sorinsirkus-uutiskirje

Sorin Sirkus Sanomat


Tässä uutiskirjeessä:
  • Sirkuskoulun avoimet ovet, syyslomaleirit ja Maneesi Haltuun
  • Joulushow-treeneissä on koekaniini katossa
  • Sirkusfoorumi kokoontui Tampereella syyskuun alussa
  • Meidän Stage! vol 12 Sorin maneesilla 20.10. klo 18
  • Haastattelussa sirkuksen korkeakouluharjoittelija ja siviilipalvelusmies
  • Sirkuksen harjoittelijan Sohvin seikkailuja CTF-koulutuksessa Berliinissä
  • Henkilökunta esittäytyy, lähikuvassa Laura

Sirkuskoulun avoimet ovet, syyslomaleirit ja Maneesi Haltuun

SorinSirkusShow
Sirkuskoulu viettää avoimia ovia viikolla 41, ma-pe 8.-12.10. Vanhemmat, sisarukset ja ystävät ovat tervetulleita katsomaan, mitä tunneilla tapahtuu ja mitä alkusyksystä on jo opittu.

Avoimien ovien viikolla sirkukselta voi ostaa Joulushow’n lippuja ilman Lippupisteen palvelumaksua klo 16-17:15. Sirkuskoululaisten henkilökohtaisen lipun saa vain tuolla viikolla 10 euron hintaan.

Parasta tekemistä lomaviikolle: Sorin Sirkuksen syyslomaleirit 15.-17.10.2018
Leireillä harjoitellaan mm. tasapainoilua, jongleerausta ja akrobatiaa. Aikaisempaa kokemusta sirkuksesta ei tarvita, ainoastaan reipasta mieltä ja kokeilunhalua.

4-6 -vuotiaiden leiri ma-ke 15.-17.10.2018 klo 16.30-18.00, hinta 85 €
7-10 -vuotiaiden leiri ma-ke 15.-17.10.2018 klo 10.00-13.30, hinta 110 €
Akrobatialeiri yli 10-vuotiaille ma-ke 15.-17.10.2018 klo 14.00-17.00, hinta 90 €

Lisätietoja leireistä ja ilmoittautuminen osoitteessa https://sorinsirkus.inschool.fi/browsecourses
Kaikille leireille on vielä tilaa, ilmoittauduthan 7.10. mennessä.

31.10.2018 klo 18 sirkuskoululaiset esiintyvät Maneesi Haltuun -tapahtumassa ja Sorin Sirkus ry:n syyskokouksessa. Kaikki ovat tervetulleita!

Viimeisimmässä blogikirjoituksessaan rehtori miettii, missä viipyy Sirkusmuseo? Lue blogi täältä.

Joulushow-treeneissä on koekaniini katossa

ellu_highwire_2018
Kuvassa opettajamme Elina on hilattu hyvin korkealle nuoralle koekaniiniksi, alhaalla varmistelevat Laura Tikka ja Kamilla Nisso. Joulushow valmistuu hurjaa vauhtia ja liput menevät kuin kuumille kiville. Kannattaa siis olla nopea mikäli haluaa paikkansa esitykseen lunastaa!

Sirkusfoorumi kokoontui Tampereella syyskuun alussa

sirkusfoorumi_aulankovierailu1
Sirkusväki kokoontui 2.–3.9.2018 Sirkusfoorumin merkeissä Tampereella Sorin Sirkuksella, Sirkus Finlandiassa ja Markku Aulangon sirkusmuseossa. Foorumissa vaihdettiin kuulumisia, nähtiin sirkusesityksiä, tutustuttiin Markku Aulangon sirkuskokoelmaan ja keskusteltiin erityisesti sirkustaiteen tallentamisesta, jonka saralla on tapahtumassa paljon lähiaikoina. Sirkusfoorumiin osallistui yli 20 sirkusalan toimijaa.

