Sorin-Sirkus-Joulushow-2018-foto_Kristian-Wanvik-9
Kuva: Kristian Wanvik (Sorin Sirkuksen Joulushow 2018)

Tammikuun uutiskirjeessä:

 • Sirkuskoulun kuulumisia
 • Sorin Sirkuksella neljä hiihtolomaleiriä 25.–27.2.2019
 • Vauva- ja taaperokursseja maalis-huhtikuussa
 • Sirkusopintoja lukiossa
 • Rehtorin blogissa: Harrastus osana opintoja
 • Circus Ruska Festival Tampereella 15.–16.2.2019
 • Kuulumisia tammikuun Circus TransFormation -koulutuksesta Brysselistä
 • Pallo hallussa! kokoaa yli neljäsataa lasta ja nuorta Tampere-taloon maaliskuussa
 • Sorin Sirkus etsii opintosihteeriä
 • Sorin Sirkuksella kaksi uutta tuottajaa

Kuulumisia sirkuskoulun toimistolta

Paukkupakkasista huolimatta sirkuskoulussa hikoillaan jo ahkerasti. Ryhmistä löytyy muutama yksittäinen vapaa paikka varhaisiän opinnoissa 68-vuotiaille sekä joitakin vapaita paikkoja yleisen oppimäärän ryhmissä sekä laajan oppimäärän ryhmissä 914-vuotiaille. Lisäksi Taikurikerhoon (tiistai klo 19:15 20:45) mahtuu uusia yli 10-vuotiaita oppilaita. Vapaista paikoista voi kysyä rehtorilta osoitteesta merja.koskiniemi@sorinsirkus.fi.

Sorin Sirkuksella neljä hiihtolomaleiriä koululaisten lomaviikolla 9/2019

Uusi vuosi innosti opettajat uudistamaan sirkusleiriemme sisältöä. Hiihtolomaleireillä on tänä vuonna sirkusta yhdistettynä pakohuonepeleihin, tubetukseen sekä katuakrobatiaan ja afro-tanssiin! Haluatko auttaa Keijulaakson eläimiä, seikkailla hylätyssä tivolissa vai oppia videokuvauksen ja tubetuksen niksejä samalla kun tutustut eri sirkuslajeihin? Vai haluatko kehittää kielitaitoasi samalla kun opit akrobatiaa ja afrotanssia? Leireillä et tarvitse aiempaa kokemusta, mutta jos olet jo sirkuskoululainen, pääset treenaamaan ja hiomaan taitojasi. Ilmoittautuminen leireille on käynnissä!

Hiihtolomaleirit maanantaista keskiviikkoon 25. 27.2.2019

 • Merirosvojen ja keijujen seikkailu (seikkailusirkusleiri 46-vuotiaille)
 • Vanhan tivolin arvoitus (seikkailua ja sirkusta 710-vuotiaille)
 • Tubetusta ja sirkusta (yli 10-vuotiaille)
 • Street Acrobatics and Afro Dance (yli 12-vuotiaille, opetus englanniksi)
Leirit järjestetään ma 25. – ke 27.2.2019. Käy lukemassa leireistä lisää ja ilmoittaudu sivuiltamme!

Vauva- ja taaperokursseja maalis–huhtikuussa

Kevään aikuisten sirkuskurssit ovat täynnä, mutta perheen pienimmille on tarjolla vauva- ja taaperokursseja vielä maalis–huhtikuussa.
 • Sorin Sylisirkus (n. 4–9 kk:n ikäisille) tiistaisin 12.3., 19.3., 26.3. ja 2.4. kello 11.00–12.00
 • Sorin Touhusirkus (n. 6–14 kk:n ikäisille) tiistaisin 12.3., 19.3., 26.3. ja 2.4. kello 9.30–10.30
 • Sorin Seikkailusirkus (n. 1–2-vuotiaille) lauantaisin 16.3., 23.3., 30.3. ja 6.4. kello 9.30–10.30
Lisätietoa Sorin Sirkuksen vauva- ja taaperosirkuskursseista saat sivuiltamme, mistä löydät myös ohjeet ilmoittautumista varten.
20190124_192028 (kopio)
Kuva: Merja Koskiniemi
Sorin Sirkuksen Juha Helppikangas tapasi Norssilla sirkuslinjasta kiinnostuneita nuoria.

Sirkusopintoja lukiossa

Tiesitkö, että Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiossa (Norssin lukio) on mahdollista valita sirkustaiteen lukiolinja? Norssi ja Sorin Sirkus ovat kehittäneet yhteistyössä ainutlaatuista lukiovaihtoehtoa, joka yhdistää sulavasti lukion ja sirkustaiteen. Opiskelija suorittaa lukio-opintojensa aikana kursseja, jotka edistävät sirkustaiteen harrastusta ja valmistavat myös tulevaisuuteen sirkustaiteen parissa.
Linjan opintoihin sisältyy sirkustaiteen treenitunteja, ilmaisutaitoa, produktioita, esitysteknologiaa, yrittäjyysopintoja sekä kansainvälisiä yhteishankkeita.Linjalle järjestetään soveltuvuuskoe ja sille voidaan valita 10 opiskelijaa.
Sorin-Sirkus-Joulushow-2018-foto_Kristian-Wanvik-8
Kuva: Kristian Wanvik

Harrastus osana opintoja

"Sirkuslinja lukiossa? Cool! Mitä te oikein teette siellä?" Muun muassa tällaisiin nuorten esittämiin kysymyksiin vastauksia tarjoaa Sorin Sirkuksen rehtori Merja Koskiniemi uusimmassa blogissaan. Norssin sirkuslinja voi tukea myös nuoren muita harrastuksia.
circus-ruska-logo@4x

Circus Ruska Festival 15.–16.2.

