sorinsirkus-uutiskirje

Sorin Sirkus Sanomat


Tässä uutiskirjeessä:
  • Sorin Sirkus valittiin esiintymään Young Movers -festivaaleille Tukholmaan
  • Sirkuskoulun opintosuunnitelmat uudistuvat
  • Kevään esitykset
  • Keikalla Lastenkulttuurikeskus Rullassa
  • Sirkus Tampereen kulttuurikasvatusohjelmassa
  • Sirkuksesta siivet elämään tukee nuoria taiteen keinoin
  • Sorin Sirkus kehittää ja kouluttaa sosiaalisen sirkuksen saralla
  • Piia Karkkola valittiin SNSL:n sosiaalisen sirkuksen jaoston puheenjohtajaksi

Sorin Sirkus valittiin esiintymään Young Movers -festivaaleille Tukholmaan

Kinahmi Sorin Sirkus 2017 K. Wanvik Small (45 of 140)
Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivän kunniaksi on hieno julkistaa, että Sorin Sirkus on valittu esiintymään Young Movers -festivaaleille suomalaisesta mytologiasta ammentavalla esityksellään. Sirkusta ja tanssia yhdistävä nuorten taidefestivaali järjestetään elokuun puolessa välissä Tukholmassa. Festivaaleille osallistuvat nuoret tulevat Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta.

Sirkuskoulun opintosuunnitelmat uudistuvat

JK6_5007-HD
Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmat muuttuvat ja se tietää muutoksia myös Sorin sirkuskoulun elämään. Uudet suunnitelmat esitellään kevään aikana ja jo syksyllä 2018 uudet oppilaat aloittavat sirkuskoulun uusien opintomallien mukaan. Tällä hetkellä Sorin Sirkuksella opintosuunnitelmia työstetään opettajakunnan ja tirehtöörin voimin viikoittaisissa palavereissa.

Kevään esitykset

Uutiskirjeeseen_keväänshowt
Maailman sirkuspäivänä 21.4. Sorin Sirkuksella nähdään Päättötyöfestareilla yleisen ja laajan oppimäärän oppilaiden päättötyöesityksiä, joiden ohessa on myös yleisölle paljon puuhaa ilmapalloeläinten ja pinssien teon muodossa. Luvassa on perinteisesti makkaranpaistoa ja ongintaa.

Tämän vuotinen oppilaskoulun Kevätsirkus ”Trashlantis” ottaa sirkuksen keinoin kantaa roskaamiseen ja muovijätteen määrään merissä. Esityksen käsikirjoituksesta ja ohjaamisesta vastaavat opettajamme Kamilla Nisso ja Elina Mäkelä. Kevätsirkus Trashlantis esitetään Sorilla 18. - 19.5 ja 21.5.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Sorin Sirkus Show tulee jälleen 26.5. Liput tulevat myyntiin pian. Sorin Sirkus Show:sta lisää seuraavassa uutiskirjeessä.

minirulla

Keikalla Lastenkulttuurikeskus Rullassa

Sirkusopettajamme Ilona Jääski oli tammikuussa sirkuskoulun laajan oppimäärän oppilaista kootun ryhmän mukana esiintymässä Lastenkulttuurikeskus Rullassa. "Tunnelma Rullassa oli tiivis, mutta pienellä järjestelyillä mahduimme esiintymään ja kaikille katsojillekin löytyi oma paikkansa. Yllätyksiltä emme tälläkään keikalla säästyneet. Ursula ja Erika pääsivät näyttämään taitojaan taikureina, kun muutama numero putosi pois esityskokonaisuudesta sairastapausten vuoksi. Tytöt suoriutuvat uusista rooleistaan hyvin ja vakuuttivat yleisön tempullaan. Kylmäksi ei jättänyt myöskään käsilläseisonta ja notkeusnumero, sillä esityksen jälkeen innostuneet katsojat hyppäsivät itse lavalle näyttämään taitojaan spagaatien ja siltojen muodossa. Ehkä joukossa oli tulevia Sorin Sirkuksen tähtiä!"

