sorinsirkus-uutiskirje

Sorin Sirkus Sanomat


Tässä uutiskirjeessä:
  • Marraskuu on Sorin Sirkuksella Joulushow-kuukausi
  • Kurkistus kulissien taakse
  • Sorin Sirkuksen oma norsu keräilee jo ihailijoita
  • Talkoolaiset ovat tärkeä osa Joulushow-esityksiä
  • Kiinnostaako sirkushistoria? Markku Aulangon museoon ehtii vielä joulukuussa!
  • Löydä oma sirkustähtesi: aikuiskurssien ilmoittautuminen keväälle on auki

Marraskuu on Sorin Sirkuksella Joulushow-kuukausi

Sorin Sirkus Joulushow uutiskirjeeseen pieni
Tätä tekstiä kirjoitettaessa Joulushown ensi-iltaan on tasan viikko ja ensimmäiseen esitykseen yleisön edessä kolme päivää. Maneesilla otetaan kuvia käsiohjelmaa varten, puvustossa ahkeroidaan esiintymispukujen parissa ja verstaalla tehdään viimeisiä silauksia lavasteisiin. Ilmassa alkaa olla jännitystä ensi-illan lähestyessä.

Tämän vuoden Joulushowssa liikutaan menneen ajan tunnelmissa. Vuonna 1768 entinen ratsuväen vääpeli Philip Astley perusti ratsastuskoulun joutomaalle Lontoon Westminsterin sillan lähistölle ja ryhtyi järjestämään näytöksiä, joissa tehtiin temppuja hevosen selässä ympyrän muotoisella maneesilla. Philip Astleyta pidetäänkin modernin sirkuksen perustajana ja tänä vuonna vietetään maneesilla esitettävän sirkuksen 250. juhlavuotta. Tämän vuoden joulushow on Sorin Sirkuksen kunnianosoitus 250-vuotiaalle modernille sirkukselle.

Esitykseen on haettu inspiraatiota perinteisen sirkuksen maailmasta, kaupungista toiseen kiertävästä telttasirkuksesta, jonka mukana kulkevat niin esiintyjät kuin sirkuksen eläimetkin. Esityksen ohjaaja Taina Kopra ja esiintyvän ryhmän nuoret ovat aloittaneet teemaan tutustumisen ja esityksen ideoinnin kesäkuussa ja toden teolla esitystä on valmistettu syksyn aikana. Esiintyvä ryhmä kävi ammentamassa inspiraatiota Sirkus Finlandian sirkuskylässä ja pääsi tutustumaan Markku Aulangon mittavaan kokoelmaan historiallisia sirkusesineitä.

Syksyn kovan työn tulos nähdään nyt Sorin Sirkuksen maneesilla. Tirehtööri Tukander perheineen tuo 1800-lukulaiseen, kovasti Tamperetta muistuttavaan kaupunkiin sirkuksensa, jossa on kavalkadi mitä erilaisimpia esiintyjiä kaksijalkaisista nelijalkaisiin. Kotoisan sirkusleirin arkea värittävät taitojen lisäksi tunteet ja kommellukset, konnat, voimanaiset sekä friikkien pieni yhteisö. Joulushow’ssa monista perinteisistä sirkushahmoista sekä menneen sirkusmaailman lumosta nähdään Taina Kopran ja muun tekijätiimin luoma ainutlaatuinen versio.

Kurkistus kulissien taakse

Sorin Sirkus Joulushow _työryhmäkuva
Joulushow'n työryhmä vm. 2018 poseeraa asiaan kuuluvalla hartaudella. Ylärivi: Oskari Löytönen, lavastus, Marjo Terästö, tanssikoreografiat, Jonna Kivimäki, maskeeraussuunnittelu ja -toteutus, Pekka Vesamäki, äänisuunnittelu ja editointi, keskirivi: Malla Tallgrén, kampaussuunnittelu ja -toteutus, Kitte Klemettilä, pukusuunnittelu ja -toteutus, Taina Kopra, ohjaus, alarivi: Eero Auvinen, valosuunnittelu, Jouni Kivimäki, sirkustekninen suunnittelu ja toteutus, Joona Kukkola, äänisuunnittelu ja editointi.

