sorinsirkus-uutiskirje

Sorin Sirkus Sanomat


Tässä uutiskirjeessä:
 • Trashlantis päätti sirkuskoulun kiireisen kevään
 • Sirkusleireillä temppuillaan vielä viikko
 • Kiinnostaako sirkuskoulu syksyllä? Ryhmissä on vielä tilaa!
 • SirkusKupla- blogi kurkistaa sirkuskoulun kulisseihin
 • #OPkesäduuni
 • Sirkuksesta siivet elämään
 • Circus Transformation koulutuksen toinen jakso Tampereella
 • Caravan sirkusverkosto sai myönteisen rahoituspäätöksen ja hakee nyt viestintä- ja projektikoordinaattoria Pariisiin
 • Sorin Sirkus toimii kesälläkin tapahtuma-areenana: Tampereen Flamencoviikot ja Teatterikesä
 • Sorin Sirkus esiintyy heinä-elokuussa Särkänniemessä
 • Sorin Sirkuksen Joulushow 2018 ottaa vaikutteita sirkushistoriasta
 • Kiitokset talouspäällikkö Hannu Peltolalle
 • Sirkus toivottaa hyvää kesää!

Trashlantis päätti sirkuskoulun kiireisen kevään

Trashlantis
Sirkuskoulun lukukausi päättyi ajankohtaiseen aiheeseen pureutuvaan Trashlantis-kevätsirkusesityksiin. Kotiväki ja muu yleisö yllätettiin talven aikana opituilla taidoilla. Elina Mäkelä ja Kamilla Nisso olivat punoneet sirkustaidot tarinaan, jossa meren asukkaat saivat tarpeekseen muoviroskasta. Sirkustaidoilla saatiin tilanne pelastettua!

Sirkusleireillä temppuillaan vielä viikko

Viena Nieminen
Kesä on aloitettu eri ikäisille suunnatuilla sirkusleireillä. Viena Nieminen, 9 vuotta, on mukana ensimmäistä kertaa.
- Tehtiin kivoja temppuja ja hippaleikkejä, ja sain uusia kavereita, kertoo Viena ensimmäisen leiripäivän jälkeen. - Erilaiset ryhmäjutut ja ryhmätyöskentelytemput olivat mukavia. Se jännittää vähän, kun loppuviikosta saadaan kokeilla eri välineitä, mutta odotan sitä!
Vienan äiti Irina Kolu kertoo, että Viena on jo taaperona ilmoittanut, että hänestä tulee temppumestari. Sirkusleiri tuli ajankohtaiseksi nyt, kun muutettiin Tampereen lähelle, mistä sujahtaa nopeasti Sorin Sirkukseen. Kolulla on sirkusopetuksesta positiivinen, lapsen kasvua tukeva käsitys.
- Haluan tarjota tyttärelle mahdollisuuden uskaltaa ja olla positiivisesti kannustettuna esillä, sanoo Irina Kolu.

Kiinnostaako sirkuskoulu syksyllä? Ryhmissä on vielä tilaa!

uutiskirje_kesä
Haku sirkuskoulun varsinaiseksi oppilaaksi on nyt avoinna. Varhaisiän sirkuskasvatuksen (4-8 -vuotiaat) sekä yleisen oppimäärän (yli 9-vuotiaat) vapaille oppilaspaikoille oppilaat valitaan arpomalla. Vapaat paikat arvotaan ensisijaisesti sirkuskoulun kesäleireille osallistuneiden kesken. Laajaan oppimäärään (yli 9-vuotiaat) haettaessa painotetaan oppilaan motivaatiota sitoutua pitkäjänteiseen harrastukseen. Valinnoissa pyritään huomioimaan oppilaan aiempi kokemus sekä harrastustausta. Vapaat paikat arvotaan ottaen huomioon oppilaan tausta.
Oppilaaksi voi hakeutua myös ilman kesäleiriä. Lue lisää valintaprosessista ja täytä hakulomake täällä.

