sorinsirkus-uutiskirje

Sorin Sirkus Sanomat


Tässä uutiskirjeessä:
 • Kuulumisia sirkuskoulun toimistolta
 • Maneesi haltuun -esitys 31.10.
 • Sorin Sirkus hakee äitiysloman sijaista
 • Joulushow'n ensi-ilta lähestyy hurjaa vauhtia
 • Mukaan talkoorinkiin!
 • Terveiset Caravan-verkoston syyskokouksesta Berliinistä
 • Keikkakuulumisia Spark-festareilta
 • 5-3-1-jongleerausfestivaali järjestettiin jälleen Helsingissä
 • Meidän Stage! -esitys vei katsojat arjen kiusallisten tilanteiden äärelle
 • Ellun ja Ebenin seikkailut Euroopassa, osa 3
 • Harjoittelijan kuulumisia ja pohdintaa sirkuksen hyvinvointivaikutuksista
 • Sorin Sirkuksen uusi siistijä esittäytyy

Kuulumisia sirkuskoulun toimistolta

Pimenevistä illoista piittaamatta sirkuskoulussa treenataan ahkerasti ja valmistetaan samalla pieniä esityksiä sekä Maneesi haltuun -tilaisuuteen 31.10. että ryhmien pikkujouluja varten.

Toimiston puolella suunnitellaan jo kevättä. Uudet vauva- ja taaperokurssit sekä aikuisten kurssit alkavat tammikuussa, aikuisille on nyt luvassa erikseen alkeet ja jatkotaso! Tarkemmat tiedot tulossa kotisivuille ja facebookiin marraskuun aikana.

Myös kevään Taikurikerhoon voivat ilmoittautua mukaan kaikki yli 10-vuotiaat taikuudesta kiinnostuneet, sekä lapset että vanhemmat ovat tervetulleita – vaikka yhdessä! Taikurikerho kokoontuu tiistaisin klo 19:15-20:45 ja sitä vetää Pasi Hyvärinen. Kevätlukukauden hinta on sirkuskoululaisille 51 € ja muille 193 €. Lue lisää täältä. Ilmoittautumiset sirkuskoulun toimistoon laura.karvonen(a)sorinsirkus.fi.

Blogissaan rehtori on kirjoittanut Sorin Sirkuksen valtionrahoituksen muutoksesta sekä oppilaiden ja opettajien järjestämästä Meidän Stage! -esityksestä. Käy lukemassa!

Maneesi haltuun -esitys 31.10.

maneesihaltuun_uutiskirje102018_small
Tervetuloa katsomaan sirkuskoulun eri ryhmien esityksiä MANEESI HALTUUN -esitykseen keskiviikkona 31.10.2018 klo 18.

Esitykset elävöittävät Sorin Sirkus ry:n sääntömääräistä syyskokousta. Tilaisuus on maksuton.

Sorin Sirkus hakee äitiysloman sijaista

SONY DSC
Sorin Sirkus hakee äitiysloman sijaista sosiaalisen sirkuksen tuottajaksi. Haku auki 5.11. saakka. Lue lisää tästä.

Joulushow'n ensi-ilta lähestyy hurjaa vauhtia!

uutiskirje marraskuu joulushow
Sirkuksella käy kova kuhina harjoituksissa, puvustossa, verstaalla, tuotannossa ja lipunmyynnissä, kun Joulushow'n ensi-iltaan on aikaa alle kuukausi.

Kuvassa pieni "sneak peek" yhdestä esityksen asusta. Jätämme vielä lopun kuitenkin yllätysmomentin varaan, ja kokonaisuus paljastuu kaikille esityksessä!

Liput myyvät kovaa vauhtia, eikä niitä ole enää paljon jäljellä. Suosittelemme menemään kipin kapin osoitteeseen www.lippu.fi, mikäli lippuja ei vielä ole esitykseen hankittuna!

Mukaan talkoorinkiin!

