sorinsirkus-uutiskirje

Sorin Sirkus Sanomat


Tässä uutiskirjeessä:
  • Kevätsirkus Trashlantis viihdyttää ja ottaa kantaa
  • Jäikö Joulushow näkemättä? Sorin Sirkuksen Kinahmi- show'sta näytöksiä 26.5.
  • Opintosuunnitelmauudistus tuo lisää aloituspaikkoja Sorin sirkuskouluun
  • Kesälläkin pääsee sirkukseen, sillä Sorin kesäleireille ja aikuiskurssille ehtii vielä!
  • Sirkusesityksillä avattiin niin kauppakeskus kuin lastenkulttuurikeskuskin
  • Kuopion sirkus kävi treenivierailulla
  • Sirkuskoulun tärkeitä päivämääriä ja muistutuksia

Kevätsirkus Trashlantis viihdyttää ja ottaa kantaa

Trashlantis
Sirkuksen oppilaskoulun kevätkauden huipennus on aivan nurkan takana. Kevätsirkusesitys Trashlantis sukeltaa ajankohtaiseen aiheeseen eli merten pelastamiseen muoviroskalta.

Tämän vuoden kevätsirkuksen ohjaajille Kamilla Nissolle ja Elina Mäkelälle ajatus merenalaisesta seikkailusta syntyi jo edellisen kevätsirkuksen aikaan. Vuoden kuluessa tarina kääntyi kohti merten uhanalaisuutta muoviroskien vallatessa jatkuvasti enemmän elintilaa myös uutisissa. Kun ohjaajat tekivät taustatutkimusta esitystä varten, kauhistuivat he itsekin konkreettisista jätemääristä, joita meriin kipataan.”Se on rekkalastillinen joka minuutti” toteaa Elina.

Vaikka Suomessa kierrätys on hyvin mahdollistettu ja Sorin Sirkuksellakin on kierrätetty jo vuosia, toivovat ohjaajat herättelevänsä show’ssa esiintyviä lapsia ja nuoria koko maapallon tilanteeseen. Mutta ei huolta, luonnonystäviksi tunnustautuvilla Kamillalla ja Elinalla on hallussaan resepti muovikatastrofin estämiseksi, joten eiköhän näistäkin Trashlantiksen tyrskyistäkin selvitä!
Tervetuloa katsomoon!

Kevätsirkuksen lippuja myydään kahviossa ma- to 13.-17.5. klo 16- 18.30 sekä ovelta tuntia ennen joka esitystä. Liput voi myös hankkia Holvi-palvelusta täältä.

Jäikö joulushow näkemättä? Sorin Sirkuksen Kinahmi- showsta näytöksiä 26.5.

Kinahmi Sorin Sirkus 2017 K. Wanvik Small (70 of 140)
Sorin Sirkuksen Kalevala-teemainen joulushow Kinahmi sai kiittävää katsoja- ja kriitikkopalautetta talven näytäntökaudellaan eivätkä kaikki halukkaat ehtineet katsomoon, joten Sorin Sirkus tarjoaa kevään kunniaksi toisen mahdollisuuden!

Kinahmi-esitys ilahduttaa toukokuussa Tampereen koululaisia ja mattimyöhäisiä kahdeksan esityksen verran 23.- 26.5.2018. Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelma Taidekaaren kautta katsomoon odotetaan lähemmäs kahta tuhatta neljäsluokkalaista.

Tunnin mittaiseksi tiivistetystä esityksestä avataan lisäksi lauantaina 26.5. kaikelle yleisölle kaksi näytöstä, joihin ovat erityisen tervetulleita ne, joilta joulushow jäi talvikaudella näkemättä. Edullisten lipunhintojen toivotaan houkuttelevan katsomoon myös uutta yleisöä.

Esitykset:
23.-25.5. koululaisnäytökset klo 10 ja 12. Lipputiedustelut sähköpostitse: liput@sorinsirkus.fi
26.5. näytökset kello 14 ja 16:30 Liput Holvi-palvelusta täältä.