SirkusKupla- blogi kurkistaa sirkuskoulun kulisseihin

Sirkuskoulun rehtori Merja Koskiniemi pohtii elämää, taidetta ja koulutusta sirkusrehtorin näkökulmasta uudessa blogissaan SirkusKupla.
Ensimmäiset jutut
 • Kuinka minusta tuli sirkuskoulun rehtori?
 • Hyppy
 • Voiko taide pelastaa maailman?
 • Nimi ja kuinka se kirjoitetaan
löytyvät täältä: https://sirkuskupla.wordpress.com/

#OPKesäduuni

oona_uutiskirjeeseen
Sorin Sirkus oli mukana Osuuspankin ja yhdistysten #OPKesäduuni –työllistämishankkeessa. Oona Raatikainen työskenteli sirkuksella kolme viikkoa avustaen erilaisissa kesäleireihin liittyvissä tehtävissä aina hedelmien pilkkomisesta sirkusleiriläisten avustamiseen.
SSE-logo-1
Lasten ja nuorten säätiön koordinoiman ESR-rahoitteisen Sirkuksesta siivet elämään -hankkeen sirkustoiminta on lähtenyt mukavasti käyntiin Sorin Sirkuksella. Kahden tamperelaisen koulun ryhmät harjoittelivat ahkerasti sekä Sorin Sirkuksella että koulun tiloissa koko kevään. Opettajina toimivat pääasiassa Tytti Vuolle ja Henri Kannisto, mutta myös vierailevia tähtiä oli mukana. Taitavat ja innokkaat nuoret oppivat kevään aikana paljon. Sirkuslajien kautta opittiin ryhmätyötaitoja ja itseilmaisua. Motivoituneimmille nuorille tarjottiin mahdollisuutta päästä tutustumaan kevätsirkuksen tekemiseen. Muutama innokas kävi myös oma-aloitteisesti lauantaisin järjestetyissä avoimissa treeneissä. Sekä luokkien omat opettajat että sirkusopettajat huomasivat paljon positiivisia muutoksia monen nuoren kohdalla. Villit oppivat keskittymään ja arat puhkesivat kukkaan! Opettajat ovat myös kertoneet sirkuksen hyvien vaikutusten näkyneen myös muussa koulun arjessa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Circus Transformation - koulutuksen toinen jakso Tampereella eli Ellun ja Ebenin seikkailut Euroopassa, osa 2.

ctf_tampere
Juuri kun olimme kaikki päässeet nauttimaan hellekeleistä ja auringosta, Suomen kesä päätti näyttää todellisen luontonsa ja vastaanottaa kansainväliset CTF-vieraamme kylmänä ja tuulisena. Circus Transformation 3:n toinen, viikon mittainen moduuli pyörähti käyntiin Sorin Sirkuksella kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Tämän moduulin aiheena oli sosiaalisen sirkuksen tavoitteiden miettiminen, määrittely ja suunnittelu. Harjoittelimme myös erilaisten tunti- ja kurssisuunnitelmien tekoa. Kouluttajina toimivat aina yhtä mahtavat sorilaiset Kalle ja Kami, joilla on vuosien kokemus sosiaalisen sirkuksen kehittämisestä ja ohjaustoiminnasta. Viikon aikana sirkussalimme Tauno täyttyi jos jonkinlaisista fläppitaulupapereista, post-it-lapuista ja piirrustuksista, joita ryhmämme tuotti tehokkaasti erilaisissa aivoriihissä ja ryhmätöissä. Vaikka aikataulu oli tiivis, viikko oli antoisa ja saimme taas uutta perspektiiviä sosiaalisen sirkuksen ryhmien opettamiseen. Mukaan tarttui myös liuta uusia leikkejä ja veimme Kamin kanssa vieraamme tanssikoulun muodossa kuvitteelliselle pilkkiretkelle. Etenkin potkukelkan käyttö ja suomalaisten kiinnostus jäällä kököttämistä kohtaan aiheuttivat hilpeyttä.

Vieraamme olivat kovin vaikuttuneita Sorin Sirkuksen toiminnasta, tiloista ja mahtavasta henkilökunnasta. Emme kuitenkaan viettäneet koko viikkoa neljän seinän sisällä, vaan tiistaina piipahdimme mielenkiintoisella opintovierailuilla A-Killan yhteydessä toimivan Sirkus Fokuksen tiloissa. Sirkus Fokuksen toimintatapana on jalkautuva sirkus, eli heidät voi bongata vaikkapa Tampereen keskustasta tekemästä sirkustemppuja ja kutsumasta myös ohikulkijoita mukaan sirkusteluun. Paluumatka A-Killan luota hostellille kulki kauniin Arboretumin poikki. Monet vieraat ihastelivat pitkin viikkoa Suomen kesän valoisia öitä ja vihreitä maisemia. Torstaina lähetimme kansaivälisen porukkamme Näsijärven ulapalle seilaamaan suurilla inkkarikanooteilla ja illan päätteeksi he pääsivät Kaupinojan saunan löylyihin. Rohkeimmat uskaltautuivat myös pulahtamaan järveen. Monet nauttivat saunomisesta ja halusivat löylytellä vielä perjantaina sirkuksella ennen kotiinlähtöä.

