin sirkustaiteen oppilaita nähdään Sorin Sirkuksen lavalla Kevätsirkuksessa 23.–24.5.2015. Toukokuun viimeisen viikonlopun aikana noin 300 sirkusoppilasta esiintyy Ilona Jääsken ohjaamassa #tb -show’ssa*, joka juhlistaa osaltaan Sorin Sirkuksen 30-vuotista taivalta. Lisätietoa Kevätsirkuksesta ja koko juhlavuodesta löytyy verkkosivuiltamme osoitteesta https://www.sorinsirkus.fi

*tb= throwback on termi, jolla viitataan johonkin menneeseen, nostalgiseen tilanteeseen tai hetkeen. Yleensä käytetään sosiaalisen median tägeissä. (Lähde: Urbaani sanakirja)

Lisätiedot:
Kirsi Soini
Tiedottaja, Sorin Sirkus
044 345 4045 / kirsi.soini@sorinsirkus.fi


 

Tiedote 14.4.2015
Julkaisuvapaa

Sorin Sirkuksella tapahtuu Maailman sirkuspäivänä lauantaina 18.4.

Lauantaina 18.4. vietetään Maailman sirkuspäivää. 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä Sorin Sirkus juhlistaa päivää Päättötyöfestareiden ensimmäisellä esityspäivällä sekä Maneesin laidalta -valokuvanäyttelyn avajaisilla.

Tulevana viikonloppuna 18.-19.4.2015 järjestettävillä Sorin Sirkuksen Päättötyöfestareilla taiteen perusopetuksen yleisen ja laajan oppimäärän päättävät sirkuskoulun oppilaat valtaavat Sorin Sirkuksen maneesin omilla sirkusnumeroillaan. Esitysten väliaikoina on tarjolla erilaisia työpajoja ja hauskaa tekemistä koko perheelle. Tänä vuonna väliaikaohjelmassa on mukana myös Lastenkulttuurikeskus Rulla, jonka työpajoissa taiteillaan sirkusnaamioita ja -julisteita.

Päättötyöfestareiden yhteydessä, Maailman sirkuspäivänä lauantaina 18.4. Sorin Sirkuksen aulatiloissa avataan sirkusaiheisten valokuvien näyttely Maneesin laidalta. Näyttelyssä on esillä Jouni Raatikaisen valokuvia joita Raatikainen – sirkusisä itsekin – on ottanut vuosien varrella lapsista ja nuorista sirkusharrastuksensa parissa. ”Sorin Sirkuksen positiivinen ja kannustava ilmapiiri sekä nuorten suuri motivaatio ja sitoutuminen ovat toimineet inspiraationa näille valokuville. Kuvissa pääosassa ovat tekijät temppujen sijaan” kertoo Raatikainen kuvistaan.

Päättötyöfestivaali ja Maneesin laidalta -valokuvanäyttely ovat osa Sorin Sirkuksen 30-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Maailman sirkuspäivä järjestetään nyt kuudetta kertaa. Vuosittain huhtikuun kolmannen viikon lauantaina vietettävän maailmanlaajuisen tapahtuman avulla halutaan nostaa esiin sirkuksen monimuotoisuutta ja sirkusharrastuksen laajuutta. Maailman sirkuspäivän viettoa organisoi 50 maassa kansainvälinen Fédération Mondiale du Cirque-järjestö. Suomessa tapahtumaa koordinoi Sirkuksen tiedotuskeskus yhteistyössä Suomen Nuorisosirkusliiton kanssa.

Sorin Sirkuksen Päättötyöfestivaalit la-su 18.–19.4.2015.
Esitykset lauantaina klo 11:00, 12:15 ja 15:00, sekä sunnuntaina klo 11:00, 12:15 ja 14:30. Esitysten väliajoilla on tarjolla väliaikaohjelmaa.
Päättötyöfestarit on yleisölle avoin tapahtuma. Festivaalipassilla pääsee katsomaan joko yhtä tai kaikkia esityksiä sekä osallistumaan väliaikaohjelmaan. Festivaalipassin hinta on 10 € / päivä. Perhepassi (kaksi aikuista ja kaksi lasta) 30 € / päivä. Lipunmyynti ovelta tapahtumapäivinä tuntia ennen ensimmäisten esitysten alkua. Lauantain ja sunnuntain passit myydään erikseen.

Maneesin laidalta – Jouni Raatikaisen sirkusaiheisia valokuvia Sorin Sirkuksella 18.4.–26.6.2015
Jouni Raatikaisen sirkusaiheisten valokuvien näyttely Maneesin laidalta avataan Sorin Sirkuksen aulatiloihin lauantaina 18.4 . Näyttely on avoinna toukokuun loppuun asti arki-iltaisin klo 16–19, sekä sirkuskoulun tapahtumien yhteydessä 26.6.2015 saakka.

Meidän Stage!
Sunnuntaina 19.4. klo 18:00 Sorin Sirkuksen esiintyvän ryhmän oma show Meidän Stage, johon liput (3 € ovelta) myydään erikseen.

Lisätietoa Päättötyöfestareista verkkosivuillamme: www.sorinsirkus.fi

Tulossa keväällä 2015
Sorin Sirkuksen Kevätsirkus – #tb 23.-24.5.2015

Sorin Sirkuksen juhlavuosi myös verkossa: https://www.sorinsirkus.fi/juhlavuosi-30-v/

Lisätiedot:

Kirsi Soini
Tiedottaja / Sorin Sirkus
kirsi.soini@sorinsirkus.fi / 044 345 4045

Lisätietoja saat tiedottajaltamme Kirsi Soinilta:
kirsi.soini@sorinsirkus.fi