sorinsirkus-uutiskirje

Sorin Sirkus Sanomat


Tässä uutiskirjeessä:
  • Joulushow 2018 Sorin Sirkus - lipunmyynti alkaa 1.9.
  • Kuulumisia sirkuskoululta ja infoa syksyn kursseista
  • Sosiaalisen sirkuksen kurssi järjestettiin osana yliopisto-opintoja elokuussa
  • Leiri pitkäaikaissairaiden lasten perheille
  • Young Movers festivaali Tukholmassa
  • Entisten sorilaisten ryhmä Sirkum Polaris kävi residenssissä kotisirkuksessa
  • Henkilökunta esittäytyy: lähikuvassa Ulla Majuri

Joulushow 2018 Sorin Sirkus - lipunmyynti alkaa 1.9.

Flyer2018
Taas on se aika vuodesta, jolloin Joulushown liput tulevat myyntiin!
Liput ovat myynnissä 1.9. alkaen Lippupisteellä sekä yli 30 hengen ryhmille suoraan sirkukselta.

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi 250 vuotta siitä, kun entinen ratsuväen vääpeli Philip Astley perusti ratsastuskoulun joutomaalle Lontoon Westminsterin sillan lähistölle ja ryhtyi järjestämään näytöksiä, joissa tehtiin uskaliaita temppuja hevosen selässä. Keskeinen oivallus oli hevosnumeroiden esittäminen pyöreää maneesia kiertäen, jolloin tasapainoilu helpottui keskipakoisvoiman ansiosta. Maneesin halkaisijaksi vakiintui 13 metriä. Astleytä pidetäänkin modernin sirkuksen perustajana ja nyt vietetään siis maneesilla esitettävän sirkuksen 250. juhlavuotta.

Tämän juhlavuoden hengessä Sorin Sirkuksen joulushow nappaa vaikutteita tästä perinteisestä sirkuksesta maneeseineen, vankkureineen ja taitureineen. Sirkuseläimet, friikkisirkus ja monet muut mielenkiintoiset alkuajan ilmiöt tuodaan esille Sorin Sirkuksen vankkumattomalla luovuudella ja taidolla.

Ripaus draamaa, paljon glamouria ja huumoria sekä nuorten käsinkosketeltavaa energiaa tuo tämän mainion sirkusperheen kaiken kansan nähtäväksi.
Oi kuulkaa herrat ja naiset; spektakuläärinen mielikuvamaailma tuo lohtua ja ihmettelyn lumoja elämään. Myrskyisät suosionosoitukset ja yleisen riemun loihtii tämä sirkusseurue näytöksellään: Sorin Sirkus!

Esityksen kesto on noin kaksi tuntia, sopii koko perheelle.
Ensi-ilta on 23.11 ja esitykset jatkuvat aina 6.1.2019 saakka.

Lisätietoa esityspäivistä sekä lipuista täältä.

VARAUKSET JA MYYNTI:
Lippupisteen toimipaikoista, puhelinpalvelusta tai www.lippu.fi
Ovimyynti tuntia ennen esitystä mikäli lippuja on jäljellä.
Yli 30 hengen ryhmälippujen varaus ja myynti: liput@sorinsirkus.fi

Kuulumisia sirkuskoululta ja infoa syksyn kursseista

Sirkuskoulu on pyörähtänyt käyntiin. Rehtori Merja Koskiniemi kävi jututtamassa muutamia oppilaita ensimmäisen viikon lopussa. Katso rehtorin blogista, mikä Lucasin ja muiden mielestä on sirkuskoulussa kivointa ja mitä he haluavat oppia tulevana vuotena.
Lucas_uutiskirjeeseen2
Särkänniemen esityksessä näin sellaisen… Mutta mä en kerro sulle! Tai voin mä kertoa… Lucas 4 vuotta aloitti sirkuskoulunsa muiden innokkaiden joukossa.