Opintosuunnitelmauudistus tuo lisää oppilaspaikkoja Sorin sirkuskouluun

JK6_5007-HD_Janne Kaakinen
Syksyllä 2018 käyttöönotettava taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmauudistus tuo Sorin Sirkukselle lisää aloituspaikkoja. Opintojen rakennetta on muutettu niin, että yleisen oppimäärän oppilaat käyvät harjoituksissa kerran viikossa. Ne, jotka valitsevat laajemmat opinnot, harjoittelevat kahdesta neljään kertaa viikossa. Tällä hetkellä sirkuskoulussa on noin 400 oppilasta ja tavoitteena on, että parin vuoden päästä oppilaiden määrä on noin 600.

Tällä hetkellä sirkuskoulussa sisällä olevien opiskelijoiden on ilmoittautuminen auki ja uusia oppilaiden sisäänotto aloitetaan juhannuksen jälkeen.

Kesälläkin pääsee sirkukseen, sillä Sorin leireille ja aikuiskursseille ehtii vielä!

SONY DSC
Sorin Sirkuksen suosituille sirkusleireille mahtuu vielä mukaan temppuilemaan! Huom: Mukana myös jongleeraus ja taikuusleiri. Aikaisempaa sirkuskokemusta ei tarvita. Ilmoittautuminen ja lisätiedot täältä. Myös aikuisille on tulossa oma sirkustreenimahdollisuus. Aikuisten ilmoittautuminen avataan viikolla 21.

Sirkusesityksillä avattiin niin kauppakeskus Ratina kuin lastenkulttuurikeskus Rullakin

IMG-20180419-WA0002
Sorin Sirkus vei kaiken kaikkiaan kolme eri esityskokonaisuutta eri tilaisuuksiin, kun uusi kauppakeskus Ratina avattiin huhtikuun puolessa välissä.
IMG-20180514-WA0001
Lauantaina 28.4. Sorin Sirkus oli mukana Lastenkulttuurikeskus Rullan uusien tilojen avajaisissa. Tapahtumassa riitti vilskettä ja kävijöitäkin oli liki 1700 henkeä. Sää suosi ulkolavalla esiintyviä eikä yleisökään kastunut.

Kuopion sirkus kävi treenivierailulla

IMG-20180514-WA0003
Toukokuun alkupäivinä Sorilla kävi iloisia vieraita Itä-Suomesta, kun Kuopion Sirkus tuli treenivierailulle viikonlopuksi 4.-6.5. Kuopiolaiset halusivat keskittyä ilma-akrobatiaan, keinuvaan trapetsiin ja bungeeköyteen tulevia esityksiään silmälläpitäen. Kuopiolaisia ohjeistivat ilmaeksperttimme Laura Tikka, Elina Mäkelä ja Iitu Kivimäki. Jäämme jännityksellä odottamaan, miten opit otetaan käyttöön!

Sirkuskoulun tärkeitä päivämääriä ja muistutuksia

Sirkuskoulun opetus päättyy kevätsirkusesityksiin. Sirkuskoulun oppilaiden ilmoittautuminen seuraavalle lukuvuodelle päättyy 18.5.2018. Ilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta. Uusien sirkuskoululaisten sisäänotto alkaa juhannuksen jälkeen.

Laajan oppimäärän oppilaiden kesätreenit starttaavat 4.6. alkavalla viikolla!
Harjoituksia on kolmen viikon ajan kaksi kertaa viikossa:
Kesätreeniryhmä, jossa harjoitellaan monia sirkuslajeja toiveiden mukaan kokoontuu maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 15-17, hinta 75e
Kesäakroryhmä, jossa keskitytään akrobatiaan kokoontuu tiistaisin ja torstaisin klo 15-17, hinta 75e
Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://www.sorinsirkus.fi/kesatreenit/

Sirkuskoulu alkaa viikolla 34 eli maanantaina 20.8. alkavalla viikolla lukujärjestyksen mukaan. Lukujärjestykset lähetetään kesän aikana sähköpostitse oppilaille ja huoltajille.
facebook instagram
MailPoet