Joulushow on Sorin Sirkuksen vuoden kohokohta ja samalla vaativin kokonaisuus. Show’n onnistumiseen tarvitaan upeiden esiintyjien lisäksi aina myös iso joukko muita tekijöitä ja erityisesti vapaaehtoisia! Talkoorinki vastaa niin katsomovalvonnasta kuin kahviomyynnistä ja väliaikakahvion pyörittämisestä, arpajaisista, liikenteenohjauksesta ja vaikka mistä muusta. Talkoorinki toivottaa kaikki sirkuskoululaisten vanhemmat ja muut innokkaat tervetulleeksi joukkoonsa pitämään hauskaa, tekemään yhdessä sekä olemaan osa Joulushow'n kokonaisuutta ja onnistumista! Jo yhdenkin talkoovuoron tekeminen, on merkittävä apu sirkuskoululle ja Joulushow'lle.

Talkoolaiseksi voit ilmoittautua sirkuksen kahviosta löytyvään siniseen kansioon tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen c.hokkanen@sorinsirkus.fi. Samasta osoitteesta voi kysellä lisätietoja ringin toiminnasta.

Talkooringin vastuuhenkilönä toimii tuottaja Christopher Hokkanen: c.hokkanen@sorinsirkus.fi / 044 345 3738.

Talkooringin toiminnasta voi myös lukea lisää verkkosivuiltamme osoitteesta www.sorinsirkus.fi/vanhempainrinki.
WhatsApp Image 2018-10-30 at 11.34.08
Perjantaina 26.10. vietettiin perinteinen talkooringin iltama, jossa alkuun tutustuttiin opettajamme Juhan vetämällä työpajalla, jonka jälkeen istuttiin pizzojen ääreen ja käytiin läpi tulevaa Joulushow'ta ja mitä kaikkea se pitää tänä vuonna sisällään talkooväelle. Iltama sujui loistavasti ja paljon nähtiin hymyä huulilla! Tervetuloa mukaan loistavaan vanhempainrinkiin!

Terveiset Caravan-verkoston syyskokouksesta Berliinistä

WhatsApp Image 2018-10-25 at 13.16.14
Sirkustirehtöörimme Taina Kopra vieraili Berliinissä kansainvälisen Caravan-verkoston
syyskokouksessa 11.-12.10.2018.

Caravan on eurooppalainen 30 nuoriso- ja sosiaalisen sirkuskoulun verkosto, jonka perustajajäsen Sorin Sirkus on. Tirehtöörimme toimii verkoston hallituksessa rahastonhoitajana. Verkoston jäsenet tekevät yhteistyötä nuoriso- , ohjaaja- ja hallinnollisten vaihtojen kautta sekä monissa kansainvälisissä pedagogisissa hankkeissa.

Berliinissä kokoonnuttiin maineekkaassa Circus Cabuwazissa, jolla on viisi eri lokaatiota ja sirkustelttakeskusta ympäri Berliiniä. Yksi sirkuskoulun pisteistä sijaitsee entisellä kuuluisalla Tempelhofin lentokentällä, jossa majailee myös 1000 pakolaisen leiri. Yksi kokoontumisen teema olikin suunnitella uutta yhteistä ”Circus with Migrants”- hanketta. Lisätietoja Caravan-verkostosta löytyy Caravanin uutiskirjeestä, jonka voit tilata omaan sähköpostiisi täältä, tai verkoston sivuilta caravancircusnetwork.eu
WhatsApp Image 2018-10-25 at 13.16.28

Keikkakuulumisia Spark-festareilta

marraskuu spark
Kuusi Sorin Sirkuksen oppilasta oli esiintymässä Lasten kulttuurifestari Sparkissa lauantaina 13.10 Monitoimitalo 13:ssa. Festivaalien teemana oli tällä kertaa "taitava kehoni" ja sirkus sopi siihen aivan mainiosti.