Sirkuskoulussa vapaita paikkoja lukuvuodelle 2018-19:
Varhaisiän ryhmissä muutamia paikkoja 7-8 -vuotiaille
Yleisen oppimäärän ryhmissä (harjoituskertoja 1*90min/vko) on tilaa 9-14 -vuotiaille
Laajan oppimäärän ryhmissä (harjoituskertoja 2-4*90min/vko) joitakin paikkoja yli 9-vuotiaille
Taikurikerhossa on tilaa yli 10-vuotiaille, tiistaisin klo 19:15-20:45

Syksyn kurssit:
Aikuisten ilma-akrobatiakurssi, lauantain ryhmässä vielä tilaa
Sylisirkus (4-9kk), Touhusirkus (6-14kk), Seikkailusirkus (1-2v) ja Vauhtisirkus (2-3v) –kurssit, kaikissa ryhmissä on tilaa.

Syyslomaleirit ma-ke 15.-17.10. 4-6 -vuotiaille, 7-10 -vuotiaille sekä sirkuskoulun laajan oppimäärän oppilaille (akrobatia), katso lisää ja ilmoittaudu kotisivujemme kautta.

Tiedustelut merja.koskiniemi(at)sorinsirkus.fi
Lisätiedot ja ilmoittautumiset Sorin Sirkuksen kotisivut.

Sosiaalisen sirkuksen kurssi järjestettiin osana yliopisto-opintoja elokuussa

summerschool_foto
Kurssin osallistujia saapui aina Kiinasta ja Yhdysvalloista asti. Tässä annetaan palautetta hämähäkinverkkomallilla.
Elokuun alussa Sorin Sirkus ja Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta järjestivät yhteistyössä kurssin ”Introduction to social circus”. Yliopiston Summer Schoolin kansainväliset opiskelijat perehtyivät kahden viikon aikana järjestetyn tiiviin kurssin aikana sosiaalisen sirkukseen Sorin opettajien Simon Llewellynin ja Kamilla Nisson johdolla. Tieteellisen taustoituksen kurssille toi koordinaattorina toiminut FT Tea Seppälä, joka toimii kasvatustieteiden koulutuspäällikkönä.

Pilottina toiminut englanninkielinen kahden opintopisteen kurssi oli ensimmäinen yliopistotasoinen sosiaalisen sirkuksen opintojakso Suomessa. Tulevaisuudessa Sorin Sirkuksen tavoitteena on syventää Tampereen yliopiston kanssa tehtävää yhteistyötä sosiaalisen sirkuksen pedagogian opintojen tiimoilta.

Leiri pitkäaikaissairaiden lasten perheille

cof
Kolmipäiväinen leiri ilahdutti sekä lapsia että vanhempia.
Heinäkuussa Sorin Sirkuksen tiloissa on yleensä muuten melko hiljaista, mutta tänä kesänä 10.-12.7. talossa kaikuivat iloiset sirkustemppuilun äänet. Kuusi perhettä tuli kolmena päivänä viettämään kolme tuntia laatuaikaa Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n järjestämälle ja Sorin Sirkuksen toteuttamalle sirkusleirille. Kyseessä on "Kivaa tekemistä sairaala-arjen vastapainoksi"-projekti.
Leirillä perheet pääsivät yhdessä tutustumaan sirkuksen maailmaan, onnistumaan ja hupsuttelemaan. Lapset olivat iältään 3-8-vuotiaita. Innostunutta ja taitavaa porukkaa kaikki, sekä lapset että aikuiset! Palaute leiristä oli todella positiivista ja yhteistyö jatkuu varmasti.
Opettajina leirillä toimivat Tytti Vuolle ja Elina Mäkelä.

Young Movers festivaali Tukholmassa

tukholmanfestarit1
Iloiset festivaaliesiintyjät matkalla kotiin.
Sorin Sirkuksen esiintyvä ryhmä matkusti Tukholmaan Young Movers- festivaaleille 15.-18.8.2018. Mukana olivat myös Kokko-lintu ja Markku-hirvi eli festivaaleilla esitettiin viimeiset kaksi Kinahmi- show’ta. Pieni katsomo täyttyi tukholmalaisyleisöstä ja muista festivaaliosallistujista. Katsojat kiittelivät erityisesti tapaa, jolla kalevalaista tarinaa kerrottiin sirkuksen keinoin.