Sirkus Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelmassa

JK6_5081-HD
Maaliskuun alusta toukokuun puoleen väliin Sorin Sirkuksen aamupäiviä riemastuttavat Tampereen koulujen nelosluokkalaiset, jotka saapuvat opettajiensa kanssa Lavakarismaa-sirkustyöpajoihin. Toiminta on osa hienoa Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelmaa, josta voit lukea lisää tästä.
SSE-logo-1

Sirkuksesta siivet elämään tukee nuoria taiteen keinoin

Sorin Sirkus aloitti tammikuussa yhteistyön Hatanpään ja Etelä-Hervannan koulujen kanssa Sirkuksesta siivet elämään -projektin tiimoilta. Tarkoituksena on tukea sosiaalisen sirkuksen keinoin nivelvaiheessa olevien maahanmuuttajataustaisten nuorten siirtymistä seuraavalle opintoasteelle tai kohti työelämää. Työpajat alkoivat helmikuussa ja nuorten kanssa työskentelevät pääosin sosiaalisen sirkuksen ohjaajamme Tytti Vuolle ja Henri Kannisto. Työpajat ovat alkaneet innostuneesti ja kevään aikana nähdään muun muassa kuinka etelä-hervantalaisilta sujuu välituntisirkus.

Lasten ja nuorten säätiön Sirkuksesta siivet elämään -hankkeessa maahanmuuttajataustaiset nuoret osallistuvat nuoret osallistuvat sirkustoimintaan kolmella eri paikkakunnalla Suomessa. Sirkuksen avulla nuoret saavat työkaluja, joiden avulla kotiutuminen sekä opintoihin tai työelämään siirtyminen on helpompaa. Kaksi- ja puolivuotisen hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Suomessa rahoitusta hallinnoiva viranomainen on ELY-keskus. Sorin Sirkuksen kumppanina ja hankkeen yhtenä rahoittajana toimii Tampereen kaupunki.

Sorin Sirkus kehittää ja kouluttaa sosiaalisen sirkuksen saralla

ctf_extending
Kuvassa CTF-mallin arvioijat iloisessa yhteiskuvassa tammikuisessa Luxembourgissa.
Circus Transformation eli kotoisammin CTF on Sorin Sirkuksen ja seitsemän muun eurooppalaisen sirkuskoulun sekä kahden yliopiston kehittämä malli, jolla koulutetaan sirkusohjaajia sosiaalisen sirkuksen ohjaajiksi. Neljässä eri maassa järjestettävä noin vuoden kestävä koulutus on järjestetty nyt kaksi kertaa. On aika arvioida ja kehittää, joten Sorin Sirkuksen Kamilla Nisso, Jarmo Humalajärvi ja Piia Karkkola matkustivat vuoden alussa Luxembourgiin viikoksi kehittämään koulutusmallia edelleen yhdessä muiden sirkuskoulujen edustajien kanssa. Koulutuksen kehittämistyötä jatketaan maaliskuussa Brysselissä, jonne Sorin Sirkukselta lähtevät Kamilla ja Jarmo.

Sosiaalisen sirkuksen toiminta kytkeytyy Suomessa niin ennaltaehkäisevään hyvinvointityöhön kuin sote-puolen kuntouttavaan toimintaankin. Tarvitsemme lisää osaajia, joten Sorin Sirkus jatkaa omien opettajiensa koulutusta. Seuraavaksi Circus Transformationiin sosiaalisen sirkuksen opettajiksi lähtevät kouluttautumaan ohjaajamme Elina Mäkelä sekä Ebenezer Aidoo. Ensimmäinen CTF 3 -jakso järjestetään maaliskuun lopussa Belgiassa, toivotamme Elinalle ja Ebenille onnea opintoihin!

Elokuussa 2018 Sorin Sirkus tekee yhteistyötä Tampere Summer Schoolin kanssa toteuttaen sosiaalisen sirkuksen perusteet -kurssin osana Tampereen yliopiston kasvatustieteiden opintokokonaisuutta.

Piia Karkkola valittiin SNSL:n sosiaalisen sirkuksen jaoston puheenjohtajaksi

Suomen Nuorisosirkusliitto ry. (SNSL) on valtakunnallinen järjestö, joka edistää sirkusharrastusta ja toimii sirkustaideopetuksen asiantuntijana järjestäen muun muassa koulutuksia ja tuottaen oppimateriaaleja. Sosiaalisen sirkuksen jaosto puolestaan edistää sirkuksen soveltavaa käyttöä, sirkustoiminnan esteettömyyttä, saavutettavuutta sekä harrastajien yhdenvertaista asemaa. Karkkolan lisäksi sosiaalisen sirkuksen jaostoon kuuluvat Silja Kyytinen (Sirkus Magenta), Pilvi Kuitu (Kulttuurikeskus PiiPoo), Katja Timlin (LifeCircus) ja Hanna-Maria Pikkarainen (Rohki hyä sirkus).
facebook instagram
MailPoet