Viikon jälkeen kotimaihinsa palasi väsynyttä, mutta tyytyväistä väkeä. Seuraava koulutuksen moduuli on syksyllä Brysselissä, joten meillä on viitisen kuukautta aikaa prosessoida ja kokeilla käytännössä viikon aikana oppimiamme asioita. Jälleen jäimme innolla odottamaan seuraava tapaamistamme. Mahtavan porukkamme lisäksi odotamme jo kovasti belgialaisia vohveleita ja paikallista suklaata!

To be continued….
Seikkailuterveisin
Ellu & Eben

Caravan verkosto sai myönteisen rahoituspäätöksen ja etsii viestintä- ja projektikoordinaattoria Pariisiin

Kansainväliset hankkeet ja koulutukset eivät olisi mahdollista ilman toimivaa verkostoa ja hyviä kumppaneita. Caravan sirkusverkosto sai kesäkuussa myönteisen EACEA-rahoituspäätöksen, jonka turvin verkoston toimintaa voidaan tehostaa palkkaamalla lisää työntekijöitä. Caravan hakeekin nyt viestintä- ja projektikoordinaattoria. Haku on auki 29.6. saakka. Katso hakuilmoitus täältä.

Sorin Sirkus toimii kesälläkin tapahtuma-areenana

flamencologoFI_vari-PIENI
Tampereen Flamencoviikot vierailevat talossa kesäkuun lopussa. Perjantaina 29.6. Sorilla nähdään kaksi teosta ja vietetään tanssintäyteistä iltaa. Flamencoviikkojen uutiskirjeen ja ohjelmatiedot voit lukea täältä.
large_teke_2018
Elokuun alussa Tampereen Teatterikesän pääohjelmiston esitys KOM-teatterin Veriruusut nähdään Sorin maneesilla perjantaina 10.8. klo 19 ja lauantaina 11.8. klo 12. Teatterikesän pääohjelmiston löydät täältä.

Sorin Sirkus esiintyy Särkänniemessä heinä-elokuussa

särkänniemi_logo
Tuttuun tapaan jälleen tänä vuonna nähdään Sorin Sirkuksen taituruutta myös Särkänniemen uudistetulla lavalla ja Taikarannan alueella.
Sirkus esiintyy 2.7. - 5.8. välisenä aikana joka päivä ma-su kello 15.00 & 17.00. Esitysten välissä voit nähdä esiintyjät temppuilemassa ja kulkemassa yleisön seassa Särkänniemen Taikarannassa!
Esiintymässä on Sorin pitkään harrastaneita esiintyvät-ryhmäläisiä sekä kansainvälisiä ammattilaisia.

Sorin Sirkuksen Joulushow 2018 ottaa vaikutteita sirkushistoriasta

Sirkuksen 250- juhlavuoden hengessä Sorin Sirkuksen vuoden 2018 Joulushow nappaa vaikutteita perinteisestä sirkuksesta maneeseineen, vankkureineen ja taitureineen. Mielenkiintoiset sirkuksen alkuaikojen ilmöt heräävät henkiin Sorin Sirkuksen vankkumattomalla luovuudella ja taidolla.

Liput tulevat myyntiin Lippupisteelle 1.9.alkaen: www.lippu.fi .
Yli 30 hengen ryhmävarauksen voit tehdä ottamalla yhteyttä sähköpostitse: liput@sorinsirkus.fi

Esityspäivät ja lippujen hinnat julkaistaan viimeistään elokuun alussa!

Kiitokset talouspäällikkö Hannu Peltolalle!

Hannu Small
Hanneksen läksiäiset
Sorilaiset kokoontuivat lämminhenkisiin läksiäisiin Hannu Peltolan kotiin 6.6. Kiitämme Hannua kuluneista vuosista sirkuksen talouspäällikkönä ja toivotamme hienoja eläkepäiviä!

Sirkus toivottaa hyvää kesää!

henksukunta_kevät2018_pieni
Kevätsirkus Trashlantis toimi innoittajana henkilökunnan kevään merihenkisessä virkistäytymisillassa. Kuvan myötä Sorin Sirkus toivottaa oikein hyvää kesää - palaamme kesäuinneiltamme elokuussa!
facebook instagram
MailPoet