Meillä oli mahtava tiimi laajan oppimäärän oppilaita kolmesta eri ryhmästä ja monipuolisesti eri sirkuslajeja. Keikkakommelluksilta emme tälläkään kertaa välttyneet: kun palasimme takaisin bäkkärille, huomasimme, että Onnin jongleerauspallot olivat vaihtaneet väriä sillä aikaa. Onneksi väri lähti palloista, ainakin melkein. Keikka meni muilta osin hienosti ja yleisö nautti huimista tempuista.
marraskuu spark2

5-3-1-jongleerausfestivaali järjestettiin jälleen Helsingissä

uutiskirje marraskuu 531
5-3-1 Festival of New Juggling järjestettiin syyslomaviikonloppuna 19.–21.10.2018 Helsingin Suvilahdessa sijaitsevassa Circo-keskuksessa. Tänä vuonna juhlittiin erityisissä tunnelmissa, sillä festivaalia on järjestetty nyt kahdenkymmenen vuoden ajan. Sorin Sirkukselta festareille osallistuivat tänä vuonna opettajat Jani ja Jarmo, sekä uusi sivarimme Onni. Mukana oli myös entinen siviilipalvelusmiehemme ja edelleen sirkuksella usein tavattu Anssi.

Osana ohjelmaa nähtiin esimerkiksi Cie Circoncentrique Companyn esitys ”Respire”, joka vaikutti katsojat visuaalisuudellaan ja omintakeisilla tekniikoillaan. Festarilta tarttui mukaan paljon uusia ideoita!

Meidän Stage! -esitys vei katsojat arjen kiusallisten tilanteiden äärelle

WhatsApp Image 2018-10-25 at 22.07.50
Syysloman päätteeksi sirkuksella nähtiin jo perinteiseksi muodostunut Meidän Stage! -esitys. Esityksessä lavalla nähtiin Sorin omia esiintyvän ryhmän nuoria, henkilökuntaa sekä muutama vierailija. Tällä kertaa ideoita oltiin ammennettu erilaisista arjen kiusallisista tilanteista, joiden pohjalta esiintyjät olivat kehitelleet kohtauksia. Tunnelma oli asiaankuuluvasti kiusaantunut ja yleisökin varmasti tunnisti monia tilanteita omasta arjestaan.

Ellun ja Ebenin seikkailut Euroopassa, osa 3

IMG_2120
Sorin Sirkuksen opettajat Ellu ja Eben viettivät viikon Brysselissä Circus TransFormation -koulutuksen kolmannessa moduulissa. Koulutuksessa opittiin turvallisuudesta ja konfliktitilanteiden hallinnasta sekä päästiin tietysti maistamaan belgialaisia vohveleita. Lue lisää Ellun ja Ebenin seikkailuista tästä linkistä.

Harjoittelijan kuulumisia ja pohdintaa sirkuksen hyvinvointivaikutuksista

WhatsApp Image 2018-10-26 at 13.20.17
Harjoitteluni Sorin Sirkuksella on nyt yli puolivälissä. Työtehtäväni ovat olleet monipuolisia: olen muun muassa ollut mukana sosiaalisen sirkuksen hankkeiden hallinnossa, osallistunut erilaisiin kokouksiin, myynyt Joulushow-lippuja, avustanut apurahahakemusten kirjoittamisessa ja koonnut näitä uutiskirjeitä. Alkusyksyn isoin hommani oli tehdä selvitys siitä, mitä sosiaalisesta sirkuksesta ja nuorisosirkuksesta on tutkittu akateemisesti. Tein tiedonhakua yliopiston tietokannoista ja kävin läpi sirkusta käsittelevää kirjallisuutta. Lopputuloksena oli pitkä raportti (sosiaalisen) sirkuksen vaikutuksista osallistujien hyvinvointiin. Tiivistelmän tuloksista löydät täältä. ~ Sohvi

Sorin Sirkuksen uusi siistijä esittäytyy

Sirpa kuva
Sorin Sirkuksella on aloittanut uusi siistijä Sirpa. Tiesitkö, että hän on myös kuvataiteilija ja Pokemon-kouluttaja ja että hän fanittaa Radio Suomipopin juontajaa Jaajoa? Lue lisää Sirpasta täältä!
facebook instagram
MailPoet