Entisten sorilaisten ryhmä Sirkum Polaris kävi residenssissä kotisirkuksessa

2017_TRABA_MV_NETTI
Residenssi kotisirkuksella kesti kaksi viikkoa.
Elokuussa Sorin maneesin valtasivat entiset sorilaiset, jotka työstivät yhteistä uutta nykysirkusesitystä ”Kulovalkea”. Projektin suunniteltu ensi-ilta on syksyllä 2019 ja sitä ennen sitä työstetään taiteilijaresidensseissä eri puolilla Eurooppaa.

Vuosina 2006-2014 esiintyvässä ryhmässä vaikuttaneet nuoret ovat valmistuneet viime vuosina ammattilaisiksi maailman tunnetuimmista nykysirkuskouluista ja aloittaneet uransa sirkusammattilaisina.

Opiskelujen jälkeen mukaan on tarttunut työkokemusta muun muassa maailmankuulusta Cirque du Soleilista, kanadalaisesta Cirque Eloizesta, englantilaisesta No Fit State -sirkuksesta, Saksan suurimmasta illallisvarieté-ketjusta GOP Varietéesta, suomalaisesta nykysirkusryhmästä Cirko Aereosta, Festival Mondial du Cirque de Demain -kilpailusta, G20-huippukokouksesta Pietarista ja lukuisista muista tapahtumista ympäri maailmaa.

Vuonna 2015 entisillä sorilaisilla heräsi ajatus yhteisen ammattilaisryhmän perustamisesta ja niin syntyi "Sirkum Polaris". Ideana oli koota ulkomailla opitut taidot yhteen ja tutkia, mitä niitä yhdistämällä voidaan saada aikaan. Suunnitelmasta kuuli myös Sorin Sirkuksessa aikoinaan siviilipalveluksen suorittanut sirkustaiteilija Olli Vuorinen, joka tarjoutui lähtemään projektiin mukaan oman Nuua-ryhmänsä kanssa. Projekti sai nimekseen Kulovalkea ja sen ohjauksesta vastaa Vuorinen.

Perjantaina 17.8. kahden viikon residenssijakso huipentui demoesitykseen ja sen jälkeiseen keskustelutilaisuuteen.

Henkilökunta esittäytyy, lähikuvassa Ulla Majuri

ulla_uutiskirjeeseen_pieni2
Ulla on sirkuksen uusi talouspäällikkö.
Olen Ulla Majuri, sirkuksen uusi talouspäällikkö. Hannu ’Hannes’ Peltola jäi eläkkeelle kesäkuun lopulla.

Minulla on takana pitkä työura TV 2:ssa viihteen ja draaman parissa kuvaussihteerinä, tuottajana ja tuotantopäällikkönä. Olen työskennellyt myös Tampereen Steinerkoulussa, Tampereen Komediateatterissa ja viimeiset kuusi vuotta pyöritin Ikaalisissa Sata-Häme Soi -festivaalia.

Sorin Sirkus on tuttu jo vuosien takaa. Olen seurannut sirkuksen toimintaa ja kasvua aina Winterinmutkasta lähtien ja käynyt katsomassa Joulushow-esityksiä.
Arvostan suuresti sitä työtä, jota Sorin Sirkuksessa on tehty jo yli 30 vuoden ajan. On hienoa, että saan olla mukana tässä ammattitaitoisessa, energisessä ja nuorekkaassa työyhteisössä ja tehdä töitä mukavien työkavereiden kanssa nuorten parissa.

Minut tavoittaa sähköpostilla ulla.majuri(at)sorinsirkus.fi tai numerosta 044 345 3740.
Oppilaslaskut tulevat postissa syyskuun aikana.
facebook instagram
MailPoet