Sirkuksen takahuoneissa ja verstaalla on kihissyt pitkin syksyä, kun lavasteet, sirkustekniset ratkaisut, lavalla nähtävät eläin- ja friikkihahmot, valosuunnittelu, äänimaailma sekä loistelias puvustus ovat hakeneet muotoaan. Hienon lopputuloksen takana ovat jälleen kerran rautaiset ammattilaiset, joiden kanssa Sorin Sirkuksella on ollut ilo ja mahdollisuus tehdä töitä myös tänä vuonna.

Myöhemmin itse show'ta ja sen valmistumista on mahdollisuus seurata myös kotisohvilta. YLE taltioi Joulushow-esityksen 3.1.2019 sekä tekee dokumentin esityksen valmistumisesta. Sekä taltiointi että dokumentti esitetään myöhemmin vuonna 2019.

Sorin Sirkuksen ensimmäinen oma norsu keräilee jo ihailijoita

sirosulava_nettiin2
Yksi tulevan Joulushow’n tähdistä on ”Rouva Siro Sulava” eli Sorin Sirkuksen ensimmäinen oma norsu, joka on lavastustiimin ja Jonna Kivimäen taidonnäyte. Rehtori on tunnustanut jo rakkautensa lempeännäköiseen jättiin ja pääsipä Rouva Sulava jo keikallekin eli YLE:n Nenäpäivä-lähetykseen. Lue rehtorin blogista joulushowsta sekä norsusta täältä.

Perjantaina 9.11. Taina Kopran johdolla osa Joulushow’n esiintyvistä kävi avaamassa Nenäsirkuksen The Fabulous Red Nose Orchestran sekä Takomon kanssa totetutetulla Superstar-esityksellä. Esityksen voi vielä katsoa Yle Areenassa tästä linkistä.
möhis ja kumppanit_uutiskirja
Jäämme jännityksellä odottamaan keräävätkö nämä pollet lempinimiltään "Pulla", "Devil", "Möhis" ja "Taina" yhdessä urhean kouluttajansa kanssa yhtä paljon ihailijoita kuin Rouva Sulava. Joulushow'n eläinkaarti ei toki lopu vielä norsuun ja hevosiin, yllätyksiäkin on luvassa!

Talkoolaiset ovat tärkeä osa Joulushow- esityksiä

laajojen talkooilta
Joulushow-esitykset eivät pyörisi ilman innokasta talkoorinkiä. Talkoolaiset auttavat esityksien aikana esimerkiksi kahviossa, naulakkopalveluissa, parkkipaikan ohjailussa ja katsomovalvonnassa.

Tänä vuonna talkoolaisiksi on houkuteltu myös laajan oppimäärän vanhimpia oppilaita. Sirkuksen korkeakouluharjoittelija Sohvi järjesti perjantaina 9.11. talkooillan, jossa talkoilusta kiinnostuneet sirkuskoululaiset tutustuivat toisiinsa ja kehittelivät ideoita esimerkiksi käsiohjelmien myyntiin. Lopuksi syötiin tietysti pitsaa ja juteltiin Joulushow-esitysten käytännön asioista. Meininki oli innostunut ja moni “junioritalkoolainen” ilmoittautui heti useaan esitykseen talkoilemaan!

Jos olet kiinnostunut tulemaan talkoolaiseksi Joulushow-esityksiin, voit ilmoittautua tuottaja Christopher Hokkaselle sähköpostilla c.hokkanen(at)sorinsirkus.fi tai soittamalla numeroon 044 345 3738. Myös sininen talkookansio on jälleen ilmestynyt sirkuksen aulaan. Jo yhdessä esityksessä talkoilusta on valtava apu!