14. Circus Ruska Festival järjestetään 15.–16.2.2019 neljän kesävuoden jälkeen taas alkuvuodesta. Ohjelmistossa on kotimaisia ja kansainvälisiä nimiä. Tapahtumapaikkana on Hiedanrannan Kuivaamo. Lisätietoja voi lukea osoitteesta: http://circusruska.com
CTF Brysseli
Kuva: Ecole de Cirque de Bruxelles

Sohvin seikkailuja CTF-koulutuksessa, osa 2

Sohvi Silius, joka oli viime syksynä Sorin Sirkuksen toimistolla harjoittelussa, vietti jälleen viikon Circus TransFormation -koulutuksessa. CTF on Caravan Circus Networkin järjestämä kansainvälinen sosiaalisen sirkuksen ohjaajakoulutus. Lue alta Sohvin kuulumisia Brysselistä:

- Tammikuun alussa oli aika lähteä Brysseliin CTF-koulutuksen toiselle viikolle. Oli mukavaa nähdä neljän kuukauden jälkeen kansainvälinen ohjaajaporukkamme ja vaihtaa kuulumisia. Meidät otettiin iloisesti vastaan Ecole de Cirque de Bruxellesissa, joka oli tämän moduulin järjestävä sirkuskoulu.

- Itse koulutuksen aiheena oli tällä kertaa opettaminen, ”the act of teaching”. Pohdimme viikon aikana erilaisten harjoitteiden kautta esimerkiksi sitä, millainen on hyvä opettaja, miten asettaa sirkusryhmille tavoitteita ja miten arvioida tavoitteiden toteutumista. Opin paljon uutta sekä itse oppitunneilla että vapaamuotoisissa keskusteluissa muiden osallistujien kanssa.

- Viikonloppuna pääsin viettämään hiukan vapaa-aikaa Brysselissä ja sain seurakseni hyvän ystäväni Anniinan, joka lähti Sorilta opiskelemaan sirkusta Pariisiin L’Académie Fratelliniin kolme vuotta sitten. Kiertelimme Brysselissä ja maistoimme tietenkin vohveleita ja suklaata, joista Belgia on kuuluisa. Seuraava koulutusjakso on maaliskuussa Pariisissa. Sitä odotellessa!

Sohvi Silius
Pallo hallussa!

Pallo hallussa! kokoaa yli neljäsataa taiteen perusopetuksen oppilasta Tampere-taloon maalikuussa

Pallo hallussa! kokoaa yli 450 taitavaa lasta ja nuorta rakentamaan vuorovaikutusta eri taiteenalojen välille. Lopputuloksena syntyy esitys, joka nähdään Tampere-talossa maaliskuussa. Luvassa on virtuoosimaisia musiikki-, tanssi- ja sirkusesityksiä sekä visuaalista tykitystä ja animaatioita. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Sorin Sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra. Pallo hallussa! syntyy taiteen perusopetuksen oppilaitosten ainutlaatuisena yhteistyönä Esitys on Tampere-talon, Sorin Sirkuksen, Tampereen konservatorion, Pirkanmaan musiikkiopiston, Sara Hildén -akatemian ja Käsityö- …

Sorin Sirkus etsii opintosihteeriä

Sorin Sirkus etsii sirkustaidetta ja nuorisotyötä arvostavaa osaajaa opintosihteerin toimeen. Opintosihteeri toimii sirkuskoulun toimistossa rehtori Merja Koskinimen tukena. Hänen tehtäviinsä kuuluu sirkuskoulun oppilashallinto, tilahallinta, ilmoittautumisjärjestelmä sekä taiteen perusopetuksen ulkopuolinen kurssitoiminta. Häneltä odotetaan vahvaa Primus-, Kurre- ja Wilma-järjestelmien osaamista sekä työhön liittyvää tietotekniikkaosaamista. Muu ict-osaaminen katsotaan eduksi. Sorin Sirkus on tamperelainen, vuonna 1985 perustettu nuorisosirkus. Toiminnan tarkoitus on ylläpitää, edistää ja …

Sorin Sirkuksella kaksi uutta tuottajaa

Sorin Sirkuksella ovat aloittaneet tuottajina Lari Aaltonen ja Pertti Huovinen. Lari toimii sosiaalisen sirkuksen tuottajana, ja hän on Piia Karkkolan äitiysloman sijainen. Pertin vastuualueelle kuuluvat tiedotus ja produktiot. Tiimiin kuuluu myös Christopher Hokkanen, joka on toiminut sirkuksella tuottajana vuodesta 2017. Christopherin vastuualueella ovat keikat ja produktiot. Lari Aaltonen on toiminut aikaisemmin Kulttuuriosuuskunta Uulussa ja Musiikkikoulu Uulun rehtorina. Aaltosella on pitkä …

Sorin Sirkus Sanomat, kerran kuukaudessa

sorinsirkus-uutiskirje4
instagram facebook twitter linkedin
MailPoet