Meidän Stage! vol 12 Sorin maneesilla la 20.10. kello 18

meidänstage
#mitänyttaas
Syksyn huippuhetki on taas koittanut, on aika Meidän Stagen! Lauantaina 20.10. klo 18 järjestettävä Stage on jo 12. laatuaan ja lavalla loistavat jälleen Sorin nuoret tähdet sekä muutama kunniavieras.

Ovatko esiintyjät kokeneet luomisen tuskaa? Saaneet vaikutteita valoista tai valokuvista? Nähdäänkö lavalla kasa hävikkiruokaa tai pallomeri? Voiko yleisessä vessassa järjestää vaahtobileet ja liittyykö se mitenkään sirkukseen?

Ehkä kaikki selviää, vaikka mitään muuta emme lupaa kuin huikean shown. Älä missaa, vaan tuu kattoon!


Liput 5 e - myynti alkaa 1h ennen esitystä, maksu vain käteisellä.

Meidän Stage! on esiintyjien itse suunnittelema ja toteuttama tapahtuma - rakkaudesta sirkukseen.

Haastattelussa sirkuksen korkeakouluharjoittelija ja siviilipalvelusmies

Sorin Sirkus sai elokuussa kaksi uutta vahvistusta, kun työnsä aloittivat korkeakouluharjoittelija Sohvi Silius ja siviilipalvelusmies Onni Toivonen. Molemmat ovat entisiä esiintyvän ryhmän jäseniä, jotka ovat parin mutkan kautta päätyneet takaisin Sorille. Kysytään heiltä muutama kysymys!
Sohvi kuva uutiskirjeeseen
Moi Sohvi! Miten päädyit Sorin Sirkukselle harjoitteluun?
Opiskelen Tampereen yliopistossa yhteiskuntatutkimusta, ja opintoihimme kuuluu pakollinen neljän kuukauden harjoittelu. Päätin kysyä, voisinko suorittaa sen Sorilla, sillä sirkuksen hallintopuoli on alkanut kiinnostaa. Sorilla on tullut pyörittyä harrastajana jo 12 vuotta, joten tänne oli mukava tulla.

Millä fiiliksellä olet aloittanut harjoittelun?
Hyvä fiilis! On kiva päästä tuttuun taloon, mutta ihan erilaiseen rooliin kuin aiemmin. Olin viime kevään vaihdossa Espanjassa, joten vähän on ollut totuttelemista uuteen rytmiin, mutta hyvin olen päässyt meininkiin mukaan.

Mitä tehtäviisi kuuluu?
Olen toimistolla tuottaja Piia Karkkolan apuna sosiaalisen sirkuksen hankkeiden hallinnossa. Käynnissä on esimerkiksi Sirkuksesta siivet elämään -hanke, jossa tuetaan maahanmuuttajataustaisia nuoria sirkuksen keinoin. Sosiaalisen sirkuksen lisäksi teen kaikkea muuta sirkuskoulun arkeen liittyvää, esimerkiksi toteutan Virvatuli-oppilaskyselyn myöhemmin syksyllä. Ainakin tähän mennessä homma on ollut tosi mielenkiintoista ja koulutustani vastaavaa.

Mikä on parasta sirkuksessa?
Itsensä voittaminen, yhdessä tekeminen ja hauskanpito!
DSC_3924
Moi Onni! Miten päädyit Sorin Sirkukselle siviilipalvelukseen?
Aloitin sirkuksen 5-vuotiaana silloin, kun Sorin Sirkus toimi vielä Winterinmutkan tiloissa. Treenasin Sorilla 18-vuotiaaksi asti, kunnes lähdin Tukholmaan Dans och Cirkushögskolaniin opiskelemaan sirkusta. Valmistuin sieltä keväällä 2016, minkä jälkeen ehdin tehdä pari vuotta töitä freelancer-sirkustaiteilijana. Tämän jälkeen velvollisuus kutsui siviilipalvelukseen, ja Sorin Sirkus tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta. Koin, että täällä minusta on eniten hyötyä.