Kiinnostaako sirkushistoria? Markku Aulangon museoon ehtii vielä joulukuussa!

uutiskirjeeseen_aulankomuseo
Sirkustutkailija, suomalaisen sirkushistorian grand-old-man, Markku Aulanko pitää omaa pientä sirkusmuseotaan Kalevassa osoitteessa Itsenäisyydenkatu 18 F. Tulevien raitiovaunutöiden aiheuttamien remonttien vuoksi museo etsii pian uudet tilat toiminnalleen.

Sirkusmuseossa ehtii kuitenkin vierailla vielä joulukuussa 16.12. saakka, eli nyt kannattaa olla nopea!

Käynnit sirkusmuseossa voi sopia suoraan Markku Aulangon kanssa joko sähköpostitse markku.aulanko(at)kolumbus.fi tai tekstiviestitse numeroon 050 5278415. Pääsymaksu Markun museoon on 5 €/henkilö tai 50 €/tunti. Kokoelman esittely ja ainutlaatuiset sirkustarinat sisältyvät hintaan!

Löydä oma sirkustähtesi: aikuiskurssien ilmoittautuminen keväälle on auki

Sorin Sirkus Joulushow _nata_mainokseen
Aikuisten kurssit
Aikuisille tarkoitettuja harrastusryhmiä järjestetään neljä. Ryhmät ovat:

Aikuisten alkeisryhmä, tasapainottelu- ja jongleerauspainotus, keskiviikkoisin klo 19.15-21.15
Aikuisten alkeisryhmä, ilma-akrobatiapainotus, keskiviikkoisin klo 19.15-21.15, kurssi on täynnä
Aikuisten jatkoryhmä, akrobatiapainotus, perjantaisin klo 17.35-19.35, kurssi on täynnä
Aikuisten jatkoryhmä, ilma-akrobatiapainotus, perjantaisin klo 17.35-19.35
Hinta 221 € / kurssi. Harjoitukset kestävät kaksi tuntia ja kevään aikana harjoituksia on yhteensä 12 kertaa / ryhmä. Jokaisen ryhmään mahtuu 10 osallistujaa. Kurssit alkavat viikolla 3.

Ilmoittautuminen kursseille on auki osoitteessa https://sorinsirkus.inschool.fi/browsecourses

Vauva- ja taaperosirkuskurssit
Ensi vuoden ensimmäiset vauva- ja taaperosirkuskurssit järjestetään 19.1.2019 alkaen neljänä peräkkäisenä lauantaina:

Sorin Sylisirkus
n. 4-9 kk:n ikäisille klo 12.30-13.30.
Sorin Touhusirkus n. 6-14 kk:n ikäisille klo 11.00-12.00.
Sorin Seikkailusirkus n. 1-2-vuotiaille klo 9.30-10.30.
Sorin Vauhtisirkus n. 2-3-vuotiaille klo 11.00-12.00.

Hinta 80 € / kurssi
. Jokaiselle kurssille mahtuu 12 lasta vanhempineen ja kurssi toteutetaan jos ilmoittautuneita on vähintään kuusi.
Ilmoittautuminen kursseille on auki osoitteessa https://sorinsirkus.inschool.fi/browsecourses

Taikurikerho
Kerho on tarkoitettu kaikille yli 10-vuotiaille taikuudesta kiinnostuneille, on sitten vasta-alkaja, harrastaja tai ammattilainen. Kerhoon voi tulla myös yhdessä vanhemman kanssa.

Taikurikerho kokoontuu tiistaisin klo 19.15-20.45.

Sorin sirkuskoululaisille kerho on opetussuunnitelmaan kuulumaton lisätunti ja sen hinta on 51 € / kevät. Merikarhuille ja sirkuskoulun ulkopuolisille osallistujille Taikurikerhon hinta on 193 € / kevät.
Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen laura.karvonen(a)sorinsirkus.fi
facebook instagram
MailPoet