Millä fiiliksellä olet aloittanut sivarin?
Tosi mainiolla fiiliksellä! Sorin Sirkus on varmasti mulle paras paikka olla. Olen tuntumaa sirkuksen opettamiseen ja muutenkin homma on mukavaa. Asevelvollisuutta ja siviilipalvelusta en sinänsä pidä hyvinä ideoina, ja välillä turhauttaa, että en voi nyt tehdä töitä sirkustaiteilijana. Sorin Sirkus on kuitenkin ollut sivaripaikkana erittäin lempeä ja hyvä.

Mitä tehtäviisi kuuluu?
Autan maneesimestari Jouni Kivimäkeä kaikenlaisissa jutuissa, esim. korjaan ja siirtelen tavaroita. Lisäksi opetan sirkuskoulun viikoittaisia tunteja.

Mikä on parasta sirkuksessa?
Parasta on tietenkin se, kun sirkusta pääsee tekemään ja esittämään itse. Nautin erityisesti siitä tunteesta, kun keksin uuden tempun, tai kun numeroa tai esitystä työstäessä jokin loksahtaa paikoilleen.

Sirkuksen harjoittelijan Sohvin seikkailuja CTF-koulutuksessa Berliinissä

IMG_7655
Sorin Sirkuksen korkeakouluharjoittelija Sohvi osallistui Caravan-verkoston järjestämän Circus TransFormation -ohjaajakoulutuksen ensimmäiselle jaksolle Saksassa. Tässä Sohvin mietteitä reissun jälkeen:

Syyskuuni alkoi tänä vuonna Berliinissä CTF-koulutuksen ensimmäisen moduulin merkeissä. Kyseessä on kansainvälinen sosiaalisen sirkuksen ohjaajakoulutus, jonka aiemmille toteutuskerroille on jo osallistunut sorilaisia. Tällä kertaa ensimmäinen koulutusjakso järjestettiin Zirkus Cabuwazin tiloissa Berliinissä, Kreuzbergin kaupunginosassa.

Viikon koulutuksen aiheena oli sosiaalinen konteksti, joten puhuimme esimerkiksi monikulttuurisuudesta sekä esittelimme omien sirkusorganisaatioidemme toimintaa. Oli mielenkiintoista kuulla, kuinka erilaisissa ympäristöissä sosiaalista sirkusta tehdään Euroopassa. Osallistujia oli 12 eri maasta, joten jaettavaa riitti. Pääsimme myös tutustumaan Cabuwazi Beyond Borders -projektiin, joka järjestää sirkustoimintaa turvapaikanhakijoille.

Seuraava moduuli järjestetään Brysselissä tammikuun alussa, ja odotan sitä jo innolla. Loppusyksyn jatkan harjoittelujaksoa Sorilla. Tämä ensimmäinen CTF-moduuli antoi lisää inspiraatiota ja ideoita töihin, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

~ Sohvi

Henkilökunta esittäytyy, lähikuvassa Laura

Laru_uutiskirje
Olen Laura “Laru” Karvonen ja sirkuskoulun toimiston uusin jäsen. Minulla on laaja kokemus kulttuurikentältä, ennen kaikkea esittävien taiteiden parista. Olen työskennellyt teatterialan kehittämistehtävissä sekä monipuolisesti tuotannollisissa ja hallinnollisissa tehtävissä mm. mediatuottajana, graafisena suunnittelijana, projektivastaavana ja IT-koordinaattorina.

Sirkuksen lisäksi olen kiinnostunut muista esittävistä taiteista, valokuva- ja mediataiteesta sekä konstailemattomasta kaupunkikulttuurista ja aina kun on mahdollista poistun kotimaasta - mielellään johonkin lämpimään.

Sorin Sirkuksella vastuullani on oppilashallinto ja ICT-tukena toimiminen. Suhtaudun lähes intohimoisesti kehittämiseen ja työhyvinvoinnin edistämiseen, joten näiden asioiden parista minut löytää myös sirkukselta.
Tavoitat minut sähköpostilla laura.karvonen(at)sorinsirkus.fi ja puhelimitse +358 44 763 4289.
facebook instagram
MailPoet